Objavi svoju sliku
- Fräulein Unbekann
Re: Objavi svoju sliku
Dobra slika... Centar za duhovnu pomoc 
- Ašow
Nema zajebancije.
To mi je seal za sve religijske bullshite koji se događaju i o kojima ljudi pišu po forumima.
To mi je seal za sve religijske bullshite koji se događaju i o kojima ljudi pišu po forumima.
- Alastorus
Baš sam imao raspravu s zagriženim katolicima danas o tome i etici "religioznih" spram onih "nereligioznih".
c/p s fb-a. : Semitske religije kao što su židovstvo i islam, a time samim i kršćanstvo su podložne tome da svatko na svoj način tumači dogme date od istih.Čovjek može biti bilo kakav vjernik, no ljudski princip morala i etičke pravde dolazi iz glave a ne iz religija, ako je netko loš čovjek je loš čovjek,ma što god bio po vjeri.Sagledaj to ovako, imam tu hrpu lizača oltara koji svakodnevno idu u crkvu, ali su zato krivi za milijunske prevare i sjebavanje radničkih krugova svojih tvrtki.I šta sad, kršćanin je pa mu je oprošteno? Gluposti, ako te uz moral i etiku ne veže vlastiti um i solidarnost, ako te ne veže već ona prirodna i ljudska etika koju dobivaš rođenjem i odgojom, nema te dogme niti knjige a bogme niti govornika sa oltara koji će to promijeniti. TOČKA.
c/p s fb-a. : Semitske religije kao što su židovstvo i islam, a time samim i kršćanstvo su podložne tome da svatko na svoj način tumači dogme date od istih.Čovjek može biti bilo kakav vjernik, no ljudski princip morala i etičke pravde dolazi iz glave a ne iz religija, ako je netko loš čovjek je loš čovjek,ma što god bio po vjeri.Sagledaj to ovako, imam tu hrpu lizača oltara koji svakodnevno idu u crkvu, ali su zato krivi za milijunske prevare i sjebavanje radničkih krugova svojih tvrtki.I šta sad, kršćanin je pa mu je oprošteno? Gluposti, ako te uz moral i etiku ne veže vlastiti um i solidarnost, ako te ne veže već ona prirodna i ljudska etika koju dobivaš rođenjem i odgojom, nema te dogme niti knjige a bogme niti govornika sa oltara koji će to promijeniti. TOČKA.
Now I lay me down to sleep,
Beside my bed, a Glock I keep.
If I should awake, and find you inside,
A Coroners van, will be your last ride.
- Ašow
Ja samo kažem da me boli kurac jesi li ti musliman, židov, jehovin svjedok, krščanin, budist, hinduist, štagod.
Mrzim te isto kao da si i cigan/crnac/žut il bijel, muško, žensko, drvo.
To uvijek pali sa ekipom koja počne o vjeri, a ako se nastave pravit pametni samo im počneš psovati ono čem se klanjaju.
Imam pametnijih stvari za radit/mislit i tak to, al uvijek kritiziram religiju na retardiran i direktan način da čim prije bude gotovo.
To uvijek pali sa ekipom koja počne o vjeri, a ako se nastave pravit pametni samo im počneš psovati ono čem se klanjaju.
Imam pametnijih stvari za radit/mislit i tak to, al uvijek kritiziram religiju na retardiran i direktan način da čim prije bude gotovo.
- Alastorus
Mizantropija na svom vrhuncuAšow wrote:Ja samo kažem da me boli kurac jesi li ti musliman, židov, jehovin svjedok, krščanin, budist, hinduist, štagod.
- Ašow
Al ono, to boldano ti isto može potvrditi gotovo svaka osoba koja me imalo zna.
- Alastorus
Ma vjerujem, tu dijelimo neka mišljenja, makar više tu nekakvu mržnju sad pretačem na papir i na radove, samo da ne budem zaokupljen sranjima koja mi se motaju po glavi.No nekako u zadnje vrijeme imam sve više nade, oprao me optimizam.
Tipična shema : We would like to see most of the human race killed off, because it is unworthy. Unworthy of the gift of life.
Tipična shema : We would like to see most of the human race killed off, because it is unworthy. Unworthy of the gift of life.
- elrania
urgh. meni je jedina smislena tema povezana s 'nadnaravnim' te vrste duhovnost, jer je u pitanju osobna stvar i iskustvo, al i tu se tako fino nakote mamlazi koji ne mogu dopustiti drugome da diše i živi na svoj način. previše puta svjedočila tome i gadi mi se vidjet čovjeka kad krene o vjeri, bogu, životu itd..
osobno imam neizmjerno poštovanje prema nekim segmentima religije, no ni to puno više ne znači kad se i oni koji vjeruju i oni koji izruguju sakupe i rade sranje sami od sebe.
osobno imam neizmjerno poštovanje prema nekim segmentima religije, no ni to puno više ne znači kad se i oni koji vjeruju i oni koji izruguju sakupe i rade sranje sami od sebe.
- Alastorus
Poštujem svačije mišljenje o religiji i njegov stav, al pobogu mrzim kad mi ga netko gura niz grlo.Daleko od toga da ne vjerujem da postoji nešto više od nas,al to ne vežem uz dogme niti uz nekakva imena.elrania wrote:urgh. meni je jedina smislena tema povezana s 'nadnaravnim' te vrste duhovnost, jer je u pitanju osobna stvar i iskustvo, al i tu se tako fino nakote mamlazi koji ne mogu dopustiti drugome da diše i živi na svoj način. previše puta svjedočila tome i gadi mi se vidjet čovjeka kad krene o vjeri, bogu, životu itd..
- Ašow
pa ja sav svoj hejt pretačem u tekst i glazbu.
Zato imam toliko bendova i prepounjenih rokovnika i podosta izdanja iza sebe te nagrada za svoje radove.
Čoeče, čak sam uspio kad bi se sve zbrojilo par tisuća kuna zaraditi na tom što prosipam mržnju okolo
Zato imam toliko bendova i prepounjenih rokovnika i podosta izdanja iza sebe te nagrada za svoje radove.
Čoeče, čak sam uspio kad bi se sve zbrojilo par tisuća kuna zaraditi na tom što prosipam mržnju okolo
- elrania
@al: razumno je da takvo što ne možeš podnijeti, ne bih ni ja mogla i ne dopuštam si da trpim takvo što.
ovo što sam na kraju misli istakla je da se zbog tolikog pritiska pod nekim religijskim naguravanjima stvorilo jednako toliko izroda s kontra strane koji ne znaju kada treba zašutiti i poštediti sebe i druge poveće količine gluposti.
jedna strana je dovela do jednako mučne druge strane...bar ja to tako doživljavam i bježim glavom bez obzira kad čujem bilo koga da se krene oglašavati.
ovo mi je zapravo trn u oku već dosta dugo zbog susretanja sa svim i svačim pa sam mooorala podijeliti mišljenje.
a ovo u tko što vjeruje i kako to proživljava i koliko se tome predaje je osobna stvar i smatram da svatko zaslužuje to pravo da istražuje taj dio sebe, ide onim putem koji mu najviše odgovara, koji si možda i sam stvori i dođe kad tad do nečega sebi idealnog. zapravo mi je neizmjerno drago vidjeti da netko to hoće.
ovo što sam na kraju misli istakla je da se zbog tolikog pritiska pod nekim religijskim naguravanjima stvorilo jednako toliko izroda s kontra strane koji ne znaju kada treba zašutiti i poštediti sebe i druge poveće količine gluposti.
jedna strana je dovela do jednako mučne druge strane...bar ja to tako doživljavam i bježim glavom bez obzira kad čujem bilo koga da se krene oglašavati.
ovo mi je zapravo trn u oku već dosta dugo zbog susretanja sa svim i svačim pa sam mooorala podijeliti mišljenje.
a ovo u tko što vjeruje i kako to proživljava i koliko se tome predaje je osobna stvar i smatram da svatko zaslužuje to pravo da istražuje taj dio sebe, ide onim putem koji mu najviše odgovara, koji si možda i sam stvori i dođe kad tad do nečega sebi idealnog. zapravo mi je neizmjerno drago vidjeti da netko to hoće.
- Alastorus
@Ašow - ja to pretačem u pjesme, novele, roman, svirke s bendovima, fotomanipulacije.Sve radim, samo da se rijšeim tih nekih unutarnjih demona, prije dok to nisam iskorištavao to je bilo gadno, od auto destrukcije do destrukcije same.Nekako riješavanjem tog svega spriječavam nekakve ispade koje sam ko klinac imao, sad mi je bitan samo duševni mir.
@Elri - normalno, slažem se u potpunosti s tobom, iako sam tip koji se mora uplesti u rasprave, jer eto ponekad ne znam zavezat svoj jezik, a pogotovo kad se radi o zatupljenim, primitivnim idiotima.Gledam na te religijske rasprave kao i na političke u kojima se ipak više snalazim.Iako sam proučavao religiju, nekako sam se samom sebi činio distanciran od toga, bar što se tiće monoteizma.
@Elri - normalno, slažem se u potpunosti s tobom, iako sam tip koji se mora uplesti u rasprave, jer eto ponekad ne znam zavezat svoj jezik, a pogotovo kad se radi o zatupljenim, primitivnim idiotima.Gledam na te religijske rasprave kao i na političke u kojima se ipak više snalazim.Iako sam proučavao religiju, nekako sam se samom sebi činio distanciran od toga, bar što se tiće monoteizma.
- elrania
ja sam se masovno zaletavala u to davnih dana i uspjela sam doć do ekstremnog zasićenja. dobro, tad sam imala neke druge ideje u glavi i karakter malo preoštar da se izvaže moje i tuđe i dođe do nečeg razumnog za reć... srećom da je to otišlo...ili se barem nadam da odlazi...
ono što meni smeta je ta užasna spirala mržnje i neodobravanja i vrijeđanja i nikad kraja svemu u temi koja bi u svojoj srži trebala biti ono što zbližava i dodaje novu dimenziju ljudskom biću (onom koje to želi, naravno).
jednom sam već quotala ovo negdje, al evo opet (ko potvrda ovom što si rekao):
"In art, religion, and politics the respect must be mutual, no matter how violent the disagreement."
— Vincent Price
kad bi sve tako išlo...
ono što meni smeta je ta užasna spirala mržnje i neodobravanja i vrijeđanja i nikad kraja svemu u temi koja bi u svojoj srži trebala biti ono što zbližava i dodaje novu dimenziju ljudskom biću (onom koje to želi, naravno).
jednom sam već quotala ovo negdje, al evo opet (ko potvrda ovom što si rekao):
"In art, religion, and politics the respect must be mutual, no matter how violent the disagreement."
— Vincent Price
kad bi sve tako išlo...
- Ašow
Da znam, isti rad je kod mene. Papir i gitara će uvijek trpit.Alastorus wrote:@Ašow - ja to pretačem u pjesme, novele, roman, svirke s bendovima, fotomanipulacije.Sve radim, samo da se rijšeim tih nekih unutarnjih demona, prije dok to nisam iskorištavao to je bilo gadno, od auto destrukcije do destrukcije same.Nekako riješavanjem tog svega spriječavam nekakve ispade koje sam ko klinac imao, sad mi je bitan samo duševni mir.
- Alastorus
@elri Volio bih i ja da je tako, no uvijek ću se držati onoga, tko nema dovoljno argumenata da potkrijepi svoje tvrdnje u raspravi, počinje s vrijeđanjem i netolerancijom, po čemu onda odmah zna na čemu sam.Vidio sam hrpe takvih likova po grupama u koje me nemilice ubacuju svaki dan, počne s raspravom, nepotkrijepljenu, ja mu prezentiram argumente za svoje stajalište, i onda sve počne.Ja imam respekt prema svima, i njihovim stajalištima, što ne mora značiti da se nužno slažem s njima, no eto ljudska bića smo, ponekad zaboravimo na ljudskost samu.