Antichrist (2009) - film koji sam zadnji put gledao prije 9 godina i dao mu jako dobru ocjenu, a sad? Sad je ipak nešto manja. Film režiran od Larsa von Triera, koji je inače poznat po svojim kontroverznim filmovima i stavovima. Odlično odglumljen od Dafoea i Charlotte Gainsbourg. Radnja je o gubitku djeteta i kako utječe na njihov odnos. To je pojednostavljeno, ali sa nekog filozofskog i dubljeg smisla ovaj film ima jako puno slojeva i metafori. Tko su tri prosjaka, što znači zadnja scena i mnogo drugih sitnih scena. Horor scene su horor scene i napravljene da ih ne želiš gledati ali moraš jer smo horor fanovi na kraju krajeva. Simboliku mi se ne da previše objašnjavati jer sam je objasnio kad sam pogledao prvi put. Pobjeda društva nad kaosom? Možda, jedna od teorija, ali interpretacija kraja ima više značenja i svako može biti točno. Film je lijepo režiran i fotografija je stvarno lijepa. No, nema potrebe da ga više ikad gledam. Dvaput je dovoljno i držat ću se ove ocjene.
7.4/10
UTJECAJ/ZNAČAJ - nema ogroman utjecaj, ali film je svakako poznat kao kontroverzan film i kao jedan od filmova o kojemu se najviše pričalo te godine plus jako je analiziran od kritike i običnih filmofila. A+, A, B+, B,
C+, C
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"