bravo! ljubi te deda!!!john_constantine wrote:I počeo sam čitati Pjesme vatre i leda. Do 150 stranice, odličan fantasy. Od prologa koji me natjerao da dalje čitam do svih tih brojnih likova, zanimljivih intriga, kompleksne radnje i neobičnih živina... Čita se dalje koliko je odlično.
Koju ste knjigu zadnju čitali?
- Wendigo
Re: Koju ste knjigu zadnju čitali?
- Aryx
b
( u topic za knjigu da ne spoilas
)
evo i do mene jedna pusa xD, sam javljaj dojmove jer se ja na tome doslovce hranim lolWendigo wrote:bravo! ljubi te deda!!!john_constantine wrote:I počeo sam čitati Pjesme vatre i leda. Do 150 stranice, odličan fantasy. Od prologa koji me natjerao da dalje čitam do svih tih brojnih likova, zanimljivih intriga, kompleksne radnje i neobičnih živina... Čita se dalje koliko je odlično.
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]
- Decadentor
- Ašow
Mrtve Duše - Nikolaj vasiljević Gogolj
Eto, napokon sam uspio ovo do kraja pročitati. Knjiga je klasik, kao i priča.
Nemam što previše mudrovati ovdi
Sljedeće na repertoaru:
Jedan Hitac - Lee Child
Eto, napokon sam uspio ovo do kraja pročitati. Knjiga je klasik, kao i priča.
Nemam što previše mudrovati ovdi
Sljedeće na repertoaru:
Jedan Hitac - Lee Child
- Victor Crowley
Mrtve duše je baš kao što si rekao klasik. Ja sam počeo čitati Hyperion i nakon 100 strana djeluje mi predobro, vidjet ćemo dalje. Poslije čitanja pustim Scanner - Hypertrace i baš imam SF ugođaj 
- john_constantine
Igra prijestolja
SpoilerShow
U jbt, koja scena s Branom... Mislim, onaj mali što se voli penjati. He, koji dobar pogled na seks s njegove strane. Ali iznenadilo me to da ga na kraju namjerno gurne s visine...Sada me baš zanima o kome je riječ. A i vidim, ubace incest što je inače normalno kod tog razdoblja. Ali ježim se od te ideje "čiste krvi"... Strip Preacher je imao najluđu scenu, posljednji potomak loze Isusa krista koji je na kraju ispao obični debil nakon jebanja sestre nakon tolikih godina, brutala.
Jedva čekam da se konačno otkrije više o tome što se dogodilo s night watch na početku.
Michel puši karu.
- dr_gonzo
- ima drame, horora, vampira, odlučnu priču i likove
"Pustite Me Unutra" - John Ajvide Lindqvist
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- john_constantine
Re:
nisam niti znao da postoji prijevod... A sada, 140 kn je puno... Ako nema u knjižnici, morati ću je nabaviti preko knjižare.dr_gonzo wrote:odlična kao i film
- ima drame, horora, vampira, odlučnu priču i likove
"Pustite Me Unutra" - John Ajvide Lindqvist
Michel puši karu.
- cactus
Mick Wall-"Led Zeppelin" Kad su divovi hodali zemljom-bibliografija-2009
Povijest jedne od značajnijih rock grupa sedamdesetih sa dosta podataka o početku,uspjesima,padovima,još većim padovima i sa puno droge i alkohola ,kako već biva sa poznatim lićnostima tog vremena a možda i danas. Voljeli tu grupu ili ne,ovo ostaje zanimljiva knjiga sa puno podataka i o drugum poznatim autorima kao i sklonostima i manama samih člamova benda.
9/10
Povijest jedne od značajnijih rock grupa sedamdesetih sa dosta podataka o početku,uspjesima,padovima,još većim padovima i sa puno droge i alkohola ,kako već biva sa poznatim lićnostima tog vremena a možda i danas. Voljeli tu grupu ili ne,ovo ostaje zanimljiva knjiga sa puno podataka i o drugum poznatim autorima kao i sklonostima i manama samih člamova benda.
9/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
- john_constantine
odustao sam od Millenium - Kule u zraku. Ne da mi se čitati 800 stranica. Prve dvije mi nisu bile ništa posebno, pa mi nema smisla gubiti vrijeme, naročito pod pritiskom da knjigu što prije vratimo, jer je "megapopularna".
Ali pjesme vatre i leda. Već dugo nisam čitao takvu knjigu kojom postaneš opsjednut.

Ali pjesme vatre i leda. Već dugo nisam čitao takvu knjigu kojom postaneš opsjednut.
Michel puši karu.
- Aryx
john_constantine wrote:odustao sam od Millenium - Kule u zraku. Ne da mi se čitati 800 stranica. Prve dvije mi nisu bile ništa posebno, pa mi nema smisla gubiti vrijeme, naročito pod pritiskom da knjigu što prije vratimo, jer je "megapopularna".![]()
Ali pjesme vatre i leda. Već dugo nisam čitao takvu knjigu kojom postaneš opsjednut.![]()
di si stao sada ? koji su ti likovi naj ? sta ti se najvise svidja ? itd...
- john_constantine
SpoilerShow
Tyrion mi je zasada najbolji lik kao i Jon. Stao sam na 271 stranici. Gdje je Jon počeo podučavati druge svojim vještinama. A i polako se kuju nove spletke. A i prejaki je lik Danny, nakon što je prihvatila svoj život i svoga muža. Samo čekam da se konačno otkrije više o tim stvorovima u šumi. Ma što je najbolje? To što piše kao fantasy, ali sva fantastična bića poput šumske djece ili zmajeva su izumrli (makar mi se čini da bi mogli izleći kakvi zmajevi iz onih jaja). Nasilje i seks. Intrige, spletke, ubojstva, zasjede, podmetanja, kompleksna radnja. I sve to kako piše tako da se sve lako pamti od prve stranice. Jedino sam zapisao u bilježnici važnije likove, ali više mi nije potrebno. A moćan onaj lik Dog, s psećom kacigom. A i Arya mi je baš interesatna. Za to što je Bran vidio, nije teško zaključiti da ga je Jaime gurnuo nakon što se seksao s svojom sestrom. I Branove čudne vizije ili onaj eunuh... makar mislim da nije u pitanju magija, nego vojska doušnika na sve strane...
Michel puši karu.
- Aryx
john_constantine wrote:SpoilerShowTyrion mi je zasada najbolji lik kao i Jon. Stao sam na 271 stranici. Gdje je Jon počeo podučavati druge svojim vještinama. A i polako se kuju nove spletke. A i prejaki je lik Danny, nakon što je prihvatila svoj život i svoga muža. Samo čekam da se konačno otkrije više o tim stvorovima u šumi. Ma što je najbolje? To što piše kao fantasy, ali sva fantastična bića poput šumske djece ili zmajeva su izumrli (makar mi se čini da bi mogli izleći kakvi zmajevi iz onih jaja). Nasilje i seks. Intrige, spletke, ubojstva, zasjede, podmetanja, kompleksna radnja. I sve to kako piše tako da se sve lako pamti od prve stranice. Jedino sam zapisao u bilježnici važnije likove, ali više mi nije potrebno. A moćan onaj lik Dog, s psećom kacigom. A i Arya mi je baš interesatna. Za to što je Bran vidio, nije teško zaključiti da ga je Jaime gurnuo nakon što se seksao s svojom sestrom. I Branove čudne vizije ili onaj eunuh... makar mislim da nije u pitanju magija, nego vojska doušnika na sve strane...
SpoilerShow
Pa šta si tako dugo čekao da počneš čitati
? Ugl. meni su najdraži likovi Tyrion (najveći car ikada) i Arya. Hound mi je jedan od najdražđih "sivih" likova, makar u ovoj knjizi nikad neznaš tko je dobar tko zao kao što ćeš i sam vidjeti. Što se tiče načina pisanja Martin te tjera da ideš iz chaptera u chapter samo da bi vidio što će se dalje desiti s likovima u kojem POV-u su pisana poglavlja (prezarazno). Super mi je to što je taj fantasy/sušernatural dio u malim dozama tako da imas osjećaj kao da toga svega uopće nema i pitaš se da li postoji. Samo nastavi dalje čitati i javljaj dojmove.
cheers
- Victor Crowley
E ja sinoć završio Hyperion. Zakon, jedva čekam kad ću krenut čitati Pad Hyperiona.
- Wendigo
ja sam trenutno na pola knjige fall of hyperion, zajebano...Victor Crowley wrote:E ja sinoć završio Hyperion. Zakon, jedva čekam kad ću krenut čitati Pad Hyperiona.