Ma...koliko god je u pravu, jer dijalozi zaista jesu cheesy i glupavi i previše macho (no ja to pripisujem tome što se radi o vjernoj ekranizaciji stripa, a tamo su dijalozi vjerojatno takvi), toliko je i u krivu u svemu ostalome...HorrorHR wrote:excerpt sa:
http://sett.bloger.hr/post/300/245292.aspx
Code: Select all
"300" djeluje kao preksupi, prestilizirani i prenapuhani propagandni spektakl za latentne homoseksualce i domoljube. Naravno da ne mislim da je to pokazatelj nečije sekusalnosti (govorim to iz čistog sprda), ali toliko golih muških guzica, bedara, trbušnjaka, prsa i nogu mogu zadovoljiti samo apetite seksa gladnih žena i gay populacije, ali samo zadojenom slijepcu može promaći toliko domoljubno usmjerenih macho-sranja koje je izvaljano u ovom vatrometu dijaloškog kretenluka... Scenografija, BTW gotovo u potpunosti kompjuterski generirana, svodi se na umjetne krajolike koji podsjećaju na wallpapere za Windows Longhorn. Već spomenuti problematični dijalozi možda zadovoljavaju prohtjeve dijela populacije koja od dijaloga očekuje dobar uvod u šoru, ali mene su nanervirala rješenja kao što je maloumna umotvorina : "Danas im nećemo dati ništa, a uzet ćemo im sve"... Sereš! Postoji nešto što se naziva "iskulirana šutljivost" i nešto što se naziva "maestralno napisanom dijaloškom minijaturom", ali ovo je nalik Thompsonovu rukopisu.
Kaj se tiče ovog o homoseksulacima...to će izjaviti samo netko tko ili je gay ili ih mrzi do zla Boga. Osobno ne vidim zašto Spartanci ne bi bili svi od reda savršeno građeni kad odmah na početku, po rođenju izabiru samo one najbolje, te oni treniraju od malih nogu, a od 7 godine su prepušteni sami sebi...dakle, cijeli život im je trening (i žive za bitku/borbu)...isto kak i Conan izraste u mrgu nakon što godinama okreče onaj kotač.
Domoljublje...da, naznačeno je...ali nema veze sa Američkim domoljubljem...ja bih to njihovo domoljublje isto tako mogao usporediti sa našim domoljubljem i domovinskim ratom...no neću sam ulaziti u to.
To je prvenstveno klanje...i još k tome zabavno klanje...ništa više...oni koji u tomke traže nešto više, nešto ozbiljnije...traže na krivom mjestu.