Andrej wrote:toni wrote:gledao sam ovaj film pred kojih godinu dana, je tuzan, ali djeluje kao da ga je radila zenska koja je previse zabrijala na neke feministicke/psihoanaliticke ideje (tip bodibildera od 120kg koji je zapravo picka, sto je 100% nerealno)
po meni patetican pokusaj da se napadne muski ego i prikaze muskarce kao zapravo osjecajna bica i sve koji idu u teretanu kao iskompleksirane nesigurne osobe, jedan tipican nacin zenskog razmisljanja
muskarac je prikazan kao objekt, tj. kao zena, ona situacija dok ga zenske gledaju je i onda se on naljuti to meni vise lici na neku zensku, u stvarnosti bi jedan denis poje** sve one picke, a ne bi oso doma mami plakat
Šta je ovde napad na muški ego? Ova drama nema veze s tim.
Mislim da su baš ti stereotipi razlog zašto je reditelj odabrao ovog Konana i odlučio da ispriča priču o njemu.
Eto, možeš biti čovek-planina, supermen, a u isto vreme biti polomljeno dete iznutra.
To što on izgleda kao reklama za smrt ako ga u prolazu slučajno gurneš, samo naglašava naše iluzije o tome kako znamo ko su ljudi oko nas jednostavnim pogledom na njih.
ovakav film je samo mamac za publiku koji igra na kartu suosjećajnosti, što je karakteristično na npr. holywoodske filmove
ovo što ti nazivaš iluzijom zapravo, nije iluzija, ono sto ti govoris je jedna stereotipna fraza za koju se moze cesto cuti od zenskog roda, npr. "velik je i jak, a iznutra je mekan" bla bla bla, tipican nacin za zenski rod da objasni neke pojave
takva karakterizacija je vrlo cesta za americke filmove, npr. ogromni tip, najjaci u klapi, a zapravo u dusi dobrica, i place ko mala beba
to je nesto sto u realnosti ne postoji. najjaci u klapi nece biti dezurna dobrica, nego ce je*** najvise cura, svi ce ga postovat,
tuci ce slabije od sebe, to je potpuno prirodni tok muskog ega. vecina osoba koja idu u teretanu i koji su toliko uspjesni u tome, sigurno ne pate od nedostatka samopouzdanja, tj.vecina su neke seljacine, a oni koji nisu sigurno nisu picke, jer im njihova fizicka nadmoc nad ostatkom populacije pumpa ego.