krščani južnjaci došli gore na sjever i počeli ljudima koji su dosta dugo bili tzv. "pogani" (a samo su štovali bogove karakteristične za to podneblje) mahati tamo nekim križevima i tjerati ih da se pokrste, naravno da su ovi popizdili i pobunili se na taj i taj način. btw, koliko sam upoznat island je zadnji prihvatio krščanstvo i to dosta kasno naspram ostalih nordijskih zemalja..
Metal (Općenito)
- Wendigo
pa i je simpatičan..
krščani južnjaci došli gore na sjever i počeli ljudima koji su dosta dugo bili tzv. "pogani" (a samo su štovali bogove karakteristične za to podneblje) mahati tamo nekim križevima i tjerati ih da se pokrste, naravno da su ovi popizdili i pobunili se na taj i taj način. btw, koliko sam upoznat island je zadnji prihvatio krščanstvo i to dosta kasno naspram ostalih nordijskih zemalja..
- NovemberBlut
mahat nekim tamo krizevima
a ne znam doista sto su uopce ocekivali.... skinula sam si ovu knjigicu u pdfu, bas me zanima.
ako nista drugo, vjerojatno pršti od manifestnih principa i uvjerenja.
a ne znam doista sto su uopce ocekivali.... skinula sam si ovu knjigicu u pdfu, bas me zanima.
ako nista drugo, vjerojatno pršti od manifestnih principa i uvjerenja.
[i]"Somewhere in Germany in an moment of misery
I think about liberty and the end of the world
Somewhere in Germany I think about Italy
Of friendship and ecstasy and the end of the world
I gave myself to me
And think of what to be"[/i]
I gave myself to me
- NovemberBlut
to mi se sviđa pa sve da se i ne slazem s napisanim.
ajd bas cu lurknuti na site, stavio si mi bubu u uho

ajd bas cu lurknuti na site, stavio si mi bubu u uho
I gave myself to me
I gave myself to me
- elrania
da, svakako. tu pobunu su zaista lijepo iskazali prelaskom na izrod "sotonizma" pretocenim u poganstvo rezerviranim u stilu da ga svaki pubertetlija zeljan ekstrema neuvjetovanim konacnom svrhom razumije.Wendigo wrote:pa i je simpatičan..![]()
krščani južnjaci došli gore na sjever i počeli ljudima koji su dosta dugo bili tzv. pogani (a samo su štovali bogove karakteristične za to podnjeblje) mahati tamo nekim križevima i tjerat ih da se pokrste, naravno da su ovi popizdili i pobunili se na taj i taj način.
od oko 10. stoljeca (u danskoj ranije, na islandu pak kasnije) krscanstvo je lagano prodiralo i s pojavom protestantizma u 16. stoljecu uspjesno je zazivjelo. nije potaklo samo mijenanje nekih ideala, nego je prosirilo kulturu, umjetnost, naobrazbu i sl. u dijelu europe kojem je to sasvim dobro doslo (a u isto vrijeme se sirilo ono sto su nam oni imali za ponuditi) tak da mi je iskreno dosta retardirana cijela prica oko norveskih cistunaca.
doduse, cijela nam katedra radi smijuriju iz toga i prihvacamo to podsvjesno ko trademark, al zaozbiljno, it truly is a piece of shit
no glazba im valja
- Asfodel
- Wendigo
heh, ne kažem je da je "lijepo" paliti drvene crkve iz 12.st. i sl. pizdarije izvoditi...elrania wrote:da, svakako. tu pobunu su zaista lijepo iskazali prelaskom na izrod "sotonizma" pretocenim u poganstvo rezerviranim u stilu da ga svaki pubertetlija zeljan ekstrema neuvjetovanim konacnom svrhom razumije.Wendigo wrote:pa i je simpatičan..![]()
krščani južnjaci došli gore na sjever i počeli ljudima koji su dosta dugo bili tzv. pogani (a samo su štovali bogove karakteristične za to podnjeblje) mahati tamo nekim križevima i tjerat ih da se pokrste, naravno da su ovi popizdili i pobunili se na taj i taj način.![]()
od oko 10. stoljeca (u danskoj ranije, na islandu pak kasnije) krscanstvo je lagano prodiralo i s pojavom protestantizma u 16. stoljecu uspjesno je zazivjelo. nije potaklo samo mijenanje nekih ideala, nego je prosirilo kulturu, umjetnost, naobrazbu i sl. u dijelu europe kojem je to sasvim dobro doslo (a u isto vrijeme se sirilo ono sto su nam oni imali za ponuditi) tak da mi je iskreno dosta retardirana cijela prica oko norveskih cistunaca.
doduse, cijela nam katedra radi smijuriju iz toga i prihvacamo to podsvjesno ko trademark, al zaozbiljno, it truly is a piece of shit
no glazba im valja![]()
glazba i sveukupni ugođaj norveške, vikinga, dolaska krščanstva itd. su mi kewl i zanimljivi u svoj toj priči.
- NovemberBlut
meni je opcenito strahovito zanimljiva invazija krscanstva from the inside, koje je djelovalo tiho u katakombama a onda pokosilo cijeli svijet...
naprosto me odusevljava to kako su poganima uzeli njihove bogove, optuzili ih za politeizam i umjesto tog im uvalili kao jednog boga ali usput i 2578 svetaca.
i sve pod licemjernom etiketom monoteizma.
i bas mi je zanimljivo kako su razliciti narodi reagirali na to.
btw procitah neke djelove ove knjige s linka- divno mi je kako istice purizam svoje krvi 15/16 norveske i 1/16 svedske krvi.
voljela bi popricati s tim covjekom jer gajim izuzetnu naklonost prema svojim germanskim korijenima a i stavovi mi nisu daleko od onog sto se naziva danas modernim neonacizmom. u teoriji dakako.
naprosto me odusevljava to kako su poganima uzeli njihove bogove, optuzili ih za politeizam i umjesto tog im uvalili kao jednog boga ali usput i 2578 svetaca.
i sve pod licemjernom etiketom monoteizma.
i bas mi je zanimljivo kako su razliciti narodi reagirali na to.
btw procitah neke djelove ove knjige s linka- divno mi je kako istice purizam svoje krvi 15/16 norveske i 1/16 svedske krvi.
voljela bi popricati s tim covjekom jer gajim izuzetnu naklonost prema svojim germanskim korijenima a i stavovi mi nisu daleko od onog sto se naziva danas modernim neonacizmom. u teoriji dakako.
I gave myself to me
I gave myself to me
- Asfodel
- Decadentor
- NovemberBlut
da ne tipkam sve uspijela sam naci neki tekstic o tome ukratko
ovdje
punokrvni pogani, punokrvni i'm telling you
ali bitna je jedna stvar- nitko na ovoj zemlji nije dobrovoljno pokrsten! stvar je samo u tome koliko se tome usudio opirati.
a sad odoh na Plitvice rashladit ovu usijanu glavu

ovdje
punokrvni pogani, punokrvni i'm telling you
ali bitna je jedna stvar- nitko na ovoj zemlji nije dobrovoljno pokrsten! stvar je samo u tome koliko se tome usudio opirati.
a sad odoh na Plitvice rashladit ovu usijanu glavu
I gave myself to me
I gave myself to me
- Asfodel
- Decadentor
- Decadentor
hehe sad se imam na sta furat Dabog guide our shipsNovemberBlut wrote:da ne tipkam sve uspijela sam naci neki tekstic o tome ukratko
ovdje
punokrvni pogani, punokrvni i'm telling you![]()
a sad odoh na Plitvice rashladit ovu usijanu glavu![]()

-
Eat Your Brains