Igre, konzole i slično

Igre za sve platforme
Post Reply
popayy

Re: Igre, konzole i slično

Post by popayy » 16 Sep 2013, 20:32

Amnesia -A machine For Pigs :(

Šteta. Razočaranje. Ok kao zasebno djelo, nipošto nije smeće ali ni do koljena fenomenalnom predhodniku.

hitman_4

Post by hitman_4 » 16 Sep 2013, 21:58

nekakv komentar na imbljuvxu.hr vezan za novi gta
Ma nek se gone ako ne izbace PC verziju...mislim, to je sramota i cisti idiotizam, ne izbacit GTA na PC-u...to je kao da su Avatar odlucili izbaciti samo na VHS kazetama i DVD-u, a bluray ko jebe. S druge strane...ovo je jedina igra zbog koje bih kupio PlayStation ili Xbox.
eheh baš zbog ovakvih je pc zadnja rupa na svirali...
Image

Image

Image

maddjuro

Post by maddjuro » 17 Sep 2013, 00:23

hitman_4 wrote:nekakv komentar na imbljuvxu.hr vezan za novi gta
Ma nek se gone ako ne izbace PC verziju...mislim, to je sramota i cisti idiotizam, ne izbacit GTA na PC-u...to je kao da su Avatar odlucili izbaciti samo na VHS kazetama i DVD-u, a bluray ko jebe. S druge strane...ovo je jedina igra zbog koje bih kupio PlayStation ili Xbox.
eheh baš zbog ovakvih je pc zadnja rupa na svirali...
navodno je to zato jer pošto su danas PC-i daleko jači od trenutnih konzola, pa se boje da ako izdaju i za PC da ce im prodaja za konzole debelo podbaciti. Ako to i je slučaj, neka izdaju PC verziju koji mjesec nakon konzolskih, ali neka je bar najave; i neka ta verzija nebude neki usrani konzolski port
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 17 Sep 2013, 06:01

mene ionako boli kurac za pc verziju. Niti se ne sjećam kada sam zadnji put uopće išao gledati što ima od pc izdanja. Samo konzola i to je sve, nemam brige, sve radi, nema potrebe za konfiguracijama i štekanjem novih igara, samo stavim dvd i igram...

A i za GTA me baš briga, previše sam potrošio na četvorku koja mi niti danas ne radi kako treba, a i prekratka je. Tako da ne vjerujem u kvalitetu petice, ostalo je sve hype.

To isto kada i danas cendraju zašto red dead redemption nije izašao za pc, ali ne mogu ga uopće zamisliti da ga se igra na pc, osim ako nemaš gamepad.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 18 Sep 2013, 16:47

zelda link's awakening dx - jedna odlična "old school" igra za gameboy color. Na ovu sam igru potratio dosta vremena; ponajviše jer je zarazna i dosta treba istraživati; pošto nije uvjek najjasnije di treba ići. Zagonetke u nekim tamnicama su interesantne i ne prelake. Svakako ovo preporučam ako volite starije igre.

chronicles of riddick :escape from butcher bay i escape from dark athena- dvije stealth igre s riddickom. Odigrah remasteranu verziju ovih igara i neama previše zamjerki. Mehanika skrivanja u sjenama je odlično napravljena, ako igrate na hard, necete prebrzo proći igru, jer ovo je jedna od igara di vam se energija ne regenerira, a na hard par pogodaka je dovoljno da vas ubije. Osobno mi je butchers bay bio bolji od dark athene; bio je teži i nemate toliko oružja na raspolaganju kao sto ste imali u nastavku; a i sam koncept bjega iz zatvora mi je nekako bolje sjeo od priče u daek atheni. U obje igre imate nešto opcionalnih stvari pomoću kojih ćete samo otključati neke bonus "artwork"-ove.
Od zamjerki imam taj da bi bilo ljepo da se u butchers bayu kada se nekoga ubije s leđa da ga se može odmah odvući negdje da ga ne nađu stražari koji patroliraju. A najveća zamjerka mi je način pohrane pozicije ; ovdje se sejva isključivo automatski na određenim pozicijama, tako da ako vas gađaju, vi pokušate pobjeć, nerjetko vam se desi da cete imati samo jednu jedinicu energije a igra vam automatski save.a; a energija se može samo obnoviti na medicinskim stanicama kojih nema posvuda. To mi je uzrokovalo dosta neprilika; pogotovo kad mi se desilo da kod zadnjeg bossa imam samo jednu jedinicu energije; što na hard težini znači jedan pogodak i game over.

Ove riddick igre vam preporučam ako volite stealth igre, na lakšim težinama se možete oslanjati samo na oružje, ali necete tako daleko dogurati.

john_constantine

Post by john_constantine » 18 Sep 2013, 17:30

original sam igrao puno puta, ali poslije sam zapostavio i probao remake. Nisam primijetio neke prevelike razlike, ali klasik od igre.

Jak and daxter: precursor legacy - završio ju na ps3 u sklopu HD trilogije i sjetio se zašto ne volim pretjerano arkade. Dosta sam pošizio, naročito pri kraj igre radi tih iritatnih skakanja i premalo života. Dovoljno je samo zeznuti krivi potez i pad u provaliju. Ajde, checkpointovi nisu daleko, ali iritiraju takve sitnice... Inače, igra je baš dosta zabavna, raznovrsna i ima se što raditi. Razna mjesta, skupljanje jaja i power cells, nekoliko bossova u igri i zabavni likovi, naročito Daxter. Završio i ostavio na 77 % igre, nije mi se dalo više skupljati, a i ne znam što je s ps3 verzijom. Jedna misija hvatanja ribe na ps3 verziji je puno brža i time mi je bilo teže obaviti misiju dok sam na ps2 bez problema obavio. Tako vjerojatno i za letjelicom zbog koje sam isto dosta izgubio živce, naročito pri zadnjem vozačkom levelu.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 18 Sep 2013, 18:44

john_constantine wrote:mene ionako boli kurac za pc verziju. Niti se ne sjećam kada sam zadnji put uopće išao gledati što ima od pc izdanja. Samo konzola i to je sve, nemam brige, sve radi, nema potrebe za konfiguracijama i štekanjem novih igara, samo stavim dvd i igram...

A i za GTA me baš briga, previše sam potrošio na četvorku koja mi niti danas ne radi kako treba, a i prekratka je. Tako da ne vjerujem u kvalitetu petice, ostalo je sve hype.

To isto kada i danas cendraju zašto red dead redemption nije izašao za pc, ali ne mogu ga uopće zamisliti da ga se igra na pc, osim ako nemaš gamepad.
zgleda da se glavna priča u GTA 5-ici preći može za cca 30 sati

maddjuro

Post by maddjuro » 23 Sep 2013, 17:00

amnesia a machine for pigs- solidna horror igra ali ni blizu kvaliteti prve amnesi-e. Priča mi je bila interesantna relativno orginalnom idejom. Atmosfera u igri je super, čudovišta iako groteskna nisu mi kvalitetna kao ona iz orginala; premalo ih je; rjetko ih susrećete i nisu neka prepreka u igri. Sama iga nije preteška, niti su "zagonteke" izazovne. Igra je također relativno kratka. Unatoč ranije nabrojanim manama igra mi je bila zanimljiva, vjerojatno jer sam očekivao nešto više od nastavka jedne od najboljih horror survival igara, ali jednostavno nisu uspili rekreirati ono što je orginal imao. Igru preporučam svim ljubiteljima horror igara; samo nemojte od igre očekivati ono što ste doživili u prvoj amnesi-i.

maddjuro

Post by maddjuro » 26 Sep 2013, 18:48

danas izašao remake jednog klasika "shadow warrior"; izgleda ok, pogledah jedno 15ak min gameplay-a; i isli su mi na zivce komentatori; jedan od developera i jedan voditelj te emisije ili cega vec s IGN.a, jer su svakih 5 min spominjali "ova igra nije toliko rasistička kao orginal"... SAm gameplay izgleda ok, puno krvi, dodali su neke čarolije... Sumnjam da ce biti humora kao u orginalu (koji je navodno jako rasistički) , ali nikad se nezna

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Oct 2013, 20:45

jak and daxter 2 - završio i taj nastavak. Puno bolje od originala. Mračniji i zabavniji, s kao otvorenom mapom na kojem se može voziti, krasti vozila i slično. Lijepo zamišljeno, ali vrlo, vrlo iritatna izvedba. Lika koji je napravio mapu jednostavno treba objesiti za jaja, nedostaje prečica, preuska i komplicirana mapa. I jednostavna činjenica da se možeš voziti samo po zemlji i gaziti pješake, jer se samo sudaraš s drugim letjelicama. Novost je uvođenje dosta stvari kao dark Jax, samo ta sposobnost prekratko traje, a i nažalost, nema utjecaja toliko na radnju. Pa oružja, njih četiri, dovoljno da nikada ne dosadi napucavanje makar pucanje nije toliko precizno, ali preživi se. Više života nego u prvom dijelu, ali opet ga nikada neće biti dosta. Checkpointovi iritatno daleko, sve se na kraju svodi na stalno ponavljanje sve dok se ne pronađe pravi rezultat. Nije toliko problem desetak puta umirati koliko će trebati puno puta izvoditi jedno te istu izvedbu s obzirom da igra kažnjava svaku grešku. Bossovi su dobri makar je završni prilično težak što je i za očekivati. A dosta lokacija mi je popilo krv, naročito utrke koje su dosta iritatne i ne pretjerano zabavne. Hvala Bogu na tome da postoje prečice. Samo ima dosta sitnica zbog koje je lako izgubiti, naročito grindanje na određenim mjestima. Zato bar ima dobrih stvari kao kada igrate kao daxter koji bježi od divovskog pauka. I činjenica da Jak u ovom dijelu progovori, a Daxter puno bolje smiješniji + urnebesni završetak, zajedno za drugim otkačenim likovima. Samo, ta težina frustrira...
Michel puši karu.

DeadDispatcher90

Post by DeadDispatcher90 » 10 Oct 2013, 22:59

Ovaj Wolf Among Us izgleda predobro... Jedina igra kojoj se veselim ove godine.
Revenge solves everything

John_Ryder

Post by John_Ryder » 11 Oct 2013, 08:18

DeadDispatcher90 wrote:Ovaj Wolf Among Us izgleda predobro... Jedina igra kojoj se veselim ove godine.

jep,čekam da dođe na torente :mrgreen:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

DeadDispatcher90

Post by DeadDispatcher90 » 11 Oct 2013, 10:51

Također.
Revenge solves everything

John_Ryder

Post by John_Ryder » 12 Oct 2013, 02:40

Igra se prva epizoda, 10/10 !!! :kokicarenje:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 12 Oct 2013, 12:27

je li tko čitao te stripove "fables" po kojemu je napravljena igra?
Michel puši karu.

Post Reply