NAPOMENA : Volim da vidim dobar plakat ili omot DVD-a vishe nego leba da jedem tako da ce plakata biti i vishe za jedan film.
Krenucemo od 2 filma jednog od dva najbitnija Korejska rezisera. Joon-ho Bong, '69 godishte, naravno chovek radi i scenario i reziju za svoje filmove shto je josh dojajnije. Po meni THE MASTA' koji je tek pocheo da snima. Prvi film je uradio 2000. godine i tek ga cheka ludilo pa cemo da vidimo...
SVI SMO OVO GLEDALI NARAVNO ali NIJE LOSHE DA SE UTVRDI THE GRADIVO, a i ja volim da sve bude pod konac. Njegov najbolji film, meshavina crnog humora (sa tim nekim uvruntim juznokorejskim humorom koji je meni mnogo smeshniji od zapadnjachkog), i "lov na serijskog ubicu" fazona al u seoskom ambijentu. Ocena je 8.1 na imdb-u . Genijalan film, prvi koji sam pogledao i koji me navuko na Koreju.
Memories of Murder (2003)
AKA Salinui chueok

http://us.imdb.com/title/tt0353969/South Korea in 1986 under the military dictatorship: Two rural cops and a special detective from the capital investigate a series of brutal rape murder. Their crude measures become more desperate with each new corpse found. Based on a true case.