The Big Lebowski (1998)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Aryx

Re: The Big Lebowski (1998)

Post by Aryx » 13 Feb 2012, 13:20

Sammy wrote:The Big Lebowski (1998) - Prenaporan i bio mi je nezanimljiv u svakom pogledu. Glupava radnja, razvučena do maksimuma, a smješnih trenutaka na kapaljku, tek tolko da me zaustave od prekidanja filma. Uglavnom, osto sam razočaran, debelo precijenjen film. - 5/10
+2 :D
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Sammy

Post by Sammy » 13 Feb 2012, 15:53

očekivo sam neki chill od filma, tu i tamo se ajd nasmijat, a ono gledam, jesam ja to krivi film pustio :?
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

electric_eye

Post by electric_eye » 13 Feb 2012, 17:01

film je cista 10 ka gledao sam ga 20 puta ...
nazalost film nije za svakoga....
nema boljeg filma za opustanje bilo to uz pivu,frulu ili solo

meni neshvatljivo toliko ponizavanje ovog REMEK djela

jebi ga o ukusima se ne raspravlja :rolleyes:

predlazem drugo gledanje mozda se popravi sta :lol:

filmofil

Post by filmofil » 13 Feb 2012, 18:52

da, baš mi je čudan hejterski stav većine ljudi na forumu, a o filmu sam imao mišljenje da ima baš genijalan humor u kojem ima za svakoga ponešto...jebiga, ja općenito ne volim braću coen, ali come on, big lebowski je film vrijedan poštovanja :rolleyes:
This is the Zodiac speaking.

elrania

Post by elrania » 13 Feb 2012, 23:59

electric_eye wrote:nema boljeg filma za opustanje
baš ovo. film mi je počeo služiti ko neka životna inspiracija koliko me puta već smirio, oraspoložio i sl. sam ga se sjetim il pogledam desno na zid (poster dude-a :mrgreen: ) i weeee

Decadentor

Post by Decadentor » 14 Feb 2012, 00:02

Fak sad ga bas moram pogledat :lol:
Image

Andrej

Post by Andrej » 14 Feb 2012, 03:16

Dude....nije to hejterski stav niti ponižavanje. Ponižavanje je kad kažeš da film nije za svakoga a ne pitaš prvo za nečiji razlog negativnog ili ispodprosečnog utiska.
Ukusi se razlikuju i o njima TREBA raspravljati inače ovaj forum ne bi imao smisla osim za postavljanje osnovnih informacija o filmu.
Meni lično film nije seo jer mi ne odgovara humor koji podrazumeva konstantne nadrealne situacije u "realnom" životu. Nisam se dva puta pošteno nasmejao gledajući ga a i dalje tvrdim da nisam mrtav.
Eto, Erli svaki put oraspoloži u svakom pogledu kad pogleda film i seti se dude-a, a na mene ima isti efekat scena iz "Life of Brian" kad pevaju okačeni na raspeću - "always look on the bright side of life".
I userem se od smeha kad vidim onaj napadački odred samuraja samoubica.
We're all mad here...

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Feb 2012, 05:04

Andrej wrote:Dude....nije to hejterski stav niti ponižavanje. Ponižavanje je kad kažeš da film nije za svakoga a ne pitaš prvo za nečiji razlog negativnog ili ispodprosečnog utiska.
Ukusi se razlikuju i o njima TREBA raspravljati inače ovaj forum ne bi imao smisla osim za postavljanje osnovnih informacija o filmu.
Meni lično film nije seo jer mi ne odgovara humor koji podrazumeva konstantne nadrealne situacije u "realnom" životu. Nisam se dva puta pošteno nasmejao gledajući ga a i dalje tvrdim da nisam mrtav.
Eto, Erli svaki put oraspoloži u svakom pogledu kad pogleda film i seti se dude-a, a na mene ima isti efekat scena iz "Life of Brian" kad pevaju okačeni na raspeću - "always look on the bright side of life".
I userem se od smeha kad vidim onaj napadački odred samuraja samoubica.
:supz: :supz:

da, svatko ima svoj različit ukus.
Michel puši karu.

jeba

Post by jeba » 14 Feb 2012, 08:20

može bit da je malo precjenjen, ali takva je generalna situacija s "kultnim" filmovima - nekima su super, a nekima prosjek... meni je dosta dobar i zabavan

Michel

Post by Michel » 14 Feb 2012, 10:51

Meni je Lebowski čisto remek djelo, a ove spomenute Pajtonovce nikako ne mogu progutat. Oni su mi tek precijenjeni :supz: općenito britanski humor
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

elrania

Post by elrania » 14 Feb 2012, 14:11

evo, ja pak jedno i drugo obožavam :D

toni

Post by toni » 14 Feb 2012, 18:35

ja sam gledo holy grail od pythona, negdje dvaput sam nasmijao
bolji mi je borat :lol:

filmofil

Post by filmofil » 14 Feb 2012, 18:56

Andrej wrote:Dude....nije to hejterski stav niti ponižavanje. Ponižavanje je kad kažeš da film nije za svakoga a ne pitaš prvo za nečiji razlog negativnog ili ispodprosečnog utiska.
zašto je ponižavajuće reći da film nije za svakog? pa puno filmova ima taj štih da nisu za svakog i baš zato su posebni nekome, a drugima su whatever...i tu ne mislim na to da je big lebowski nekakav test inteligencije pa su svi koji ga vole pametni, a svi ostali manje pametni nego možda stvarno nije za svakog

inače, puno ljudi ga je na forumu popljuvalo bez valjanog argumenta pa bi prije za takav stav rekao da je ponižavanje...pogotovo kad sam negdje pročitao 'prejadan film' :o come on, DUDE, reci da ti nije dobar i objasni, ali kad kažeš da je film prejadan indirektno govoriš da je svaki ljubitelj tog filma 'prejadan'

i molio bi za objašnjenje ovog da ti film nije dobar jer se u realnom svijetu događaju nadrealne situacije...??...didn't get it...i nisam ciničan ni podrugljiv nego me stvarno zanima opširna varijatna tog argumenta
This is the Zodiac speaking.

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Feb 2012, 19:58

da, slažem se s filmophilom, neki komentari su zbilja pretjerani. Ja sam možda jednostavno očekivao nešto drugo od filma, ili ne razumijem tu vrstu humora. Ali jednostavno, nikada nisam volio Braću Coen, a nagledao sam se većinu njihovih filmova. Osim Fargo koji još mogu puno puta pogledati, ostatak filmografije mi nije po mom ukusu. Ali naravno da to znači da ću vrijeđati ili žestoko popljuvati film...
Michel puši karu.

Andrej

Post by Andrej » 14 Feb 2012, 20:06

filmofil wrote:i molio bi za objašnjenje ovog da ti film nije dobar jer se u realnom svijetu događaju nadrealne situacije...??...didn't get it...i nisam ciničan ni podrugljiv nego me stvarno zanima opširna varijatna tog argumenta
Nisam rekao da film nije dobar zbog toga nego da mi ta vrsta humora ne odgovara. Nekome se baš zbog toga sviđa ali meni lično je ta vrsta humora nedefinisana. Ne znam da li je parodija na život, ironija, satira generacije propalih hipika i zaboravljenih ratnih veterana s raznoraznim sindromima, milionera prevaranata i ekscentrika ili plain old american pie humor - situacije. Svi ti i takvi karakteri su veoma realan i veliki deo njihove društvene stvarnosti, a osnova vrhunske komedije je kao što bi ljudi rekli - tragedija +vreme. Osnova ideje je veoma dobra i karakteri su veoma simpatični voleo ili ne voleo film, ali kako se radnja razvija meni lično prelazi u preterivanje i u usiljenost situacija do maksimuma, pa mi se zato i gubi draž gledanja. Jednostavno sam očekivao da će likovi biti upotrebljeni na malo kompleksniji način sa "kvarnim" podbadanjem sistema koji je cele generacije učinio takvima.
Eto, znam da sam mentol ali meni je primer vrhunske komedije Ace Ventura :lol: :lol: :lol:
We're all mad here...

Post Reply