Gonzo, legendo, što više reći. Čeličnog kandžu sam nekoć davno čitao, sjajan strip, ali sam izgubio jedini primjerak.

Zadnje je bila ona epizoda gdje ga pretvore u superjunaka u posebnom odijelu. A Axa, to sam čitao samo jedan broj, dobar strip u to vrijeme.
A najbolje ekranizacije stripa, hm, tu je dosta solidno stanje. Batman je i više nego odličan, samo za batman begins se ne može reći da je baš ekranizacija stripa.
League of extradionary gentlemen je zabavan akcijski film, ali jako loša ekranizacija. Strip je bio čak i više nego bolestan, od likova do radnje. Griffin siluje prostitutku, a drugi misle da je opsjednuta pošto je nevidljiv. A tek drugi dio H.G.Wells, scena u muzeju, prva pojava Hydea u svom obličju ili Dr. Moreau.
Superman - iako nije imao negativce kao u stripovima, dobar film koji je iskreno dosta zastario, ali i danas zabavan serijal, iako je treći dio dosta loš, ali zabavan.
Flash gordon - hm, nikada nisam čitao strip, gledao sam animiranu verziju i po tko zna koji put film.
Conan the barbarian - prvo sam gledao film kao klinac, a onda je počelo to čitanje stripova koji su čak bili dosta dobri. Neke u boji, a neke crno bijelo, no nisam čitao one strane od dark horse ili koji je već bio. Animirani mi je bio previše mlak, nemaštovit i dosadan. Nažalost, nemam više niti jedan primjerak Conana kojega ionako nisam mogao previše kupovati zbog tada visoke cijene od 15 kn. A sjećam se epizode gdje conan s ekipom napadnu vukovi, i završe u šumi dok je oko njih čudovište. Kao klincu je bila baš jezovita epizoda, a danas, više niti nemam taj primjerak.
Aster blistok - hm, iskreno, meni se taj strip nikada nije dopadao. Čitao sam originalne brojeve i bio mi je bizaran strip s tim sf štihom, likovima, miješanjem sna i stvarnosti, i humora. A ovi noviji brojevi kao zvjezdana ropotarnica mi se nisu dopali...
Tarzan - ah, imam još uvijek jedan primjerak stripa u kojem nije bilo oblaka za tekstom, već na pripovjedački način. U kojem se borio protiv bizarnih bića bez nogu i okrugla tijela. A i sto puta sam čitao svoju kolekciju knjiga, njih 10 komada. A sada imam i 6 dvd - a filmova o tarzanu, a nekoć sam gledao i filmove s tarzanom koje su nekoć davali - Tarzan i tri izazova, tarzan i ljudi leopardi, tarzanova najveća avantura...
X - men - hm, osim nekih skeniranih izdanja novijih brojeva koji mi se nisu baš dopali, imam pet šest brojeva koji su prestali izlaziti. Zabavan strip s puno akcije, humora i solidne dramatike, pravi štih 80 - tih. A tek wolferine. Filmovi baš i nisu poprimili taj štih prepustivši više ozbiljnosti i tematici, nego akciji, ali odličan serijal. Jedino bi izbacio bezvezni lik Rogue.
Hulk - hm, tu sam čitao samo jednu epizodu u kojem se Hulk borio protiv moćnog Thora, čiji strip jedan primjerak još imam. A osim jednog filma u kojem su bili Thor i Hulk, ovu novu verziju iako imam film, još uvijek nisam gledao.
A H - man, nitko ga ne spominje. Isto se sjećam stripova koji su izlazili

Film nikad nisam gledao.

Samo animiranu verziju i jedan animirani film.
A ovako za strane, Asterix - obožavao sam više srpska izdanja koja su bila puno bolja, kao i u slučaju Alana Forda.

Još uvijek imam nekoliko primjeraka starih i novih + jedne izrezane iz večernjaka koje sam sve skupio.

A film, hm, blago rečeno, film je sranje. Dobar je za pogledati, ali loše su obradili likove iz stripa. Pa ne vjerujem da su baš mogli naći negdje malog cucka, ali su mogli dati asterixu bolje brkove i druge sitnice. Ili bar ekranizirati neku epizodu, a ne ovako mješavinu više njih i još neki dijelovi, nema onakav stripovski štih, a nastavak misija kleopatra je bila čista katastrofa. Previše svetogrđa kao ženska predvodnica robova ili idiotska kreveljenja za vrijeme tzv. mortal kombata. Iznogud nije ništa bolji ispao...
Oldboy (Aryx, ubi se sto ovo nisi spomenuo )
legendo
E kada smo već pri mangi, ne spominješ niti Ichi the killer - čujem da je manga strip puno bolesniji, seks s mrtvacem, rezanje kurca kao salamu, sadomazohizam...
Michel puši karu.