Dylan Dog

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 07 Mar 2007, 22:40

Djuro19 koje ti to droge koristiš? :weedman: Daj i meni malo :axe: :partyman:

Nego da te informišem malo....ono kad si rekao...citiram: "- stoje rame uz rame. to je bilo u nekom prastarom zagoru, s onim nekim klanom čiji je viđa sjedio u stolici u odjelu k.k.k.-a..." sigurno misliš na ovu epizodu:

Image

u kojoj se Zagor borio i protiv Ninđe (koji je na njemu napravio "Vibrirajući dlan", ali ako misliš...opet citiram: "- neki tip koji je mogao paralitirat čovjeka pogledom..." sigurno misliš na ovu epizodu:

Image

- gdje se Zagor bori protiv čovjeka sa dva mozga (Scenner) po imenu Colin "Skull" Randall..
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

maddjuro

Post by maddjuro » 07 Mar 2007, 22:48

u tom gornjem, u njemu je bila najava za taj dylan zagor team up
I may be an idiot, but i am no fool.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 07 Mar 2007, 23:03

To ti je bila reklama za neku vrst Alamanaha gdje su bile objavljene dvije odvojene epizode Bleka i Zagora (u isto to vrijeme se pojavio i Zagor u boji - Skriveno Blago (200broj)...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Dragonrage

Post by Dragonrage » 08 Mar 2007, 09:56

dr_gonzo wrote:To ti je bila reklama za neku vrst Alamanaha gdje su bile objavljene dvije odvojene epizode Bleka i Zagora (u isto to vrijeme se pojavio i Zagor u boji - Skriveno Blago (200broj)...
(Martin) Misterija razriješena :lol: :lol: :D :D

chupakabra

Post by chupakabra » 25 Mar 2007, 22:09

bas sad citam dylana i razmišljam si koja bi epizoda bila super da se po njoj napravi film...meni jedna od najdrazih epizoda, Skener, koja me svaki put kad ju citam odusevi i mislim da je prica kao stvorena da se prenese na veliki ekran...likovi, prica,ma sve je super,epizoda je genijalna...koje vi epizode predlazete?

Image[/img]

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Mar 2007, 22:31

Već ima film Scanner.

A teško bi bilo ekranizirati epizodu pošto je skoro sva preuzela ideju iz filmova. :lol:
Michel puši karu.

Vorador

Post by Vorador » 25 Mar 2007, 23:06

Joj, joj. Pa o čemu vi raspravljate! Normalno da ne postoji nikakav strip u kojem su se susreli Dylan i Zagor. Djuro vas malo zajebava.

Vorador

Post by Vorador » 25 Mar 2007, 23:25

dr_gonzo wrote:Dylan Dog (obični) - su ti one epizode koje su novije
Dylan Dog (extra) - su reprinti starih epizoda (i poneke koje su bile izostavljen) još od vremena Juge, a sve sa namjerom da se na kraju poklopi sa izlascima običnih Dylan Dog izdanja, a to onda znači i prestank izlaženja extra Dylan Doga...
Dylan Dog (specijalni) - su slične epizode kao obični Dylani, ali sa tim da imaju više stranica i skoro uvijek dodatak (sa Gručom u tim epizodama); no ponekad se Dylan u takvim epizodama udružio i sa Marti Misterijom (do sada u dvije epizode)
Dylan Dog (alamanah) - su epizode uglavnom u boji (isto u povodu neke obljetnice ili jubilej (svakih 200 brojeva)
Dylan Dog (gigant) - su posebno napravljene epizode (većinom po tri odjednom) i većinom su vezane za neki jubilej (100 broj, 200 broj...)

Tako je i sa osatalim Bonelijevim junacima (pogotovo se to odnosi na Zagora, koji je započeo tu odiseju...)
Par ispravaka ako nije bed :D :
dr_gonzo wrote: Dylan Dog (extra) - su reprinti starih epizoda (i poneke koje su bile izostavljen) još od vremena Juge
Naime, niti jedan broj od 1-59 izdan od strane Dnevnika u bivšoj Jugi nije preskočen nego se preskakanje( br. 27, 30, 39 i 48 ) dogodilo upravo u Extra (Ludens) seriji jer Bonelli više nema autorska prava na te brojeve pa ih Ludens nije mogao otkupiti i objaviti. Umjesto njih su objavljene druge epizode( orig. 172, 173, 192, 193) da numeracija hrvatskih izdanaj nebi bila poremećena.
dr_gonzo wrote: no ponekad se Dylan u takvim epizodama udružio i sa Marti Misterijom (do sada u dvije epizode)
To su One-Shot izdanja koja nemaju veze sa specijalima. Nešto kao zasebni albumi.
dr_gonzo wrote: Dylan Dog (alamanah) - su epizode uglavnom u boji (isto u povodu neke obljetnice ili jubilej (svakih 200 brojeva)
To su godišnja izdanja (svake godine 1 izađe), nisu u boji nego pored stripa imaju tekstualne priloge i fotografije o aktualnim temama iz svijeta horror stripa , filma , literature kao dodatak. Do sada niti jedan almanah nije bio objavljen na ovim prostorima.
dr_gonzo wrote: Dylan Dog (gigant) - su posebno napravljene epizode (većinom po tri odjednom) i većinom su vezane za neki jubilej (100 broj, 200 broj...)
Isto godišnje izdanje. A4 format . Objavljuju se uglavnom kraće priče ali i duge koje se rasprostiru na 240 str. koliko ima svaki broj.

Dylan Dog Maxi - sadrži 3 neobjavljene priče ( svaka na 96 str.) Izlazi 1 godišnje.

maddjuro

Post by maddjuro » 25 Mar 2007, 23:40

vjerovatno sam nešto krivo vidio, ali neki dan kad sam bio u comicshopu sam vidio tean up martin mystera i nathan nevera, ali to je na a-4 formatu, na engleskom, mislm, i ako se nevaram tvrdi uvez.
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 26 Mar 2007, 09:26

ta epizoda postoji, bila je recenzirana u www.stripovi.com :wink:
Michel puši karu.

Vorador

Post by Vorador » 14 Apr 2007, 12:48

Evo izašao pred par dana novi DD Specijal. Nisam ga još pročitao ali ovako na prelistavanje djeluje OK. Radi se o snimanju nekog horror filma u ukletom dvorcu. :D

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 12 May 2007, 21:56

Ništa posebno...ali crtać je odličan

- Charles Bukowski -

Vorador

Post by Vorador » 12 May 2007, 23:50

Solidna mi je bila epizoda, s obzirom kakvih ima. Crtež mi je doduše bio mjestimično odličan a na nekim mjestima užas. Inače pročitao sam od novih Obuzeta sotonom - kakvo smeće od stripa. Priča je očajno debilna; a tek Freghieri - bio mi je omiljeni crtač ali ovo je stvarno loše nacrtao. Btw otkud Dylanu onaj poštolj??? On fura revolver.
Pročitao isto i Nesretni zgoditak - solidno. Btw naživciralo me kakav su zajeb napravili s tim Extra brojem. On je po najavi trebao iči u redovnu seriju.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 13 May 2007, 01:02

Zajebi sa pravima....a ja čekao da izađe Šesto Čulo, a ono kvasac....

- Charles Bukowski -

Wendigo

Post by Wendigo » 17 May 2007, 23:04

baš sam kupio gigant broj 3 danas..

Post Reply