Glazba.

Za ljubitelje svih glazbenih pravaca.
Post Reply
Aryx

Post by Aryx » 04 Aug 2007, 18:22

neznam kaj ti je tako lose kod bodoma ali ok ...ako tebi bend nije dobar ne znaci da su oni losi ... neda mi se raspravljati
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

elrania

Post by elrania » 04 Aug 2007, 19:07

zvuce mi lose i ne pasu nikako
...ako tebi bend nije dobar ne znaci da su oni losi
pa normalno. ne odlucuju drugi o tvom ukusu, nego ti sam. meni su traljavi, tebi su super
a dalo bi se i u mom opusu pronac dosta toga sto bi nekima bilo neslusivo yadi yadi yada

Gosp.

Post by Gosp. » 04 Aug 2007, 20:05

Bodomi su prošli velike transformacije od početka do danas.
Nadolazeći album će vrlo vjerojatno biti pokušaj vračanja korjenima.
Meni nisu toliko loši, kao elranii.
Dosadni su mi, ali imaju par dobrih stvari.
A i koncert u Zagrebu nije bio loš, izuzememo li ozvučenje itd. :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=e1_q_A8m ... ed&search=

Nova stvar.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.

john_constantine

Post by john_constantine » 04 Aug 2007, 20:07

Fanovi okreću leđa svojim glazbenim idolima, jednostavno zato što su im koncerti bezobrazno skupi. Želite li dati 500 eura za ulaznicu? Nije čudo da europski megakoncerti redom propadaju

Donedavno su slovili kao najveća imena glazbenog biznisa, ali u posljednje vrijeme sviraju pred polupraznim dvoranama – europski fanovi jednostavno nisu spremni dati stotine i stotine eura za jednu običnu ulaznicu za koncert!

Cijene ulaznica za koncerte kao da rastu proporcionalno s padom prodaje albuma, a poneki izvođači toliko su napuhali svoje cifre da zbog bojkota fanova sada moraju otkazati cijele koncerte – Elton John, George Michael i The Who jednostavno su prekrižili svirke u velikim europskim dvoranama, a Rolling Stones i Barbra Streisand ipak su održali koncerte, pred praznim sjedalima.

Na kraju svega, ipak im ne uspijeva. Barbra Streisand po prvi put je nastupala pred praznih 3.000 sjedala stadiona u Francuskoj. Zašto? Možda zato što joj je ulaznica za najbolja mjesta stajala čak 582 eura! Svirku u Parizu otkazao je i Elton John koji je za dobru ulaznicu tražio još nevjerojatnijih 750 eura!

Ni Stonesima ne ide najbolje. Koncert u Belgiji nije prošao po planu nakon što se od 70.000 ulaznica prodalo svega 33.000.

Jedina iznimka u cijeloj europskoj priči jest Britanija, gdje glazbeni fanovi očito mogu dati toliko novca za ulaznice. Streisand može računati na rasprodane dvorane londonskog koncerta, jer je bez problema prodala ulaznice čija početna cijena iznosi nešto više od 1.000 kuna. Genesis, Police i Paul McCartney također prodaju ulaznice s ogromnim cijenama.

Za to vrijeme, u SAD-u cijene također rastu, ali nisu toliko velike kao u Europi. Između 1996. i 2001. godine, u SAD-u cijene koncertnih ulaznica skočile su za 61 posto, što je daleko više od porasta cijena ulaznica za kino, kazalište i sportska događanja.

'Pohlepni izvođači žele vratiti novac koji su izgubili zbog skidanja njihovih pjesama s interneta', izjavljuje Philippe Manoeuvre, urednik francuskog magazina Rock And Folk.

Koliko, dakle, točno naplaćuju ta velika glazbena imena?

Da biste pogledali Genesis na europskoj turneji, morat ćete pripremiti svotu u iznosu od 1.500 do 3.500 kuna. Stonesi vas mogu stajati i do 5.000 kuna za dobra sjedala, a Police između 1.500 i 3.000.

I onda – jeste li spremni za novo doba glazbenog biznisa? :wink:

T-portal
Michel puši karu.

Aryx

Post by Aryx » 04 Aug 2007, 20:09

Gosp. wrote:Bodomi su prošli velike transformacije od početka do danas.
Nadolazeći album će vrlo vjerojatno biti pokušaj vračanja korjenima.
Meni nisu toliko loši, kao elranii.
Dosadni su mi, ali imaju par dobrih stvari.
A i koncert u Zagrebu nije bio loš, izuzememo li ozvučenje itd. :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=e1_q_A8m ... ed&search=

Nova stvar.
ozvucenje je bilo malo u banani da
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Gosp.

Post by Gosp. » 04 Aug 2007, 20:11

Bilo je jako loše.
Ali čak i nisam previše obračao pažnju na tu manu.

elrania

Post by elrania » 04 Aug 2007, 20:27

john_constantine wrote: I onda – jeste li spremni za novo doba glazbenog biznisa? :wink:
ma svasta ...
150kn je sto se mene tice neka max cijena ulaznice koju cu ja kupiti... osim ako nije nesto sto zbilja zelim cut i vidjet, ali i to ima svoj limit
cak se oko toola premisljam, mada mislim da cu ipak ici

Gosp.

Post by Gosp. » 04 Aug 2007, 20:57

Više od 150 kuna nebih nikako dao za glazbu koja nam se nudi.
Za kultne izvođače bih dao do maximum 350/400 kuna.
U članku se, među ostalima, spominju B. Streisand i E. John.
Budimo realni, njihovi koncerti su oduvijek bili bahato skupi, to nije ništa novo.
Karta za koncert Eltona Johna je i u Jugoslaviji bila nevjerojatno skupa.
Što se tiće Stonesa, Paul McCartney-a, Genesisa idr., mislim da nije ništa neobično u njihovim zahtjevima.
Ipak se radi o malo jačim, iskusniim i starijih izvođačima koji si mogu dopustiti bahatost.
Uz to, to su izvođači na koje ne dolaze samo djeca kojima je teško izdvojiti novce nego ciljaju ponajviše na svoje stare fanove.
Ono što se meni osobno ne sviđa su cijene koncerata bendova kao što je Korn isl. koji nisu došli do te razine da si mogu dopuštati što god žele, a po mom mišljenju imaju preskupe koncerte.

Hec

Post by Hec » 04 Aug 2007, 20:59

metallicat wrote:
Cannibalist wrote:Jel iko od vas tu sluša Skyforger, Finntroll i tak dalje,...Folk-Black,Pagan metal ?
da :D evo skinula neki dan victory songs od ensiferuma :D
trollhammaren sam probala svirat ali samo jedan dijelić :lol:
Jesi li slušala novi album od Finntrolla?
Ur Jordens Djup.
Meni je odličan, makar ima manje folkrolističnih instrumenata ali je dosta ozbiljan-odlučan.
"Six strings to cover fear..."

Gosp.

Post by Gosp. » 04 Aug 2007, 21:51

Što to znači odlučan album?

metallicat

Post by metallicat » 05 Aug 2007, 00:26

Gosp. wrote:Što to znači odlučan album?
predpostavljam da je mislio napisat odličan, jer je U i I na tastaturi jedno do drugog :wink:
nisam slušala taj. mislim da ga nemam. skinut ću ga. si ti slušao od korpiklaanija Tales along this road? voliš asmegin, cruachan..?
Image

Donnie Darko

Post by Donnie Darko » 05 Aug 2007, 01:11

najskuplja karta dosad je tool 250 kn....nadam se da ce se isplatit

Hec

Post by Hec » 05 Aug 2007, 14:03

metallicat wrote:
Gosp. wrote:Što to znači odlučan album?
predpostavljam da je mislio napisat odličan, jer je U i I na tastaturi jedno do drugog :wink:
nisam slušala taj. mislim da ga nemam. skinut ću ga. si ti slušao od korpiklaanija Tales along this road? voliš asmegin, cruachan..?
Da bila je greška,mislio sam napisat odličan,nisam skužio.
A korpiklani nisam,nemam ni jedan album od njih,al su mi dosta dobri.
"Six strings to cover fear..."

metallicat

Post by metallicat » 05 Aug 2007, 15:24

ove god su oni i ensiferum bili na kampu. šteta što njih nisam vidjela. ali dobit ću neke klipiće, bar to :D imam jednu pjesmu di ful puno njih sudjeluje, trollfest(njih ne volim), ensi., korp...
Image

Khaos[]

Post by Khaos[] » 05 Aug 2007, 16:29

nisam znao da horror fanovi imaju tako lose ukuse sto se glazbe tice :lol: :lol:

:angrypunch: :axe:

Post Reply