Dylan Dog

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
HorrorHR
Site Admin

Re: Dylan Dog

Post by HorrorHR » 12 Aug 2015, 00:03

Dylan Dog Ludens 143 - Blacky (#316)

Dylan Dog vs. duh konja?! Odlična naslovnica, dobar crtež, ali radnja? Majko moja. Loša epizoda, sa glupim twistovima i raspletom.

2/10

Image

Inferno

Post by Inferno » 12 Aug 2015, 01:19

Strip sam kupio ali iz straha malo odgađam čitanje :zubifale:
Sljedeća epizoda bi trebala biti bolja, Bilotta/Mari :prayer:

maddjuro

Post by maddjuro » 12 Aug 2015, 02:41

Image

dobar crtež, ali očajna priča. Ima par scena koje bi vas mogle "pogoditi u srce" ako obožavate konje; ali broj koji nije vrijedan spomena. No naslovnica je fora

Image

nešto bolja epizoda od blacky-a; no s daleko gorim crtežom. Dylana unajmi gradolnačelnik nekoga gradića, u kojem su pronašli fresku slikara koji je slikao samo ljude na samrti, da smiri populaciju jer postoji neka stara narodna da je to prokleto. Ubrzo nakon toga počnu se dešavati "brutalne" smrti a na mjestu ubojstva je slika te smrti. Twist na kraju je "meh".

Image
Uvod je vezan za dame-pisce horror žanra.

Dylan je unajmljen od jedne djevojke da istraži seoce u kojemu se dešavaju smrti, u pravilu samo stranaca, koji bi se tamo našli u noći sa 31.10 na 1.11. Roditelji te djevojke su te noći tamo nestali a ona je , kao malo dijete bila ujutro pronađena skrivena u pretincu u kombiju. Neću dalje da ne spoilam pisati.
Uglavnom, solidan crtež s ok pričom.
I may be an idiot, but i am no fool.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 15 Aug 2015, 15:45

Dylan Dog Almanah Straha XV

Dylan pomaže Luni da otkrije što se prije trideset godina na noć vještica desilo njenim roditeljima. Riječ je o priči koja je itekako inspirirana Carpenterovim filmom The Fog, što mi je automatski pozitivno. Otvaranje stripa je odlično, rasplet solidan, a sve između je tako-tako. Roiev crtež mi se baš sviđao.

6.5/10

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 18 Aug 2015, 23:23

Dylan Dog Ludens 70 - Ponori ludila (#148)

Na poziv dvije prilično ćaknute individue Dylan se prijavljuje u ludnicu pod krinkom shizofrenije. Netko ubija bolesnike, a na njemu je da otkrije tko i zašto. Djelovalo mi je da će biti fora, posebice kada je Dylan u ludnici u koju dolazi zavezan u luđačkoj košulji, ali nisu upsjeli niti n od napetosti iskoristiti na tom planu. Riješavanje zločina je monotono, nezanimljivo, a razlog i sve ostalo, totalno vanilla

3.5/10

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 18 Aug 2015, 23:45

Dylan Dog Ludens 71 - Svemirac (#149)

Dylan i Groucho dolaze undercover na elitni koledž gdje glume knjižničare ;) Tamo pratimo kalsični bullying i nešto neklasično padanje vanzemaljskog parazita iz svemira šreteberu direkt u glavu. Tada on postaje svezjnaći i gradi mini daljinski uređaj sa kojim upravlja satelitima, walkmanima i.... loptom za ragbi ?! Zajebana epizoda, dve loše u istoj večeri - ovo i ponori ludila.

3/10

Inferno

Post by Inferno » 19 Aug 2015, 00:44

Valjda je 71 Svemirac :zubifale:
Sa te dve epizode zaredom reklo bi se ubo prstom u govno :lol: ak nastavljaš čitat po toj Ludens regularnoj numeraciji 72 je meni onak solidan koliko se sjećam, a 73 vrlo dobar.

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Aug 2015, 01:19

sljedeća dva broja nakon svemirca su bezveze; ali onda sljede 3 dobra

HorrorHR
Site Admin

Dylan Dog Ludens Specijal #20 - Priča o vukodlacima

Post by HorrorHR » 19 Aug 2015, 19:48

Dylan Dog Ludens Specijal #20 - Priča o vukodlacima

Dylan Dog jedan je od gostiju na škotskom festivalu o vukodlacima. Upoznaje brata i sestru iz bogate loze Cameronovih, koji ga pozivaju da dok je u selu prespava u njihovoj velebnoj obiteljskoj kući. Nakon šetnje šumom, brat nestaje i nalaze ga raskasapljenog. Dali je riječ o pravom vukodlaku? Dosta dobar Dylan Dog specijal, kojemu baš paše tih 160 stranica da se radnja može malo razvuči. Mogu reći da mi se baš sviđao Cossuov crtež, a radnja je u globalu do neke zadnje petine bila sasvim OK. Određeni elementi stripa te podjsećaju na raznorazne horore (kao i inače kod Dylana), twist je nekako očekivan, dok je kraj mogao biti i bolji.

6.5/10

Michel

Post by Michel » 19 Aug 2015, 21:46

Vratio se Dylanu nakon male stanke. Zahladilo i vrijeme je za stripove i knjige :kokicarenje:

Dylan Dog: Sunčeve pjege - ovo je nešto što bi Fulchi napravio. Vrata pakla, zombiji koji ustvari nisu tipični zombiji jer Dylan u jednom trenutku govori "Judo plesaču, nekad su zombiji padali kad bi ih udario po glavi" epizoda o paklenoj vrućini koja tjera ljude da čine samoubojstva, ali raznesu se sa eksplozijom koja pobije još više ljudi. Onako, dobar nastavak, ali bez neke atmosfere, prilično repetitivno. Crtež dobar, pogotovo nekoliko djelova iz daljine kad samo prikažu zgrade i ogromno sunce. Priča ništa posebno. I kraj mi se nije svidio. Halucinacije.

6/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

maddjuro

Post by maddjuro » 19 Aug 2015, 23:20

Michel wrote:Vratio se Dylanu nakon male stanke. Zahladilo i vrijeme je za stripove i knjige :kokicarenje:

Dylan Dog: Sunčeve pjege - ovo je nešto što bi Fulchi napravio. Vrata pakla, zombiji koji ustvari nisu tipični zombiji jer Dylan u jednom trenutku govori "Judo plesaču, nekad su zombiji padali kad bi ih udario po glavi" epizoda o paklenoj vrućini koja tjera ljude da čine samoubojstva, ali raznesu se sa eksplozijom koja pobije još više ljudi. Onako, dobar nastavak, ali bez neke atmosfere, prilično repetitivno. Crtež dobar, pogotovo nekoliko djelova iz daljine kad samo prikažu zgrade i ogromno sunce. Priča ništa posebno. I kraj mi se nije svidio. Halucinacije.

6/10
meni se osobno ovaj broj dopao; neznam zašto, ali mi je ostao u dobrom sjećanju

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 19 Aug 2015, 23:24

Inferno wrote:Valjda je 71 Svemirac :zubifale:
Sa te dve epizode zaredom reklo bi se ubo prstom u govno :lol: ak nastavljaš čitat po toj Ludens regularnoj numeraciji 72 je meni onak solidan koliko se sjećam, a 73 vrlo dobar.
čitam kako naletim, imam stotine dylana pa kada zavirim rukom u jednu od kutija što izvadim ide na čitanje. Planirao sam sve od početka krenuti, ali dok bi sve to sortirao... Nema poante ;)

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 20 Aug 2015, 11:32

Dylan Dog Ludens Specijal #17 - Gospodar svjetla

Znanstvenici koji istražuju tajne vezane za dark matter u trenutku velikog otrkrića uzrokuju eksploziju i ispuštanje monstruma iz novokreirane energije. Dylan pomaže mladoj znanstvenici Daisy Scott u preživljavanju napada na nju sa svih strana. Domažće tajne službe, CIA agenti, bogati arapi - svi traže forumule koje joj je predao mastermind znanstvenog projekta. Strip je više kako nekakav triler uz obvezatne horor elemente gdje se pojavljuju "energetski monstrumi" koji na živo pale svoje žrtve. Čitljivo, sa neočaravajućim krajem. Uopće mi ne paše Piccattov crtež. Taj stil mi nekako ofrle izgleda, neljudske face i premalo detalja po mom guštu.

6/10

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 20 Aug 2015, 11:35

Dylan Dog Ludens 116 - Zakon džungle (#198)

Serija ubojstava povezana je sa predavanja o disempatiji gdje se ljude uči da izbace ono negativno iz sebe. Baš se ne sjećam da sam naletio na Dylan Dog koji se nastavja, a eto ovdje je taj slučaj te moram negdje iz arhive izvaditi #117 Homo Homini Lupus. Za sada radnja me baš nije oduševila, ali zato mi Frehghierijev crtež itekako paše.

5.5/10

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 20 Aug 2015, 11:55

Dylan Dog Extra 98 - Oslikana noćna mora (#218)

Na poziv gradonačelnika, Dylan putuje u mali gradić u kojemu je pronađena zanimljiva freska. Istraživanje vezano za autora iste počinje rezultirati sa ubojstvima. Us pomoć bivše cure, koja je na isto mjesto došla restorirati fresku, Dylan otkriva misterij autora koji je crtao ljude koji bi nedugo nakon umrli. Osrednja priča sa malo pretencioznim krajem. Mariev crtež bljak.

4.5/10

Post Reply