Kolekcionari u nama

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
maddjuro

Post by maddjuro » 18 Oct 2007, 13:54

Dragonrage wrote:
Djuro20 wrote:skinut s neta da se ne opterećuješ s tim
To mi isto bez veze...jedno je biti samo filmofil, a drugo je biti i filmofil i kolekcionar :wink:
za kolekcionarstvo treba imat para, a pare koje bi uložio u kolekcionarstvo mogu bolje uložiti
I may be an idiot, but i am no fool.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 18 Oct 2007, 14:01

Djuro20 wrote:
Dragonrage wrote:
Djuro20 wrote:skinut s neta da se ne opterećuješ s tim
To mi isto bez veze...jedno je biti samo filmofil, a drugo je biti i filmofil i kolekcionar :wink:
za kolekcionarstvo treba imat para, a pare koje bi uložio u kolekcionarstvo mogu bolje uložiti
To ovisi od osobe do osobe...evo primjera radi...moj kolega s posla si je neki dan kupio za 5000 kn bicikl, a ja nema šanse da bih ikada pljunuo toliko love za bicikl...dok za neka specijalna DVD izdanja...bih...bez problema...i onda se ja "zgražam" nad time što je on toliko love dao za bicikl i podjebavam ga zbog toga, dok on mene pak za to što je pljunem po soma i pola za DVD-ove...
Ono što se tebi čini kao bolja investicija, ne mora se nužno činiti i meni...i obratno naravno :wink:

maddjuro

Post by maddjuro » 18 Oct 2007, 14:19

Dragonrage wrote:
Djuro20 wrote:
Dragonrage wrote: To mi isto bez veze...jedno je biti samo filmofil, a drugo je biti i filmofil i kolekcionar :wink:
To ovisi od osobe do osobe...evo primjera radi...moj kolega s posla si je neki dan kupio za 5000 kn bicikl, a ja nema šanse da bih ikada pljunuo toliko love za bicikl...dok za neka specijalna DVD izdanja...bih...bez problema...i onda se ja "zgražam" nad time što je on toliko love dao za bicikl i podjebavam ga zbog toga, dok on mene pak za to što je pljunem po soma i pola za DVD-ove...
Ono što se tebi čini kao bolja investicija, ne mora se nužno činiti i meni...i obratno naravno :wink:
i ja sam pred koju godinu dao par tisuća za biciklo . to mi je jedna od boljih investicija. napravio sam preko 1000km s tim kompom

Dragonrage

Post by Dragonrage » 18 Oct 2007, 14:29

Djuro20 wrote:
Dragonrage wrote:
Djuro20 wrote: za kolekcionarstvo treba imat para, a pare koje bi uložio u kolekcionarstvo mogu bolje uložiti
i ja sam pred koju godinu dao par tisuća za biciklo . to mi je jedna od boljih investicija. napravio sam preko 1000km s tim kompom
Ne znam...meni je to vidiš pretjerano...dati toliko love za bicikl...prijevozno sredstvo koje ti služi da te preveze od točke A do točke B i koje se za tu potrebu može kupiti već za 500 kn...ili kupiti mob za 4000 kn...a čemu...mob mi prvenstveno služi za pozive i poruke i ne treba mi za ništa drugo...za igrice i ostale pizdarije imam komp...ali kao što rekoh...to sve ovisi od osobe do osobe i njezinih afiniteta.
Divixe nikad nisam volio, skinuo sam si tu i tamo neš što me zanimalo, ali onda pak nisam imao volje gledati to neš tako...jebi ga...takav sam...

maddjuro

Post by maddjuro » 18 Oct 2007, 14:44

to za mobitele se slažem. ali kod bicikla mi treba ipak nešto bolje. Amortizere nisam uzimao jer samo smetaju. Ali kad bi god vozio neki biciklo od tik 500kn kako ti kažeš to je loše vozilo. ja sam si kupio trek jer vozim i po sljemenu znao sam nekad prek ljeta svaki dan se provozat iz dubrave do jaruna...
i biciklo odlično radi. ti nekvalitetniji su nepouzdani

A$H

Post by A$H » 18 Oct 2007, 19:45

Djuro20 wrote:to za mobitele se slažem. ali kod bicikla mi treba ipak nešto bolje. Amortizere nisam uzimao jer samo smetaju. Ali kad bi god vozio neki biciklo od tik 500kn kako ti kažeš to je loše vozilo. ja sam si kupio trek jer vozim i po sljemenu znao sam nekad prek ljeta svaki dan se provozat iz dubrave do jaruna...
e pa to ti je to...kako ti nebi dao malo love za bicikl koji je lošiji...tak npr. ni ja nebi dao za DivX-e lovu(čitao na forumu da ih neki kupuju) jer je loš zvuku i slika, te je bolje filmove i serije koje starno voliš dat više love i imat original sa boljim zvukom, slikom te samim pakiranjem...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

maddjuro

Post by maddjuro » 18 Oct 2007, 20:50

A$H wrote:
Djuro20 wrote:to za mobitele se slažem. ali kod bicikla mi treba ipak nešto bolje. Amortizere nisam uzimao jer samo smetaju. Ali kad bi god vozio neki biciklo od tik 500kn kako ti kažeš to je loše vozilo. ja sam si kupio trek jer vozim i po sljemenu znao sam nekad prek ljeta svaki dan se provozat iz dubrave do jaruna...
e pa to ti je to...kako ti nebi dao malo love za bicikl koji je lošiji...tak npr. ni ja nebi dao za DivX-e lovu(čitao na forumu da ih neki kupuju) jer je loš zvuku i slika, te je bolje filmove i serije koje starno voliš dat više love i imat original sa boljim zvukom, slikom te samim pakiranjem...
jedine seriej koje sam više puta gledao su: simpsoni, red dward, startrek. al ovo što imam mi je dovoljno dobro, tak da sumnjam da ću tako skoro nabavljat orginale.
al i 95% divixa koje imam su mi super kvalitete.

AlabamaSmokeOne

Post by AlabamaSmokeOne » 19 Oct 2007, 17:13

Djuro20 wrote:
A$H wrote:
jedine seriej koje sam više puta gledao su: simpsoni, red dward, startrek. al ovo što imam mi je dovoljno dobro, tak da sumnjam da ću tako skoro nabavljat orginale.
al i 95% divixa koje imam su mi super kvalitete.
ma i ja ne patim od orginala i sl...memorex i verbatim me zadovoljavaju :roll:
mada se za mobitele bas i ne slazem..dobro, donekle se slazem..imam starog erickssona t65 koji godinama dobro sluzi...uz nokiu 5300 :lol:

Scarface

Post by Scarface » 01 Nov 2007, 16:38

Kolekcionar san stripova i to je sve, filmofil jesan, al ne patin od kupovanja nekig originala, ni box setova ni limited ni šta ti ja znan, možda jednog dana ali samo za ultra posebne mi filmove, evo jučer san flat dobija pa ću skidat nemilice, previše mi love ode na stripove, jer njih stvarno ozbiljno skupljan, doslovno sve (osim Alana Forda kojeg ne volin, ali isto iman pedesetak njegovih stripova), od Bonellijevaca na kiosku priko svih Fibrinih, Libellusovih i većine Bookglobeovih i Strip-agentovih, srpskih (Beli put, System Comics), pa do američkih originala (priko logossuna i Morecomicsa) i brojnih mangi (također priko logossuna i Algoritma- za Tokyopove za koje imaju dostribuciju), a i zaostaci iz ZS, LMS, Stripoteka, Slobodne Dalmacije itd. Knjige recimo isto volin čitat, ali ludost mi ih je kupovat kad imaš knjižnicu (osim onih jeftinih tipa Fear street, koje uzmen u dućanu jer dođu skoro ka običan bonellijev specijalac).
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 01 Nov 2007, 21:25

Ghostface wrote:Kolekcionar san stripova i to je sve, filmofil jesan, al ne patin od kupovanja nekig originala, ni box setova ni limited ni šta ti ja znan, možda jednog dana ali samo za ultra posebne mi filmove, evo jučer san flat dobija pa ću skidat nemilice, previše mi love ode na stripove, jer njih stvarno ozbiljno skupljan, doslovno sve (osim Alana Forda kojeg ne volin, ali isto iman pedesetak njegovih stripova), od Bonellijevaca na kiosku priko svih Fibrinih, Libellusovih i većine Bookglobeovih i Strip-agentovih, srpskih (Beli put, System Comics), pa do američkih originala (priko logossuna i Morecomicsa) i brojnih mangi (također priko logossuna i Algoritma- za Tokyopove za koje imaju dostribuciju), a i zaostaci iz ZS, LMS, Stripoteka, Slobodne Dalmacije itd. Knjige recimo isto volin čitat, ali ludost mi ih je kupovat kad imaš knjižnicu (osim onih jeftinih tipa Fear street, koje uzmen u dućanu jer dođu skoro ka običan bonellijev specijalac).
i koliko imaš stripova u kolekciji? kol'ko cirka novih mjesečno lupiš? djeluje mi da strip fanatici stvarno trebaju masu para da održavaju na životu svoju ljubav ;)

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Nov 2007, 21:36

Ne mora biti. Ako kupuješ one s kioska, dođe ti skoro 100 kn mjesečno. Stripovi su sve rjeđi, tu par zagora, a ostali dvomjesečno, tromjesečno. Najskuplje bi bilo kupovati stripove iz more comica u tvrdim koricama koje masno naplaćuju 120 kn po komadu. :shock: :evil: A da ne pričamo o vanjskim izdanjima, he, carina i to.
A kada bi netko išao kupiti skenove stripova, onda je još skuplja situacija. Jedan je prodavao za jedan dvd stripova 10 eura. :roll:
Michel puši karu.

A$H

Post by A$H » 01 Nov 2007, 21:39

HorrorHR wrote: i koliko imaš stripova u kolekciji? kol'ko cirka novih mjesečno lupiš? djeluje mi da strip fanatici stvarno trebaju masu para da održavaju na životu svoju ljubav ;)
pa i nije tako puno..bar meni..jer neki stripovi koje sam ja sakupljao više ne izlaze(npr.Lazarus Ledd,GordonLink..) ili su postali jako jako slabi(npr. Alan Ford)iako ga još reda-radi kupujem uz Dylan Doga..tu i tam mi se omakne da kupim neki Tex ili nekaj slično ak mi je ultra dosadno..pa sam sad ostao većinom na onim američkim(30 Days of Night,Punisher,Army of Darkness...) neide tako puno love svaki mjesec nego se toga nakupi pa onda pljunem brdo para svakih par mjeseci..

Info: u kolekciji je sad otprilike 1ooo stripova..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Nov 2007, 21:44

uf, kod mene tek 400. :wink: A i ja sam već prestao kupovati stripove, ma čak i dvd izdanja za kioska - kupim si s vremena neke stripove, naručim par filmova i sl. A za filmove imam divixe.
Michel puši karu.

Freddy

Post by Freddy » 01 Nov 2007, 22:07

skupljam i ja isto stripove,ali samo zagora...kupujem u MC,uvjek kad dođem se nađe 5,6 novih ili starijih
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

maddjuro

Post by maddjuro » 01 Nov 2007, 22:33

ja sam skupljam dylane i nathan nevere, s ti da je nathan presto izlazit

Post Reply