It Follows (2014)
- Michel
Re: It Follows (2014)
Da, može i tako biti. Zato mi je super i taj alegorijski dio gdje ništa nije nametljivo već sve ide svojim tokom. Vidim da si spominjao The Guest pa sam se sjetio da je ta mala glumila u tom filmu. Izgleda da jako voli 80-e 
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- xEdgex
Ok, prespavao sam ga i moram priznati da sam ono sinoc pisao u ljutnji jer nije dosegao svoj vrhunac koji mu je bio na dohvat ruke; ipak sramotno je od mene sto sam rekao da je "ispod prosjeka"
Ali opet mi je JAKO zao sto nisu uspjeli da bude 10/10 a mogli su, jebiga idemo dalje za iste pare.
" All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. "
- HorrorHR
- Site Admin
film je bar uspio u tome da se o njemu itekako priča 
nisam još gledao
nisam još gledao
-
Ash_Williams
off topic
kad smo već kod razvikanaca. mislio sam gledati novi Mad Max u petak al neću, dobiva univerzalne pohvale, 40 pozitivnih ocjena uglednih listova koji Fury Road proglašavaju najboljim akcijskim filmom u zadnjih 20 godina. kao i ja, prepotentni, umišljeni intelektualci će sigurno dići nos...
ma koga ja zavaravam, uživat ću vjerovatno svaku sekundu Fury roada...
kad smo već kod razvikanaca. mislio sam gledati novi Mad Max u petak al neću, dobiva univerzalne pohvale, 40 pozitivnih ocjena uglednih listova koji Fury Road proglašavaju najboljim akcijskim filmom u zadnjih 20 godina. kao i ja, prepotentni, umišljeni intelektualci će sigurno dići nos...
ma koga ja zavaravam, uživat ću vjerovatno svaku sekundu Fury roada...
- Matango
Najgore od svega je što si je redatelj sad umislio da je napravio dobar film pa će snimat nastavke 
-
Ash_Williams
zaašto se redatelji odlučuju na nastavke? rijetko kad uspijeva, pogotovo u horror žanru.
- Michel
Trebao bi ti se svidjeti jer znam da cijeniš horore iz 70-ih i 80-ih. Dobro je netko napisao na drugom forumu. Napokon horor koji ima kvalitetnu režiju, originalnu priču i glazbu kao posvetu 80-ima te taj atmosferični osjećaj, a opet nije dovoljno za ove kao horor fanove. A većina njih odrasla na ovim novim hororima.HorrorHR wrote:film je bar uspio u tome da se o njemu itekako priča
nisam još gledao
Al mi je drago što je ovo najbolje primljeni horor još od vrhunskog švedskog vampirskog filma
-
Ash_Williams
remake je jednako dobro primljen. koji je na kraju bolji?
- Michel
Nije bolje primljen. Dobro je primljen, ali nije kao original koji već danas ima status kao najbolji horor od nultih. Često ga vidim da se i svrstava među najbolje filmove nultih. Meni je dobar remake, ali original ima ono nešto posebno. Klinci su stvarno ubili ulogama i ima dosta pamtljivih scena kao u bolnici ili na kraju u bazenu. Heh, tu je isto scena sa bazenom, samo još bolja nego u It Followsu.
Original osmica na imdb-u, 98% na rottenu što je stvarno vrh vrhova i 82% na metacriticu, a tamo su najstroži. Remake 7.2 na imdb-u. 88% na rottenu što je opet puno i 79% na metacriticu.
A ovo za mad max i kao najbolji akcijski film u zadnjih 20 godina. Znači od 1995. do danas. Za The Raid 2 otkad je izašao govori se da je jedan od najboljih akcijskih filmova ikad. Znači, ne 20 godina već ikad. I meni stvarno je jedan od najboljih. Vrhunska akcija. I ima dobru priču.
Original osmica na imdb-u, 98% na rottenu što je stvarno vrh vrhova i 82% na metacriticu, a tamo su najstroži. Remake 7.2 na imdb-u. 88% na rottenu što je opet puno i 79% na metacriticu.
A ovo za mad max i kao najbolji akcijski film u zadnjih 20 godina. Znači od 1995. do danas. Za The Raid 2 otkad je izašao govori se da je jedan od najboljih akcijskih filmova ikad. Znači, ne 20 godina već ikad. I meni stvarno je jedan od najboljih. Vrhunska akcija. I ima dobru priču.
-
Ash_Williams
ummmm nije se mene baš dojmio let the right on in. činio mi se kao čudan spoj europskih filmova za mladež i horrora.
Hard Boiled je zadao veliki standard koji je teško izjednačit a kamoli nadmašiti. mislim raidovi su super al nisam bio zapanjen kao s Hard Boiledom.
za mad max ćemo vidjeti, ekipa kaže da je ubio godinu i ne trebaš pogledati više nijedan film cijelu godinu.
Hard Boiled je zadao veliki standard koji je teško izjednačit a kamoli nadmašiti. mislim raidovi su super al nisam bio zapanjen kao s Hard Boiledom.
za mad max ćemo vidjeti, ekipa kaže da je ubio godinu i ne trebaš pogledati više nijedan film cijelu godinu.
- Michel
Pa film nema ni trunke komedije već je cijeli ozbiljan. "Mala" je toliko ozbiljna da te odmah upije sav taj pristup. Atmosfera za prste polizati. Prva jeza me uhvatila kad je zaskočila onog ispod onog malog mosta. Brrrr.Ash_Williams wrote:ummmm nije se mene baš dojmio let the right on in. činio mi se kao čudan spoj europskih filmova za mladež i horrora.
I zašt gore pitaš koji je bolji? Nisi gledao remake?
Hard Boiled sam nedavno gledao kao i The Killer i jako sam zadovoljan, ali iskreno po ne mogu sa The Raidom u istu rečenicu. The Raid ima bolju priču dok Hard Boiled nema nikakve priče već samo akcija i akcija. Koreografija borbi je dobra, ali koreografija u The Raidu 2 je nešto vanserijski. Zato mi je jedan od najboljih ikad što se tiče akcije.Ash_Williams wrote: Hard Boiled je zadao veliki standard koji je teško izjednačit a kamoli nadmašiti. mislim raidovi su super al nisam bio zapanjen kao s Hard Boiledom.![]()
Vidjet ćemo, ali nije mi trailer nešto. Trailer je nabrijan, ali nije mi ništ specijalno.Ash_Williams wrote: za mad max ćemo vidjeti, ekipa kaže da je ubio godinu i ne trebaš pogledati više nijedan film cijelu godinu.
-
Ash_Williams
nisam, ne gledam remakeove. zadnji remakeovi koje sam gledao su Cape Fear i Thomas Crown Affair. i to sam bio premlad da znam da je riječ o remakeu.
zanimalo me jer si ti fan izvornog filma a remake ima dobre ocijene i neki su tvrdili da su jednako dobri.
zanimalo me jer si ti fan izvornog filma a remake ima dobre ocijene i neki su tvrdili da su jednako dobri.
- Michel
Mislim da je svako od nas fan originalnog filma, ali isto će priznat ako mu se svidio remake. Meni je recimo Dawn of the Dead dobar remake iako mi je original bolji. Remake koji mi je bolji su brda imaju oči od Aje. Nije puno bolji, ali mi je taman.
- Asfodel
Ouch, preeoptimistično rečeno. To što volimo horore iz tih godina nije nikakvo 'jamstvo' za sviđanje ovoga.Michel wrote:Trebao bi ti se svidjeti jer znam da cijeniš horore iz 70-ih i 80-ih.
Čitala sam puno dojmova, hoćeš od stereotipnih Amera ljubitelja remakeova, hoćeš od oldskulera i nema temelja takvim tvrdnjama. Pa i da nisam čitala ništa, logika nalaže da ništa ne može biti apsolutno kad je ukus u pitanju.
Opet ne. Poveznica se stvara samo objašnjavanjem onih koji ne mogu prihvatiti da svima isti filmovi nisu dobri. Moraju se kao strpati u koševe.a opet nije dovoljno za ove kao horor fanove. A većina njih odrasla na ovim novim hororima.
A sad subjektivno. Ovaj film od svih novijih šitova možda najviše jest usporediv sa starinom, ali opet nema ni upola ničega kao oni. Ne možeš samo staviti odgovarajuću glazbu na običan nestrašan filmić i očekivati da će se odjednom stvoriti nekakva jeziva atmosfera. Nema ničeg napetog ni jezivog u tom filmu. Ni trunke usporedivog s jezivošću i opipljivom atmosferom starine te osjećajem 'da će se nešto dogodoti'. To je moj doživljaj, a film mi je u globalu ok. U horor smislu nezanimljiv, ali solidan.
Ovakve podjele na oldskulere i klince ruše kredibilitet onome tko ih radi. Čemu to kad možemo uživati u normalnom komentiranju. Komentiranju filma, a ne neutemeljenom potkopavanja njegovih gledatelja.
Piss&Love
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Michel
Zaboravih spomenut i I Spit on Your Grave kao sasvim dobar primjer remakea. Pogledaj ako nisi.
Gledam malo po najboljoj svjetskoj horor stranici bloody disgusting i nije dugo bila takva sloga kod njih za neki mdoerni horor kao za It Follows. Drago mi je radi toga pošto tamo ima 40+ horor fanova koji gledaju već jako dugo i baš mi je drago da im se tako sviđa
Gledam malo po najboljoj svjetskoj horor stranici bloody disgusting i nije dugo bila takva sloga kod njih za neki mdoerni horor kao za It Follows. Drago mi je radi toga pošto tamo ima 40+ horor fanova koji gledaju već jako dugo i baš mi je drago da im se tako sviđa