Što mi je izmamilo smješak danas?
- boyko
Re: Što mi je izmamilo smješak danas?
XD
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- hitman_4
- Asfodel
al ovo mi je mrvicu bolje:Decadentor wrote:BRUTALA
SpoilerShow
http://postimg.org/image/4msmhl4d5/
ont:
to što polako završavaju proljevi s prvih fronta fejsbuka o tome kako bi ljudi trebali tugovati i kakve bi profilne trebali stavljati. Gdje su fejs revolucionari bili svaaki put kad je netko poginuo na drugim mjestima?
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- hitman_4
to sve mediji diktiraju, eo jučer je bio teroristički napad u Nigeriji gdje je poginulo 40tak ljudi. Vijest je bila na naslovnici 1-2h reda radi
Nažalost teror i ratni zločini u Iraku, Siriji, Palestini, Yemenu, Nigeriji spadaju pod normalnu pojavu. Oni ebeni saudijci mjesecima granatiraju Yemen gdje na tisuće nevinih civila gine i nitko zbog toga neće odgovarati

- Asfodel
SpoilerShow
pa upravo tako. nisu ni brzopleti ljudi s pariškim profilkama reagirali po svom nahođenju, nego po medijskoj pokrivenosti. Mediji su ti koji su krasni u cijeloj priči. A to sve plodno tlo za male ljude, licemjere, kojih niiikad nema kad je u pitanju širenje osvještenosti oko svakodnevnih žrtava, samo kad se može prikupiti lajk osuđivanjem drugih koji 'neispravno tuguju' zbog ovih pariških..hitman_4 wrote:to sve mediji diktiraju
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Michel
To vrijedi za one koji sad stavljaju profilne slike sa zastavama francuske i sličnim trend isprdcima, ali nema ništa loše i licemjerno žaliti za poginulim ljudima. Ja sam sjedio doma kad sam čuo vijest. Pročitam da su teroristi ubili već dosta ljudi i da drže za taoce 100 ljudi u kazalištu. Kako sam to pročitao, i vizualizirao tu scen usa tim ljudima koji su u kazalištu i ne znaju hoće li previživjeti, meni su oči zasulike. Idući dan nisam plakao, niti sam stavljao zastavu francuske niti nemam facebook ili twiter. Samo mi je bilo žao tu večer isto kao što mi je žao kad pročitam kako si gore spomenuo sirija, yemen. U tom trenutku kad pročitaš tako nešto bilo gdje da se radi, normalno je da će ti u tom trenutku biti žao, a već idući dan normalno se baviti čime se baviš. To je u ljudskoj prirodi.hitman_4 wrote:to sve mediji diktiraju, eo jučer je bio teroristički napad u Nigeriji gdje je poginulo 40tak ljudi. Vijest je bila na naslovnici 1-2h reda radiNažalost teror i ratni zločini u Iraku, Siriji, Palestini, Yemenu, Nigeriji spadaju pod normalnu pojavu. Oni ebeni saudijci mjesecima granatiraju Yemen gdje na tisuće nevinih civila gine i nitko zbog toga neće odgovarati
I treba reći da je francuska puno bliža nama nego sirija, irak. I to radi filmova, kulture, glumaca, pjevača, pisaca. Imaju i to sve irak, sirija, ali mi smo od rođenja, kroz odrastanje puno puta više naišli na nešto francusko nego na nešto iz iraka i to nam je onda normalno podsvijesno usađeno.
Evo jedan dobar i realan tekst http://www.tarzanija.com/zasto-imam-vis ... i-bejrutu/
Društvene mreže su unele zanimljiv sociološki fenomen ponašanja ljudi u ekstremnim situacijama kao što je ova. Ukoliko izuzmemo bolesnike koji ovakve događaje otvoreno slave i hendikepirane kreature zakržljalih kognitivnih funkcija na nivou pre kambrijske eksplozije koji su u fazonu „jebem im mater, šta ima da ih žalim, oni su nas bombardovali devedes devete“, ostaje jedna velika grupacija koja prenaglašava bol i patnju do nivoa bizarnosti i burleske, i druga koja čini volšebne napore da naglasi kako su njihove emocije „izvan kutije“ i kako su svi ostali ograničeni jer eto tuguju za Parizom, a niko da se seti Bejruta ili napuštenog mešanca ostavljenog u kanalu topčiderskog potoka koji dva dana cvili. Da budem iskren, iako mi je fenomen solidarnosti putem pretvaranja profilne slike u simbol podrške bezveze, a čak pomalo i draži receptore koji čine da nesvareni sadržaj izbacim iz želuca orlano, više ga cenim od Anđelinadžolisanja naprednih korisnika fejsa koji će 3 sata da guglaju neku vest i da okače „Eto, svi u fazonu Pariz pa Pariz a danas je troje dece umrlo od malarije u Eritreji, nema, vreme je da ljudska rasa izumre jer ko smo ako nam svaki pojedinac nije jednako bitan“.
Nije nam bitan, jebiga jer emocije ostvaruješ kontaktom, a ovdašnji narod ima neuporedivo više kontakata sa Francuskom nego sa Libanom, Irakom ili bilo kojom drugom zemljom kojoj 90 posto ljudi ne zna ni kontinent da odredi a kamoli nešto više. Uostalom, u napadima u Parizu je povređeno i nekoliko Srba, ljudi su ubijani u šoping centru, u kafiću i na koncertu grupe koja je pre samo četiri meseca svirala na našem Egzitu. Prva pomisao kad sam to čuo bila mi je: „Jebote, da sam kojim slučajem bio u Parizu, 90 posto bih bio na Eagles of Death Metal.“ I kako onda mogu da lažem i sebe i druge da osećam jednako tragediju u Parizu i u delu sveta s kojim imam asimptotski nula posto preklapanja.
I najbtiniji dioFrancuski jezik se ovde često uči u školama a čak i da znaš samo Voulez-vous coucher avec moi opet znaš beskonačno više reči od arapskog. Iz istorije se detaljno pročavaju svi mogući Lujevi, Napoleon, jakobinci, žirondinci, ovi, oni, revolucija, pad Bastilje, uloga Francuske u svetskim ratovima i naša saradnja s njima, čitaju se Volter, Kami, Sartr, Stendal, Ruso, Igo, Balzak, Dima, De Sad, recituju se Malarme, Rembo, Bodler, Verlen, patnje studentima zadaju Dekart, Lagranž, Laplas, Poenkare, Poason, cene se umetnička dela Monea, Renoara, Sezana, slušaju se Debisi, Ravel, Bize, Berlioz, ali i Daft Punk, Justice, Nouvelle Vague, Gojira, Cassius, gledaju se Depardje, Reno, Kasel, Delon, Bardo, Binoš, čak i Luj de Fin i infantilni Žandarmi iz Sen Tropea, cene se Anri, Pires, Benzema, Batum, Parker, Conga… Svaki drugi par ode na medeni mesec da vidi Ajfelovu kulu, Šanzelize, Trijumfalnu kapiju, Luvr, Monmartr, Bulonjsku šumu a ne skokne do Bagdada da se slika ispred statue Al Mutanabiju.
Sve ovo ne znači da su Pariz i Francuska bolji i vredniji od Iraka, Libana ili bilo koje treće daleke zemlje u kojoj se desi strađan zločin, već samo da su nam bliži, da smo na njih upućeniji i da sa njima delimo više sličnosti.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
-
Ash_Williams
nama je bliža francuska nema sumnje
zašto druge europske zajednice isto razmišljaju? zajednice koje su etnički puno različitije i koje su jaaaako dobro upoznate sa afričkim i blisko istočnjačkim kulturama.
zašto druge europske zajednice isto razmišljaju? zajednice koje su etnički puno različitije i koje su jaaaako dobro upoznate sa afričkim i blisko istočnjačkim kulturama.
- Inferno
Najave za nove Dylane 
- john_constantine
Kompletirana kolekcija Zagora i Zagor Extra. Je, skupio sam platio tih nekoliko brojeva koji su mi falili u Asteroidu, ali ajde, isplatilo se. Sada mogu reći da imam potpunu kolekciju i nastaviti redovito skupljati.
Michel puši karu.
- maddjuro
koliko uopće ima toga? do kojega je broja u nas to izašlo...
Ja se nadam jednoga dana skupiti sve alan fordove...
Ja se nadam jednoga dana skupiti sve alan fordove...
I may be an idiot, but i am no fool.
- john_constantine
Obični Zagor, 241 broj.
Extra zagor 254 broj
Uz to dodamo i par reprintova Prokleto blago, jedno crno bijelo i u boji + originalni A4 format u boji, nažalost uništen od debila kojemu sam maznuo. Pa almanah brojeve, nekoliko giganta, maxi izdanja i nekoliko specijalnih izdanja u boji.
Extra zagor 254 broj
Uz to dodamo i par reprintova Prokleto blago, jedno crno bijelo i u boji + originalni A4 format u boji, nažalost uništen od debila kojemu sam maznuo. Pa almanah brojeve, nekoliko giganta, maxi izdanja i nekoliko specijalnih izdanja u boji.
Michel puši karu.
- maddjuro
Znači da imaš do jedno broja 500 po tal. numeraciji? Nadam se da imaš i ona podosta skupa libellusova izdanja... jer vidim da su ona dosta skupa pošto su rasprodana
- john_constantine
Ona u tvrdim koricama? Ne, nemam. Ne trebaju mi reprintovi.
Michel puši karu.
- maddjuro
pitah cisto jel vidim na stripovi.com stranici da je ovo di je regularna serija došla broj 561. pretpostavljam da ima tu nekih rupa u nas. Anyhow; čestitke. Sijećam se kako sam bio sretan kada sam upotpunio svoju dynan kolekciju
- dr_gonzo
To što se dobro osjećam, što još nisam puknuo od nagomilanih problema i što sam još pun optimizma za sve.
Sad ću lijepo na zahod otić i odradit određenu radnju dok čitam Libellusovog Dylan Dog Kolorca br. 10 i guštam u susretu Mister Noa sa Dylanom.
Poslije ću pijuckati kafu i pogledati u toplini doma - "Black Christmas" dok vani puše buretina...
Sad ću lijepo na zahod otić i odradit određenu radnju dok čitam Libellusovog Dylan Dog Kolorca br. 10 i guštam u susretu Mister Noa sa Dylanom.
Poslije ću pijuckati kafu i pogledati u toplini doma - "Black Christmas" dok vani puše buretina...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -