Friday the 13th remake
- Boby
Po onome što sam do sada pročitao u recenzijama, radi se o Fridayu kakav već dugo nije snimljen; film kombinira najbolje trenutke 1, 2, 4 i 6 dijela te stvara jedan od najsvijetlijih trenutaka u serijalu. Nakon Halloweena, biti će ovo prvi horror koji ću ići pogledati u kino (u Cinestar dolazi tek 2. travnja) jer me nažalost samo još ove franšize mogu dovući u kino
- Scarface
Evo skidan CAM jer ne mogu dočekat, al ić ću ga gledat i u kino definitivno. Baš san pogleda onaj dokumentarac His name was Jason i totalno san uživljen.

I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- warlock
- Scarface
Evo, pogleda san ga, i moran priznat da san dosta razočaran, ne znan ko normalan može reć da ovo nosi štih tog serijala, ili recimo u par intervjua s producentima i redateljem naiša san na izjave tipa "gledatelji će se moć uživit u tragičnu Jasonovu priču puno više no prije" i slično, al od te priče ni p u filmu, sve je tako zbrzano, da Jason inače nije horror ikona, ja majke mi ne bi uopće doživija ovaj lik. Naravno, kad se gleda CAM uvik triba dojmove uzet s kreditom, al čak i uz to, film je jednostavno loš, čak ni likovi nisu nešto, osim Padaleckijevog lonera. Ne znan, ić ću ovo gledat u kino i dat još jednu priliku, al po meni, My bloody Valentine je puno bolji remake. mada, zanimiljivo je za oba koliko su u svom modernom pristupu izbacili gotovo ono najbitnije u oba serijala, a to je tradicionalni štih. U MBV-u to je valentine party kojeg u remakeu nema i to mu je jedini minus, a u Fridayu je to cili kamp sa svojim savjetnicima, kojih ode nema, a ni kamp ne liči na nešto, film je sličniji Hatchetu, tako da je ovaj reboot po meni totalni fail, čak ni ubojstva nisu osobito gore, a ni najavljivane golotinje nema u ekstremnim mjerama, tako da je cili hype bija jednostavno preuveličan, i osjećan se prevareno. Ocjena: 5/10
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- HorrorHR
- Site Admin
- Carpenter
SPOILERS AHEAD:Ghostface wrote:Evo, pogleda san ga, i moran priznat da san dosta razočaran, ne znan ko normalan može reć da ovo nosi štih tog serijala, ili recimo u par intervjua s producentima i redateljem naiša san na izjave tipa "gledatelji će se moć uživit u tragičnu Jasonovu priču puno više no prije" i slično, al od te priče ni p u filmu, sve je tako zbrzano, da Jason inače nije horror ikona, ja majke mi ne bi uopće doživija ovaj lik. Naravno, kad se gleda CAM uvik triba dojmove uzet s kreditom, al čak i uz to, film je jednostavno loš, čak ni likovi nisu nešto, osim Padaleckijevog lonera. Ne znan, ić ću ovo gledat u kino i dat još jednu priliku, al po meni, My bloody Valentine je puno bolji remake. mada, zanimiljivo je za oba koliko su u svom modernom pristupu izbacili gotovo ono najbitnije u oba serijala, a to je tradicionalni štih. U MBV-u to je valentine party kojeg u remakeu nema i to mu je jedini minus, a u Fridayu je to cili kamp sa svojim savjetnicima, kojih ode nema, a ni kamp ne liči na nešto, film je sličniji Hatchetu, tako da je ovaj reboot po meni totalni fail, čak ni ubojstva nisu osobito gore, a ni najavljivane golotinje nema u ekstremnim mjerama, tako da je cili hype bija jednostavno preuveličan, i osjećan se prevareno. Ocjena: 5/10
Donekle se slažem, i ja sam razočaran mada manje nego ti. Film je ulickan, fino izgleda i ima ritma, nije dosadan no krcat je večim ili manjim problemima. Prvi su likovi, slabo odglumljeni i grozno napisani. Imamo tu napušenog crnca, brbljavog japanca, droljastu plavušu....sve kliše do klišeja. Drugi je ponavljanje: kod većine ubojstava Jason se pojavi iza lika nakon šta ovaj(ova) istražuje što to šuška, onda slijedi malo hrvanja i zna se šta.....Modernizacija Jasona mi možda nije najbolje legla, ovdje on taktizira, puca iz luka ko Robin Hood a sjekirom pogađa na 30m udaljenosti, izgradio je kompleks podzemnih tunela a ispred svog doma je montirao jake reflektore....
7/10
Are you talking to me?
- elrania
- Boby
Evo dok se iščekuje da ovaj remake zađe u naša kina, moj jedini virtualni prijatelj, "moviepreviewcrittic", je sastavio 8 videa o ovoj franšizi i upravo ih danas uploadao na YouTube. U centru svega upravo je ovaj remake. Toplo preporučam za opuštajuće i informativne trenutke svakog fana ovog serijala
Ovo je link za part 1:
http://www.youtube.com/watch?v=QXzeV6KL ... BD&index=7
Ovo je link za part 1:
http://www.youtube.com/watch?v=QXzeV6KL ... BD&index=7
- splattergirl
- HorrorHR
- Site Admin
A steep drop-off in box office is not all that surprising after a film opens to huge numbers, but an 80% drop-off? That cuts worse than a machete to the head. Jason must have worn out his lower half doing all that running in his new film because he sure doesn't have any legs.
Platinum Dunes' Friday the 13th reboot helped break box office records last weekend with a near $50 million President's Day weekend haul. The second weekend's take saw Jason being the one getting mauled, down a whopping 80% with a paltry $7,825,000, according to Box Office Mojo. From first place to sixth and not even able to claim the top horror movie spot either since even Coraline outgrossed it this weekend.
Platinum Dunes' Friday the 13th reboot helped break box office records last weekend with a near $50 million President's Day weekend haul. The second weekend's take saw Jason being the one getting mauled, down a whopping 80% with a paltry $7,825,000, according to Box Office Mojo. From first place to sixth and not even able to claim the top horror movie spot either since even Coraline outgrossed it this weekend.
- dr_gonzo
HorrorHR wrote:A steep drop-off in box office is not all that surprising after a film opens to huge numbers, but an 80% drop-off? That cuts worse than a machete to the head. Jason must have worn out his lower half doing all that running in his new film because he sure doesn't have any legs.
Evo još jednog primjera što radi usmena predaja
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- DEXTER