Supernatural (2005-)

Žanrovske TV serije, dokumentarci i slično.
Post Reply
Horrorist

Re: Supernatural

Post by Horrorist » 04 Feb 2011, 15:05

Jane Doe wrote:ali sam-a i dean-a usporedit s buffy i angel - nema ljutnje sad, znam da niste gledali pa eto ajde, ali to je miljama daleko jedno od drugog
John_Ryder wrote:ah...jedva čekam subotu,odmaranje i supernatural napokon
+1 :kokicarenje:
When there is no more rooom in hell, the dead will walk the earth!

Scarface

Post by Scarface » 04 Feb 2011, 16:10

Jane Doe wrote: ali sam-a i dean-a usporedit s buffy i angel :facepalm: - nema ljutnje sad, znam da niste gledali pa eto ajde, ali to je miljama daleko jedno od drugog

Pa baš i nije toliko daleko. Možemo mi bit fanovi serije (a ja ju pratin od početka), al moramo bit svjesni da je puna klišeja i rupa. I da spada u isti koš s Angel i Buffy, kolko god ona bila zrelija i napetija.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Jane Doe

Post by Jane Doe » 04 Feb 2011, 16:33

ma ja sam mislila na likove iz serija, ne na serije.... al nema veze... (neznam kak se točno likovi zovu, pa sam napisala samo angel :zubifale: )
moje mišljenje, tvoje mišljenje, ipak samo mišljenja....
Image

Info

Post by Info » 04 Feb 2011, 23:19

Wendigo wrote:mene ni malo ne privlači. gledao sam jednu epizodu na TV-u još prije 2 godine (tako nešto..) i nije mi se dopalo uopće. podsjeća ma na angela, buffy i sl. serije.
jednostavno ne volim takve "teen" likove, demone, lucifere, kurce palce....
Onda ni nemoj ni gledat, eto, ni mene serija nije oduševila, uopće. Još kad vidim da najviše fanova su curice, a to me posebno živcira. Ne ekažem da ima ovih "normalnih", ali gdje god uletim u raspravu, "joj kako je sladak Dean, ovo - ono" i recimo nema mi uopće nikakve atmosfere kao serije tipa twilight zone ili x-files koje su prava old scool remek djela. Ovo mi je nekako, ne znam, za zabavu kako bi se reklo.
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

Info

Post by Info » 04 Feb 2011, 23:20

Jane Doe wrote:pa nemre se na temelju 1-2 epizode iz sredine ko zna koje sezone doč do nekakvog točnog zaključka o čemu se radi...
uzmimo tako bilo koju seriju (osim onih što su snimane da je svaka epizoda totalno zasebno). ja sam tako prije, ono, aha, danas igra neka tamo serija i pogledam epizodu (neznam ni koju) ono, nije loše, pa pogledam tamo nakon 3 tjedna još jednu koja se trenutno prikazuje.... niš od toga.
ja ak ću čemu dat šansu, skinem si od prve sezone neke 3-4 epizode, pa ak me zaokupira, ok, ak ne, idemo dalje....
ali sam-a i dean-a usporedit s buffy i angel :facepalm: - nema ljutnje sad, znam da niste gledali pa eto ajde, ali to je miljama daleko jedno od drugog
Mislio sam da se šališ, ali vidim da ne. O ovome bi se dalo raspravljat je Buffy danas bome nešto predstavlja u svijetu, imala je veliki utjecaj.

callac

Post by callac » 04 Feb 2011, 23:44

meni je pak buffy totalni šit, čak mi angel bio bolji zbog humora i onog zelenog demona R.I.P. , a Dark Angel nisam ni gledala jer mi je Alba jedna od najantipatičnijih glumica današnjice... jedino šta je dobro izrodilo iz te serije su Dean (Supernatural) i DiNozzo (NCIS) :lol: Ova mi je serija draga iz nekih sentimentalnih razloga, kada se tek počela prikazivati bila sam u emotivno lošem stanju i super sam se osjećala gledajući ju. Možda zbog toga nisam objektivna i glupo ju je uspoređivati sa drugim serijama jer je unijela ipak meni nešto novo, krenuvši od spec. efekata, do samog story arca
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Scarface

Post by Scarface » 04 Feb 2011, 23:55

Meni je isto Angel draži od Buffy, al obe serije su kult i zakon, bar do sredine (znamo svi nakon koje sezone Buffy ode kvragu, a Angel je pretjera s ljubavnim tetraedrima u 4. sezoni). Supernatural je ističe iznad njih bar po kvaliteti koju uspijeva održat nakon 6 sezona (mada bi s eipak dalo raspravljat o tome kolko su 1. i 2. ipak bolje od kasnijih sezona, jer definitivno jesu).

Ono šta mi se ne sviđa kod ove nove show runnerice je šta je otvoreno rekla da joj se ne sviđa lik Johna Winchestera, i zato bi joj prilipija jedan sočan bitch slap. Oću Johna nazad, jedini način da se zaokruži priča kako i triba je da se poprati i njegov storyline, jer s njim je sve i počelo. Ma, glupača...
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

callac

Post by callac » 04 Feb 2011, 23:56

Scarface wrote:Meni je isto Angel draži od Buffy, al obe serije su kult i zakon, bar do sredine (znamo svi nakon koje sezone Buffy ode kvragu, a Angel je pretjera s ljubavnim tetraedrima u 4. sezoni). Supernatural je ističe iznad njih bar po kvaliteti koju uspijeva održat nakon 6 sezona (mada bi s eipak dalo raspravljat o tome kolko su 1. i 2. ipak bolje od kasnijih sezona, jer definitivno jesu).

Ono šta mi se ne sviđa kod ove nove show runnerice je šta je otvoreno rekla da joj se ne sviđa lik Johna Winchestera, i zato bi joj prilipija jedan sočan bitch slap. Oću Johna nazad, jedini način da se zaokruži priča kako i triba je da se poprati i njegov storyline, jer s njim je sve i počelo. Ma, glupača...
:partyman: :supz:
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Feb 2011, 10:24

mah, meni je glupa usporedba Buffy i supernaturala... To što su najveći fanovi curice, mene niti tada nije diralo. Ja obožavam tu seriju radi filmskih referenci, humora, akcije i čudovišta. A i zanimljivim i napetim odnosom između dvoje glavnih likova i kompleksnih psiholoških karaktera koje se razvijaju kroz sezone. I još imam poticaj i volju da opet gledam tu seriju više puta iznova što se kod mene rijetko viđalo. S maštovitim slučajevima lova na čudovišta, s dobrim sporednim i rijetko iritatnim likovima. I uvijek dobrim chifflangerom na kraju sezone.

A Buffy... jednostavno mi je i danas još uvijek neprobavljiva serija od koje sam odustao na pola druge sezone. Tinejdžeri s stereotipnim likovima. Ovaj je štreber kojega maltetriraju, a cure ne vole dok ih on hoće, pa će se hvatati za svaku. A ova druga štreberica koja nije nikome privlačna. I cool vampir/demon za kojega se hvata Buffy, koja je baš lovac na vampire. Humor mi nije bio nešto. Čudovišta su me uvijek razočarala, tako da sam stekao dojam razvučene epizode s ne meni previše zadovoljavajućom akcijom. A i sama glavna radnja u seriji mi isto nije ništa posebno, u usporedbi s supernaturalom... Ima povremeno zanimljivih epizoda, ali radije bi se upucao, nego opet išao iznova gledati seriju...

Angela nisam gledao... A Dark angel isto, samo radi Albe. I meni je mrska :P
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 05 Feb 2011, 13:37

Dark Angel je super serijica. Your loss.

Ašow

Post by Ašow » 05 Feb 2011, 13:43

john_constantine wrote: Angela nisam gledao...
najjače, kad se nemogu sjetit imena tog glumca onak david borean nest
aargh i onda kazes Angel i svi znaju ko je XD
--------
Last.fm

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Feb 2011, 13:54

Ašow wrote:
john_constantine wrote: Angela nisam gledao...
najjače, kad se nemogu sjetit imena tog glumca onak david borean nest
aargh i onda kazes Angel i svi znaju ko je XD
ma meni je bilo šokirajuće kada sam skužio da je Bones zapravo Angel. :mrgreen:

A jedanput ću pogledati Buffy do kraja, pa Angel - dark angel će biti na spisku. Znam da je bio nekoć na novi tv... pa će valjda netko već reprizirati. :kokicarenje:
Michel puši karu.

Info

Post by Info » 05 Feb 2011, 18:59

john_constantine wrote:mah, meni je glupa usporedba Buffy i supernaturala... To što su najveći fanovi curice, mene niti tada nije diralo. Ja obožavam tu seriju radi filmskih referenci, humora, akcije i čudovišta. A i zanimljivim i napetim odnosom između dvoje glavnih likova i kompleksnih psiholoških karaktera koje se razvijaju kroz sezone. I još imam poticaj i volju da opet gledam tu seriju više puta iznova što se kod mene rijetko viđalo. S maštovitim slučajevima lova na čudovišta, s dobrim sporednim i rijetko iritatnim likovima. I uvijek dobrim chifflangerom na kraju sezone.

A Buffy... jednostavno mi je i danas još uvijek neprobavljiva serija od koje sam odustao na pola druge sezone. Tinejdžeri s stereotipnim likovima. Ovaj je štreber kojega maltetriraju, a cure ne vole dok ih on hoće, pa će se hvatati za svaku. A ova druga štreberica koja nije nikome privlačna. I cool vampir/demon za kojega se hvata Buffy, koja je baš lovac na vampire. Humor mi nije bio nešto. Čudovišta su me uvijek razočarala, tako da sam stekao dojam razvučene epizode s ne meni previše zadovoljavajućom akcijom. A i sama glavna radnja u seriji mi isto nije ništa posebno, u usporedbi s supernaturalom... Ima povremeno zanimljivih epizoda, ali radije bi se upucao, nego opet išao iznova gledati seriju...

Angela nisam gledao... A Dark angel isto, samo radi Albe. I meni je mrska :P
Meni su Supernatural i Buffy jednako ok serije isključivo a zabavu. Ono što je prednost kod Buffy su upravo čudovišta koja su tebe razočarala. Mene su baš razočarali u Supernturalu, nekako mi ne izgledaju old scool. Kod Buffy su zbilja neka jebeno napravljena bez CGI-a, ono, baš super cool maska kao recimo ona SMRT gdje lovi ljude koji imaju povišenu temperaturu :supz:

Ali ovo je jednostavno najbolje čudovište ikad. Tooms je ustvari, ali ovaj ima najbolju masku. Gospodin Flukeman :D

Image još se nađe boljih slika tog prekrasnog gospodina :rock:

EDIT: šteta što nisu stavili i petkom SN. Kad izlazi nova epizoda? Već se najavljuje ohoho

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Feb 2011, 19:38

o da, prejaka i odlična epizoda iz X - filesa. :rock:

Baš to... Meni je odbojna priča o smrti koja lovi ljude s visokom temperaturom, dok mi je ona epizoda gdje kosac lovi ljude da bi "liječio" druge bila bolja.
Michel puši karu.

olio

Post by olio » 05 Feb 2011, 20:13

ok nova epizoda

Post Reply