a kakvu anesteziju onda primiš? jer ne postoji slaba i jaka anestezija, ima razlike samo u onima s i bez adrenalina. ova adrenalinska brže i duže djeluje, al zato ako ne smiješ takvu primiti, našibaš malo više ove bez. i nemoj dat zubaru/zubarki da ti stavlja toxavit u kanale jer će te sjebati za budućnost tog dotičnog zuba. (ako se uopće radi o korjenskim kanalima, a ne o običnom karijesu/ ispunu)elrania wrote:posjete zubarima i to kaj ne smijem primati 'pravu' jaku anesteziju pa svejedno osjetim struganje po živcu.
mogu svašta istrpit, al zubi...jao. bar je isti zub u pitanju u zadnjih 10 godina...
Što mi je maknulo smješak danas?
- callac
Re: Što mi je maknulo smješak danas?
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- elrania
znam. stavila sam pod navodnike, da se ne objašnjavam tu kako ovo kako ono. nije dugo trajao popravak pa su valjda zaključili da neće dodavat.
s adrenalinom je ono uobičajeno što stave, ja pak moram reć da pijem concor zbog tog i tog i onda se mijenja shema pa se daje ovo što ja ovak njubovski nazovem 'nepravom' jer postanem živčana čim osjetim najmanju bol po zubima dok mi se čačka te mi smeta da ne mogu ko normalan čovjek odsjedit to (fino bez problema). kako sam već rekla, mogu istrpit svašta, sam da nema veze sa zubima.
fuj...
sekundarni karijes je bio, niš dramatično.
no dobro, sad ak je sve ok, nema me opet godinama na toj odvratnoj stolici
s adrenalinom je ono uobičajeno što stave, ja pak moram reć da pijem concor zbog tog i tog i onda se mijenja shema pa se daje ovo što ja ovak njubovski nazovem 'nepravom' jer postanem živčana čim osjetim najmanju bol po zubima dok mi se čačka te mi smeta da ne mogu ko normalan čovjek odsjedit to (fino bez problema). kako sam već rekla, mogu istrpit svašta, sam da nema veze sa zubima.
sekundarni karijes je bio, niš dramatično.
no dobro, sad ak je sve ok, nema me opet godinama na toj odvratnoj stolici
- callac
znači samo čisti popravak zuba, ja to uvijek bez anestezije
dok čišćenje kanala, vađenje živca (kako ljudi to vole zvati) je druga stvar, tu treba opako izanestezirati
concor je radi srca pa normalno da ti ne daju onu adrenalinsku, mislm, ne bi ti ništa bilo jer za srčane bolesnike (tu spadaju svi pod nekom terapijom za srce) je gori neprijatelj bol nego to malo lokalnog adrenalina koji uopće ne ide u krvotok i više ti se adrenalina izluči u organizam bez injekcije jer te je strah i svo vrijeme zapravo iščekuješ neku bol. no, većina zubara se ne usudi, ja bi ti bez razmišljanja zveknula ovu "pravu" jer si mlada cura i možeš shvatiti o čemu se priča, babcima daš ovu slabiju, oni su ionako navikli da kod zubara treba malo i istrpiti jer su navikli sve raditi bez anestezije (ah ta "divna" vremena
)
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- elrania
ja to ne. pregadno mi je to, svaka čast ljudima koji istrpe.
kristina pak veli da nikad ne uzima anesteziju, kaj god se radilo dosad, kanali, karijesi, ovo ono. pas mater, ne mogu to slušat.
za ovo s adrenalinom je rečeno da ne meni nikako, ak se ne mora, jer ubrzava rad srca i povećava se krvarenje.
glede straha, ne mogu reć da se bojim zubara, ne osjećam strah kad dođem tamo, nego počnem bit ljuta i onda još živčana što mi netko kopa po ustima. a ak zaboli... treba mi vremena da ode hostilno raspoloženje, da se smirim i počnem bit normalna.
kristina pak veli da nikad ne uzima anesteziju, kaj god se radilo dosad, kanali, karijesi, ovo ono. pas mater, ne mogu to slušat.
za ovo s adrenalinom je rečeno da ne meni nikako, ak se ne mora, jer ubrzava rad srca i povećava se krvarenje.
glede straha, ne mogu reć da se bojim zubara, ne osjećam strah kad dođem tamo, nego počnem bit ljuta i onda još živčana što mi netko kopa po ustima. a ak zaboli... treba mi vremena da ode hostilno raspoloženje, da se smirim i počnem bit normalna.
- callac
adrenalin sužava krvne žile pa ovo za krvarenje ne stoji uopće! no nvm, maknimo se mi od zuba, još malo pa počinjem raditi i želim ostatak godišnjeg provesti ne razmišljajući o ljudskim ustima 
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- elrania
ja sam kažem kaj je oralni kirurg reko. ne smatram da me se ovo s krvarenjem tiče kak god došlo do tog, al prvo mi je u interesu izbjeć.
eeh, sama si se uplela u razgovor
ot: previše toga
eeh, sama si se uplela u razgovor
ot: previše toga
- Asfodel
Mutavi fejsbuk čet koji ne radi
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- elrania
kad me se moli da lajkam nekom nešto za neke nagrade, a ono sranje od slike i konkurencija je do nebesa bolja.
- metallicat
pa glasaš za konkurencijuelrania wrote:kad me se moli da lajkam nekom nešto za neke nagrade, a ono sranje od slike i konkurencija je do nebesa bolja.
ot, ništa

- elrania
inače tak napravim, ak ovi koji traže su ekspertni duritelji od kojih se ne da maknut. bljr.
ot: sam se miču smješkovi danas. glavobolja razbuktana, još sam fali da ne prestane sutra i propadne prilika da odem konačno na jedno popodne do mrežnice.
ot: sam se miču smješkovi danas. glavobolja razbuktana, još sam fali da ne prestane sutra i propadne prilika da odem konačno na jedno popodne do mrežnice.
- Asfodel
Par sati sna zbog grla
- Decadentor
- Wendigo
+1, a tuširao sam se sa polarno ledenom vodom.Decadentor wrote:uber znojenje nakon tusiranja -.-
- Asfodel
Nema ljepše od započinjanja vikenda s temperaturom u krevetu
- xEdgex
Ljudi.
" All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. "