Last Post Wins !!!11one
- Michel
Re: Last Post Wins !!!11one
Ok, možda ja to krivo gledam. Ovo u vezi H1 Telekoma koji sam vidio ispod svoje mreže na koju sam spojen. Kad stisnem na taj H1 Telekom, meni piše CONNECT. Znači da se na njega mogu spojit. Sad mi zbilja ništa nije jasno. E ak neću upisat neki tečaj za ovo jer sam valja najgluplja osoba za ovakve stvari oko interneta

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- HorrorHR
- Site Admin
Eto vidi zašto se koriste VPN (dakako jedan od razloga; vezan za online privacy)
http://torrentfreak.com/which-vpn-servi ... on-140315/
http://torrentfreak.com/which-vpn-servi ... on-140315/
- Michel
A daj mi reci za ovo? Što tu trebam napraviti?
Michel wrote:
- HorrorHR
- Site Admin
ne koristim avast, ali vjerojatno ako imas trial neki mozes staviti poveži
inače po ovom screenshotu mi djeluje da trebas aktivirati tj kupiti tu uslugu
inače po ovom screenshotu mi djeluje da trebas aktivirati tj kupiti tu uslugu
- hitman_4
nikad nisam skidao antivirus preko torrenta, al vjerovatno ima i ta premium verzija za skinuT
michel mislim da bzvze stvaraš
meni internet preko vpn uvijek bude sporiji(ponekad raBim tunnelbear za ulogg u spotify)

- Michel
Znač, onda je nepotreban VPN. Neću ga onda. Mislim da su to mitovi koji se stvaraju da netko vidi što radiš i slične stvari. A ovaj avast mi je izgleda besplatan. To aktiviranje i onda samo stavim koja država, ali opet ne shvaćam što će se tad dogoditi. I dalje će netko se spajati na moj komp ako želi.
-
olio
VPN u ovakve svrhe se koristi za anonimno surfanje i skidanje sa interneta
(inače je to stvar koja se koristi za skroz druge stvari)
Znači kada skidaš nešto ako netko to "promatra" onda ne vidi tvoju IP adresu već IP adresu VPNa.
Onaj tko drži VPN te podatke ne dijeli okolo, čak ni policiji. Tako da si siguran (teoretski).
I tako ti nemogu prišiti ništa.
Druga svrha je korištenje raznih servisa i stranica koji traže npr. američki ip. spojiš se na američki VPN i ti si tehnički amerikanac
jer ti je takav IP.
Tako da se može gledati netflix, hulu, itd...
Ali nemoraš brinuti da će ti netko provaliti u kompjuter i špijunirati (policija, ili "hakeri"), to se ne radi tako.
Kada je npr. skidanje torrenta u pitanju, oni samo stave skidat ili seedat torrent i promatraju tko se još zakači na taj torrent i skida/šalje.
Tako da oni kupe samo IP adrese i prosljeđuju ih operaterima. Operater mora otkriti tko je to skidao (koristio tu ip adresu, jer se mijenjaju) i proslijediti poruku "upozorenje".
Inače je IP adresa neka vrsta sive zone, te tužbe na račun iste većinom padaju. Jer se nemože IP adresa uzeti kao stopostotni dokaz da je osoba skidala.
EDIT:
al sam se raspisa, mogu ja 3 dana o ovome.
Uglavnom, ne brini, još
(inače je to stvar koja se koristi za skroz druge stvari)
Znači kada skidaš nešto ako netko to "promatra" onda ne vidi tvoju IP adresu već IP adresu VPNa.
Onaj tko drži VPN te podatke ne dijeli okolo, čak ni policiji. Tako da si siguran (teoretski).
I tako ti nemogu prišiti ništa.
Druga svrha je korištenje raznih servisa i stranica koji traže npr. američki ip. spojiš se na američki VPN i ti si tehnički amerikanac
Tako da se može gledati netflix, hulu, itd...
Ali nemoraš brinuti da će ti netko provaliti u kompjuter i špijunirati (policija, ili "hakeri"), to se ne radi tako.
Kada je npr. skidanje torrenta u pitanju, oni samo stave skidat ili seedat torrent i promatraju tko se još zakači na taj torrent i skida/šalje.
Tako da oni kupe samo IP adrese i prosljeđuju ih operaterima. Operater mora otkriti tko je to skidao (koristio tu ip adresu, jer se mijenjaju) i proslijediti poruku "upozorenje".
Inače je IP adresa neka vrsta sive zone, te tužbe na račun iste većinom padaju. Jer se nemože IP adresa uzeti kao stopostotni dokaz da je osoba skidala.
EDIT:
al sam se raspisa, mogu ja 3 dana o ovome.
Uglavnom, ne brini, još
- Michel
Ok, hvala puno na ovome
Sad se lakše diše kad mi ovako netko objasni.
Sad se lakše diše kad mi ovako netko objasni.
- hitman_4
- Michel
Neće otkrit ništ novo, ali da me zanima, zanima me 
- hitman_4
napokon smo i mi TZ došli na svoje
mada je naslov preblizu senzaciji da bi bio istinit(jutarnjem ne vjerujem ni vremensku prognozu)

- Michel
Zadao sam si zadatak za ovu godinu. To će mi biti glavni zadatak.
GLAVNI ZADATAK - pogledati sve dokumentarce od Davida Attenborougha! Ima ih jako puno. To su serijali od uglavnom 10-ak epizoda. Ima oko 15 dokumentarnih serijala. Neke znam da neću moći naći za skinut, ali neke ću jedva moći dok neke sigurno. Pogotovo me zanima njegova Life kolekcija dokumentaraca.
GLAVNI ZADATAK - pogledati sve dokumentarce od Davida Attenborougha! Ima ih jako puno. To su serijali od uglavnom 10-ak epizoda. Ima oko 15 dokumentarnih serijala. Neke znam da neću moći naći za skinut, ali neke ću jedva moći dok neke sigurno. Pogotovo me zanima njegova Life kolekcija dokumentaraca.
- maddjuro
imam 10ah orginalnih VHSica njegovih dokumentaraca (sinkroniziranih na njemački)
I may be an idiot, but i am no fool.
- Michel
Jesi gledao?
Ja ih nikad nisam gledao od početka do kraja, ali znao sam oduvijek za njegove dokumentarce. Hrt ih svako malo pusti pa bacim tu i tam pogled, ali eto, nikad nisam gledao iako obožavam takve dokumentarce. Sad će se to ispravit
Ja ih nikad nisam gledao od početka do kraja, ali znao sam oduvijek za njegove dokumentarce. Hrt ih svako malo pusti pa bacim tu i tam pogled, ali eto, nikad nisam gledao iako obožavam takve dokumentarce. Sad će se to ispravit
- maddjuro
naravno da sam ih gledao; to je "stari" donosio kada je radio u njemačkoj tamo 90-ih
I may be an idiot, but i am no fool.