Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
Andrej

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by Andrej » 22 Aug 2010, 08:15

Eclipse (2010)
Mislio sam da je priča iz "Ringu" izmišljena, ali sad sam ubeđen da sam našao tu video kasetu.
Ko odgleda ovo čudo do kraja, umreće u roku od 7 dana, najverovatnije od eksplozivnog proliva koji Eclipse izaziva.
Odgledao sam do pola i mislim da ću samo završiti u bolnici.
Nije mi dobro. :vom:
We're all mad here...

illnath93

Post by illnath93 » 22 Aug 2010, 10:52

Paranormal activity 4/10

Jandra

Post by Jandra » 22 Aug 2010, 15:39

Darkman - 7/10

Dobra ideja, ali malo previše klišeja :?
Ja bih remake napravio :zubifale:

Sammy

Post by Sammy » 22 Aug 2010, 15:56

The Human Centipede (First Sequence) (2009) - osim bolesne ideje i jebeno creepy negativca film mi nije nist posebno, definitivno sam ocekivao vise. Najvise sam ocekivao od atmosfere, ali umjesto tjeskobe sam dobio crni humor. Prosjek - 6/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 22 Aug 2010, 18:25

"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Bub

Post by Bub » 22 Aug 2010, 18:49

Creep - 5/10

maddjuro

Re:

Post by maddjuro » 22 Aug 2010, 19:23

potpis, je da traje 4 sata, ali se svakako isplati pogledati

House of Wax (2005)-2,5/5- smeće od filma, ima možda dvije ili tri pozitivne stvari u svezi ovoga filma, ali sramota je ovo za orginalni klasik
I may be an idiot, but i am no fool.

Studeni

Post by Studeni » 23 Aug 2010, 12:41

La Horde ---- 7.5/10
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

Sammy

Post by Sammy » 23 Aug 2010, 14:12

Sorority Row (2009) - solidan slasher za zabavit se, ima svoje smijesne trenutke, ali gluma je drvena do bola, nimalo dozivljaja. Ubojica neorginalan, kao i njegov motiv, ubojstva su ok, dobre zenske, ali nista vise od ovog filma. - 5/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Damned_Thing

Post by Damned_Thing » 23 Aug 2010, 15:56

Trilogy of terror (1975) - Jos jedan retro horor koji je sastavljen iz ovaj put 3 price..i jedan od slabijih iz te grupe..Prva prica je pomalo dosadna i bez ikakvih elemenata horora ima neki kao twist..ali moze da prodje..druga prica je toliko predvidljiva da je to neverovatno,twist je ocit od samog pocetka :facepalm: ..treca prica izvlaci prosek,dobra je ima horor elemenata i dobar kraj sve u svemu ok film za ubijanje vremena..

sikeone

Post by sikeone » 23 Aug 2010, 21:06

Return of the living dead-4/5- odlična horror komedija koja se mogla snimiti samo u zlatnim osamdesetima sa dobrom dozom humora, odličnim zombijima i odličnim soundtrackom
J...š film u kojem nema tuče

Damned_Thing

Post by Damned_Thing » 24 Aug 2010, 23:40

Terror at the Opera (1987) - U odnosu na ranije Argentove filmove je losiji ali film kao film je dobar cisto nije dosadan,dobre scene tipicno za Argenta,Mesto snimanja odlicno velika,stara opera.. idalje ima scena a zivotinjama(vrane)..kraj je zadovoljavajuc.. mana mu je to sto u nekim napetim scenama gde je umesto neke jezive muzike pusten neki heavy metal..nekako mi je to vise za akcione filmove..

Demons (1986) - Jos jedan Argentov ovaj put u saradnji sa Bavom.. jednostavno I like it.. U filmu se stalno nesto desava,neprekidna zabava..dobra atmosfera velikog teatra bez izlaza..gore scene na nivou.. Kraj odlican sumoran.. maske demona zadovoljavajuce.. Ono sto mi najvise smetalo je gluma.. majko moja glumci nemaju veze sa glumom,preglumljuje se,nekako su drveni al ajde..

remike2

Post by remike2 » 25 Aug 2010, 10:24

Videodrome (1983) - kako kaže Andy Warhol za ovaj film: A Clockwork Orange 80-ih za što se u potpunosti slažem. Odličan horror film, svakako među 3 najbolja horror filma Davida Cronenberga, unikatan, dosta čudan i provokativan film sa dosta misterije, sjajnom i jezivom glazbom Howarda Shorea, odličnom glumom meni veoma dragog glumca Jamesa Woodsa, Deborah Harry je također u filmu iz grupe Blondie koja daje filmu dosta na erotičnosti te uviđamo klasični body horror štih zbog kojeg je poznat Cronenberg (uistinu izvanredni specijalni efekti u dosta nezaboravnih i uznemirujućih scena). Briljantna kombinacija ne samo horrora i sci-fi, već seksa, nasilja i to sve u jednom inovativnom tonu u nevjerovatnoj priči koja progovara o televiziji, njenom zlu utjecaju na čovjeka, na cjelookupan svijet kao jedan veliki moćan medij koji u filmu poprima snažne oblike medija sa velikom vizijom koji iziskuje zlo kao jedna velika noćna mora koja ne može nikako da prestane. 10/10
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Andrej

Post by Andrej » 25 Aug 2010, 12:38

Doomsday (2008)
Više je nego očigledno da Doomsday pokušava iskoristiti trenutnu plimu popularnosti filmskih heroina i ogrebati se o slavu novog tipa ženskih akcionih anti-junaka.
Tu leži i problem, jer su te junakinje kao precrtane, što ide od brutalnog copy/paste karaktera, do nerazumljivo iste hard-core garderobe iz filma u film(me likey woman in the leather, me likey much).
Radnja bi i bila iole zanimljiva, da se reditelj na kraju nije pogubio i šizofrenično smenjivao segmente propasti ljudskog društva, što je variralo od futurističkog Londona, tehno trance Glazgova, do srednjevekovnog zamka u planinama, sve to u jako kratkom periodu, što je upropastilo sasvim solidnu ideju.
Zadnjih pola sata je :jawbreaker:, jer u životu nisam video ovako besramno reklamiranje jednog proizvoda u kinematografiji.
Ali dobro, film je više počast ljubiteljima atmosfere Mad Max-a, Falout 3 igrice, i svim onima koji vole post-apokaliptičnu tematiku.
Ja sam jedan od njih. :zubifale:
We're all mad here...

Bub

Post by Bub » 25 Aug 2010, 13:16

Andrej wrote:Ali dobro, film je više počast ljubiteljima atmosfere Mad Max-a, Falout 3 igrice, i svim onima koji vole post-apokaliptičnu tematiku.
Ja sam jedan od njih. :zubifale:
E tu se slažem i nadodao bih još novije igrice Borderlands, sve u svemu solidan film ništa spektakularno.

Edit: btw to nije horror

Post Reply