Last Post Wins !!!11one

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
john_constantine

Re: Last Post Wins !!!11one

Post by john_constantine » 24 Mar 2013, 19:11

hitman_4 wrote:kako netko tko voli i obožava životinje može kastrirati ili sterilizirati svog ljubimca :? meni je to užas!
kako isti takvi mogu bacati štenad na cestu? Ili mačke? Najgore je kada nam neki idiot ostavi kutiju mačića pred pragom zgrade i onda imamo samo problema s njima. Neki dan naletim na štene koje je netko izbacio na cestu kada idem na posao ujutro. Još je bio tamo poslijepodne kada smo se vraćali.

Samo budale idu snimati sebe i staviti na youtube kada utapljaju štenad dok još ne vide. Da ne govorimo o prenapučenim azilima s hrpom pasa koje nitko neće. I ovako je sve u kurcu, ljudi bacaju pse na cestu jer ne žele više plaćati cjepivo za bjesnoću ili čipirati iste.

Ako ne želiš kastrirati ili sterilizirati svog kućnog ljubimca jer ga silno voliš, onda budi spreman snositi posljedice kada dobiješ leglo.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 25 Mar 2013, 03:20

john_constantine wrote:
hitman_4 wrote:kako netko tko voli i obožava životinje može kastrirati ili sterilizirati svog ljubimca :? meni je to užas!
kako isti takvi mogu bacati štenad na cestu? Ili mačke? Najgore je kada nam neki idiot ostavi kutiju mačića pred pragom zgrade i onda imamo samo problema s njima. Neki dan naletim na štene koje je netko izbacio na cestu kada idem na posao ujutro. Još je bio tamo poslijepodne kada smo se vraćali.

Samo budale idu snimati sebe i staviti na youtube kada utapljaju štenad dok još ne vide. Da ne govorimo o prenapučenim azilima s hrpom pasa koje nitko neće. I ovako je sve u kurcu, ljudi bacaju pse na cestu jer ne žele više plaćati cjepivo za bjesnoću ili čipirati iste.

Ako ne želiš kastrirati ili sterilizirati svog kućnog ljubimca jer ga silno voliš, onda budi spreman snositi posljedice kada dobiješ leglo.
ili to ili nabavi mužjaka.

Neznam kako je u drugim gradovima, ali cini mi se da unazad zadnjih godina u zagrebu jedva da i ima pasa lutalica.
I may be an idiot, but i am no fool.

maddjuro

Post by maddjuro » 27 Mar 2013, 02:21

Salvador

Post by Salvador » 31 Mar 2013, 12:02

Sretan Uskrs svima koji ga danas slave!!

Image

Michel

Post by Michel » 31 Mar 2013, 23:58

Elr, opet malo pitanja :zubifale:

Čitao sam ovih dana različite tekstove o testovima ličnosti, IQ-u. Dakle, za testove ličnosti, mislim da sam te razumio kako treba. Ti testovi gledaju ograničene stvari pod ograničenim uslovima. Problem može biti i ispitivač i tu se ne misli samo na njegovu stručnost. Čitao sam da je i njegov mentalni sklop jako važan u tumačenju rezultata. Pored toga, moraju se uzeti u obzir i faktori okruženja i trenutne situacije, kojih u sobi za intervju nema. Recimo, navodi se primjer da ne mora nužno značiti da će i dijete biti sjebano ako su mu roditelji sjebani. Možda je imao tetku, ujaka, učitelja... koji su pozitivno uticali na njega. Tako da, koliko sam shvatio, oni su samo okvir i ne služe za predviđanje budućnosti.

Što se tiče IQ-a, vidim da mnogi smatraju da je njegova vrijednost zapravo precijenjena. Ugledni istraživači u toj oblasti kažu da je za uspjeh u životu mnogo važnija motivacija i samokontrola i da su to potvrdila praktično sva istraživanja. Navodi se i onaj primjer sa djecom i kolačem. Ako ga znaš da ne pišem, ako nisi čula za njega opisaću ti ga. Uglavnom, pokazalo se kroz period od preko 20 godina da najbolje u životu uspiju djeca koja najduže odole kolaču. :D
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

elrania

Post by elrania » 01 Apr 2013, 00:27

a kaj te sad točno zanima? sve si dobro opisao :D

no ajd, idem piskarat :mrgreen:

da dopunim još nešto glede testova što sam baš neki dan s drugom osobom komentirala - testovi mogu također, ako su loše validirani mjeriti druge predmete mjerenja. npr ti imaš test koji ispituje prihopatiju, ali ispunjava ga introvert koji ima možda blage narcisoidne sklonosti (kaj tome fali? niš!), nema nekih oscilacija u emocijama, dosta je logički orijentiran, nije cici mici i puf, moš dobiti krivu dijagnozu. ključno je naravno posvetiti se pitanjima koja su usko povezana s pojmom koji se ispituje i po tome čačkati (intervjuom).
u tumačenju rezultata je vazna izvježbanost, ali obično dobivaš i neku listu za odgovore po kojoj pratiš što kako (za IQ svakako - testovi rotacija, divergentnog mišljenja, čak kreativnosti što je malo besmisleno). i bitno je biti potpuno neutralan, izbaciti predrasude i svoja uvjerenja kad se radi s nekim. taj rad s nekim će biti uvjetovan i terapijskim pravcem, ako idemo već u područje savjetovanja i psihopatologije pa neće biti isto, ako te usmjerava npr. psihoanalitičar ili biheviorist. osobno mislim da je ovaj prvi opasniji ili pak beskorisniji, ak ne zna 100% kaj radi.

glede djeteta, da, neće nužno, ali mislim da je tu kvaka u tome kome je ono najprivrženije i ima li se opće kome drugome okrenuti. ako ne zna za ništa drugo, nije baš da će izbjeći utjecaj.
ovo s roditeljima je ona fora s genetikom i prije sam bila na strani toga da je vjerojatno sve 50:50, ali sve više se priklanjam okolinskim utjecajima. ovo unutarnje su po mom neke crte koje determiniraju koliko će tko i kako savladati nešto, koliko brzo/trajno. nemaš baš kaj predviđat na osnovu samo te jedne varijable - roditelja. za dobru prognostiku je bitno imati heterogene podatke, dakle, obuhvatiti što više područja koja mogu objasniti taj neki predviđani kriterij u budućnosti. dijagnostika je ono što pak radiš sada i tu je ok da bude homogenost, jer te zanima ta neka konkretnija veza.
iako sam ja sad davala svoje mišljenje oko utjecaja, također sam ispričala i nečije teorije i otkriće, jer je toliko toga...nije baš da je nešto egzaktno i da možeš biti siguran u tvrdnju.

ne znam točno od kada to rade, ali prestali su ljudima davati broj nakon testa inteligencije, već im samo kažu u koju skupinu pripadaju. pokušava se maknuti toliki naglasak na to, jer nije neko svojstvo koje će osigurati prosperitet i štajaznam, a ljudi vole znati brojkicu i spomenut je, a niš u biti ne kuže o njoj osim da je veća od nekog drugog i da su oni 'bolji'.
motivacija je od velike važnosti, daaa. pa kolko samo klinaca u školi ima 5,0, štrebetaju doma satima, a ne znaju riješiti neke probleme van obrađenog gradiva. al oni i postižu rezultate koje žele postići u sistemu u kojem žele funkcionirati.
problem s visokointeligentnim može biti da ih je teže motivirati u takvom sistemu, jer sve što se nudi je njima dosadno pa moguće zbog toga neće postizati rezultate ko ovi prvi, iako mogu. ili im se ne omogućuje razvijati određene vještine.

maddjuro

Post by maddjuro » 01 Apr 2013, 00:56

Image

hitman_4

Post by hitman_4 » 01 Apr 2013, 03:03

kad smo već kod mentalnog sklopa,koliko je opasno razmišljati o samoubojstvu...
SpoilerShow
ponekad kad me muči nesanica zamišljam svoj čin samoubojstva vješanjem. baš bude uvjerljivo pa me prođe onaj neki čudan osjećaj tjeskobe.inače sam dosta depresivan još od djetinjstva. ugl puno toga držim u sebi i teško se otvaram.nikad nisam išao psihijatru zato što bi vjerovatno pred njim glumio sreću i opuštenost tj. ne bi bio iskren...
i da ne smatram ljude koji počine samoubojstvo kukavicama,baš suprotno. ak ti je život sheban i nema neke nade u boljitak ćemu mučenje do starosti :?
:oops:
Last edited by hitman_4 on 08 Sep 2014, 06:56, edited 2 times in total.
Image

Image

Image

elrania

Post by elrania » 01 Apr 2013, 04:23

ne možeš znat što bi s njim bilo, jer ipak dobar terapeut može iskopati iz tebe poriv za otvaranjem ili iščitati iz tvoje verbalne i neverbalne znakove, skužiti što mutiš.
ako zaista razmišljaš o tom vješanju, bilo bi ok popričati s nekim. posebno zbog zadnje rečenice.
i predlažem psihologa.

hitman_4

Post by hitman_4 » 01 Apr 2013, 10:20

hehe a znam da sam savršen kandidat,al još uvijek vjerujem da sam to mogu prevladati i to bez nekakvih antidepresiva,koje bi mi preporučio.više mi je "zanimljiv" sam čin vješanja jer sigurno to nebi bio moj odabir za skončati život
Image

Image

Image

elrania

Post by elrania » 01 Apr 2013, 13:24

hitman_4 wrote:hehe a znam da sam savršen kandidat,al još uvijek vjerujem da sam to mogu prevladati i to bez nekakvih antidepresiva,koje bi mi preporučio.više mi je "zanimljiv" sam čin vješanja jer sigurno to nebi bio moj odabir za skončati život
zato ti preporučam psihologa koji ti to neće pripisati.
ovo pak što kažeš za samostalni rad na tome - to je pak super, dakle ipak imaš energije i pozitive u sebi - iz onog prvog posta sve to izgleda suviše negativno.

maddjuro

Post by maddjuro » 01 Apr 2013, 20:56

ova me diskusija podsjetila na ovo

http://www.youtube.com/watch?v=ttvytBoHEG0

Andrej

Post by Andrej » 02 Apr 2013, 13:01

hitman_4 wrote:....ak ti je život sheban i nema neke nade u boljitak,ćemu mučenje do starosti :?
Brate...kako ono kažu starci... da je život savršen - ne bi ga vredelo živeti. :D
Šta bi te guralo napred da nema motivacije u smislu "koje je ovo sranje......" :lol:
Depresija i nezadovoljstvo su potpuno prirodne stvari a pomoć nam je svima potrebna. Ne samo onima koji imaju puno problema.
Dobar psiholog ti neće dati odgovor već će te naterati da sam sebi odgovoriš gde je problem.
Traženje pomoći psihologa je mala cena koju ego i predrasude plaćaju u odnosu na olakšanje koje posle osetiš.
We're all mad here...

hitman_4

Post by hitman_4 » 04 Apr 2013, 00:18

23 godine :shock: kao da sam jučer imao 13,vrijeme možda malo prebrzo leti
Image

Image

Image

Post Reply