Watchmen (2009)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Scarface

Post by Scarface » 30 Mar 2009, 21:16

Ključ vašeg razočarenja je u tome šta niste prije pročitali strip, i istina, niste ni dužni to napravit, jer je film medij za sebe, i on uistinu nije potpuno zadovoljija kvalitetu ekranizacije ovog stripa, jer mu likovi doista ostaju prazni. Dakle, strip je desetka, film osmica, mada meni ni strip nije vrh vrhova kako Aryx tvrdi, ima puno boljih, itekako boljih.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

elrania

Post by elrania » 30 Mar 2009, 21:31

to bi se onda trebalo rec i za svaku ekranizaciju neke knjige?

nisam citala 'ime ruze', ali mi je film bio jako zadovoljavajuc, npr.
stripovima ne pokazujem previse interesa, nit vjerujem da cu ga procitati. gledam na ovo ko film koji dozivljavam ko cjelinu za sebe koja me nije ostavila dobrih dojmova.
kaj mi znaci citati strip kako bih pohvatala sve i razumjela djelove filma, kad sam dosla gledati samo film. vjerujem da postoji masa onih koji nisu ni primirisali stripu, a film im je wow.
ja sam u skupini onih koji priznaju njegovu kvalitetu i trud ulozen u snimanje itd, ali nije mi nesto odusevljavajuc.

ljubitelji stripa imaju pravo davati svoja dodatna misljenja i analize, ali meni je ko laiku ovo sto sam rekla sasvim opravdano i ne mogu niti zelim ulaziti u to koliko on je ili nije zadovoljio kvalitetu stripa...

a moram uzeti u obzir da nisam bas previse fan superhero filmica.

Scarface

Post by Scarface » 30 Mar 2009, 21:58

Ne znan koji me vrag odma napadaš kad san reka da nije vaša krivnja u tome, već u neuspjelosti filma. Ma...
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 30 Mar 2009, 22:18

Ghostface wrote:Ključ vašeg razočarenja je u tome šta niste prije pročitali strip, i istina, niste ni dužni to napravit, jer je film medij za sebe, i on uistinu nije potpuno zadovoljija kvalitetu ekranizacije ovog stripa, jer mu likovi doista ostaju prazni. Dakle, strip je desetka, film osmica, mada meni ni strip nije vrh vrhova kako Aryx tvrdi, ima puno boljih, itekako boljih.
slažem se za ghostfaceom... Mislim, ovako su si uništili čar stripa, valjda su očekivali nekakav spektakl ili nešto zabavno, a strip niti nije akcijski, već kompleksna drama s ponešto akcijskih scena. Istini za volju, zapravo, strip nije nešto što bi privuklo kao akcijski stripovi ili horor, ali ako ga se gleda kao knjigu, s obzirom na tekstove, naročito onaj zadnji koji objašnjava nastanak romana.

Film još nisam gledao, ali niti me ne interesira previše pošto čitam da su izmijenili završetak... A i čim komedijaš ima veliku ulogu u filmu, onda je već tu problem... On je u stripu imao par odličnih scena za pamćenje i to je to.
Michel puši karu.

Aryx

Post by Aryx » 30 Mar 2009, 22:31

john_constantine wrote:
Ghostface wrote:Ključ vašeg razočarenja je u tome šta niste prije pročitali strip, i istina, niste ni dužni to napravit, jer je film medij za sebe, i on uistinu nije potpuno zadovoljija kvalitetu ekranizacije ovog stripa, jer mu likovi doista ostaju prazni. Dakle, strip je desetka, film osmica, mada meni ni strip nije vrh vrhova kako Aryx tvrdi, ima puno boljih, itekako boljih.
slažem se za ghostfaceom... Mislim, ovako su si uništili čar stripa, valjda su očekivali nekakav spektakl ili nešto zabavno, a strip niti nije akcijski, već kompleksna drama s ponešto akcijskih scena. Istini za volju, zapravo, strip nije nešto što bi privuklo kao akcijski stripovi ili horor, ali ako ga se gleda kao knjigu, s obzirom na tekstove, naročito onaj zadnji koji objašnjava nastanak romana.

Film još nisam gledao, ali niti me ne interesira previše pošto čitam da su izmijenili završetak... A i čim komedijaš ima veliku ulogu u filmu, onda je već tu problem... On je u stripu imao par odličnih scena za pamćenje i to je to.
pa jesu izmjenili su samo sredstvo, ali cilj se opet ostvari , ako me kuzis :D lol ( nije mi se dalo u detaljima pisati )
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

elrania

Post by elrania » 30 Mar 2009, 22:48

Ghostface wrote:Ne znan koji me vrag odma napadaš kad san reka da nije vaša krivnja u tome, već u neuspjelosti filma. Ma...
to sto vecinu svojih odgovora nekome precipiras ko napad, ne znaci da se tebi uvijek odgovara u tom stilu. osnove za bilo kakav napad s moje strane nije ni bilo i nepotrebna je melodramaticnost...
normalno sam nastavila diskusiju i rekla sto sam imala za dodat.
sry ak je ispalo uvredljivo, al ne znam da sam ikad nekome isla spustati ili vrijedat stavove...
:?

Dragonrage

Post by Dragonrage » 31 Mar 2009, 13:05

Aryx wrote:
A$H wrote:bas to..

Watchmen - 3.5/5 - neznam..sad niti nemam volje za strip vise..i sumnjam da cu ga tak brzo procitat..likovi su dobri..nimalo kako sam ocekivao da ce bit..ustvari su svi zajedno neki antiheroji..cast izuzecima..dobro je kaj su objasnili proslost svakog lika posebno..malo mi cudno kako neki imaju super moci, a neki ne(ili taj dio nisam dobro skuzio)..glumci su super izabrani i odlicno obavili posao..kako oni poznatiji tako i oni manje poznati..i da kraj mi nikako ne pase, ali to je do mene jednostavno mi je nekako 2much za takvu pricu..vizualno je film odlican..ali opet na kraju to nije nimalo dovoljno..koliko god bila kao kompleksna prica i stalno se nesto dogadja opet mi je sve to nekako prazno..eto..izasao sam iz kina i otisao doma pogledat Dead Snow u kojem sam nekako vise uzivao..jbg..muzika u filmu je super i stvarno pase uz neke scene savreno..film cu ziher opet pogledat..
vjerujem da je vecini ostavio takav dojam jer jbga to much toga za strpati u film i zato likovi djeluju prazno .... uglavnom prica cijela u stripu i atmosfera se nemoze usporediti s filmom :D ali film ko film je meni bio dosta dobar :D neznam zato sto sam prije strip procitao pa mi je sve bio recimo malo flashback ( osim kraja koji su promijenili ajmo reci ) . veidt mi je katastrofa kako su ga prikazali ostali su mi manje vise ok ... uglavnom hands down najbolji i najinteligentinji comic koji sam citao , film ok ali neusporediv sa stripom :) , your loss sto ga niste citali prije filma :lol: :lol: :lol:
Ne znam za druge...ali stvar je da meni osobno likovi ni najmanje ne djeluju prazno...niti mi fali bilo kakve atmosfere, naprotiv, film ima jako dobru atmosferu...već mi jednostavo čitava ta priča, koliko god je dobra, cijeli taj koncept koji je iz stripa prenesen na platno, jednostavno ne djeluje kao nešto posebno...a od stripa sad imam još manja očekivanja pošto sam očekivao da je to zaista neš posebno u pogledu priče, tim više što svi taj strip oslovljavaju kao nekakvo remek-djelo stripova, ali nije...samo što u stripu koliko čujem ima više filmozofiranja...i očekujem da bi mi bio vraški dosadan i naporan...ali to sam nekako očekivao i od prije, sad sam to samo potvrdio...
Na kraju čak mogu zaključiti da sam upravo zbog stripa kojeg čak nisam ni pročitao, ali sam čuo sve, sve najbolje o njemu malo i "razočaran", ili bolje rečeno ostavo pomalo ravnodušan na film...

Scarface

Post by Scarface » 31 Mar 2009, 15:22

elrania wrote:
Ghostface wrote:Ne znan koji me vrag odma napadaš kad san reka da nije vaša krivnja u tome, već u neuspjelosti filma. Ma...
to sto vecinu svojih odgovora nekome precipiras ko napad, ne znaci da se tebi uvijek odgovara u tom stilu. osnove za bilo kakav napad s moje strane nije ni bilo i nepotrebna je melodramaticnost...
sry ak je ispalo uvredljivo, al ne znam da sam ikad nekome isla spustati ili vrijedat stavove...

Eto vidiš kako se stvari drukčije katkad shvate, ista stvar je i s mojin postovima, jer ako ja nekog oću napast, to će onda bit neupitno, a ne skriveno kroz neke malo žešće postove.

elrania

Post by elrania » 31 Mar 2009, 17:37

Ghostface wrote:
elrania wrote:

Eto vidiš kako se stvari drukčije katkad shvate, ista stvar je i s mojin postovima, jer ako ja nekog oću napast, to će onda bit neupitno, a ne skriveno kroz neke malo žešće postove.
a gle, jedan bitan faktor kod tebe je nerijetko psovanje koje odmah ispada uvredljivo cim se obratis nekome bez da imas tu neku namjeru skroz napadati :lol:
no ajd, sve 5 :D

callac

Post by callac » 31 Mar 2009, 22:43

Bez prevelikih objašnjavanja, film je odličan!
Nevezano uz film koliko uz glumca iz filma, jedna smiješna trivia-Jeffrey Dean Morgan gotovo uvijek glumi nekog mrtvaca :) - u Supernatural mrtvog tatu, u Greys Anatomy mrtvog dečka, u P.S. I love you mrtvog muža, u Weeds mrtvog muža , sad u Watchmanu mrtvog Comediana.....zanimljivo, ne? :lol:
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

A$H

Post by A$H » 01 Apr 2009, 07:14

jedna stvar je glumit duha..a druga su flashbackovi..ali opcenito je u dosta uloga bio duh..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Scarface

Post by Scarface » 01 Apr 2009, 16:05

callac wrote:Bez prevelikih objašnjavanja, film je odličan!
Nevezano uz film koliko uz glumca iz filma, jedna smiješna trivia-Jeffrey Dean Morgan gotovo uvijek glumi nekog mrtvaca :) - u Supernatural mrtvog tatu, u Greys Anatomy mrtvog dečka, u P.S. I love you mrtvog muža, u Weeds mrtvog muža , sad u Watchmanu mrtvog Comediana.....zanimljivo, ne? :lol:

Malo si pobrkala lončiće, Jeffrey je bija stari mužev prijatelj, a Gerard Butler je bija mrtvi muž.

callac

Post by callac » 01 Apr 2009, 22:45

pih, i bez te jedne uloge ipak je glumio previše mrtvaca :wink:
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Scarface

Post by Scarface » 02 Apr 2009, 10:26

callac wrote:pih, i bez te jedne uloge ipak je glumio previše mrtvaca :wink:

Samo san ispravija grešku, ok, nevezano za poantu tvog posta.

Aryx

Post by Aryx » 01 Jul 2009, 18:21

napokon izasao dvdrip :)
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Post Reply