Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Michel

HORROR HR 2024.

Post by Michel » 03 Feb 2025, 18:16

Salem's Lot (2024) - strašno što je ovo bilo, strašno. Knjiga je jedna od najboljih Kingovih, obožavam Hooperovu verziju, ali ovo Bože mili zašto tako iskasape. Sve pogrešno, miscast likova, radnja. Barlow užasno izgleda, glumci neuvjerljivi, a cijeli taj wokeizam da mora biti postotak crnaca u filmu 1975. u malom gradiću cmmon... Glavni klinac je crnac haha. I naravno, crnkinja i taj malo najpametniji. Baš se vidi što žele. Nije mi se ovo svidjelo. Najbolji dio filma je pjesma na početku i na kraju. 3/10

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

HORROR HR 2024.

Post by Michel » 05 Feb 2025, 17:05

Smile (2024) - dobro što je ovo bilo. Prvi dio mi je bio iznad prosjeka, ali generičan sa puno jump scareova. Ovaj je to isto, ali još gore i predug za jedno pola sata. Ne znam kako ovo ima dobre ocjene, ne shvaćam kako ljudi mogu cijeniti ovakve filmove. I još hvale glavnu glumicu da je fantastična, svašta. 4/10

Michel

HORROR HR 2024.

Post by Michel » 11 Feb 2025, 02:06

Grave Torture (2024) - evo najnoviji horor od Jokoa Anwara, a to znači da se mora gledat. Odmah ću reći, nije na razini njegovih najboljih, ni blizu. Solidan film koji je pomalo dosadnjikav, a prati jednu žensku koja bježi čitav svoj život od duhova. Zarobi se u jednoj grobnici da nešto doživi to jest snimi. Završnica je jaka iako ima CGI-a, svidjelo mi se jer prikazuje vječitu muku u paklu baš onako kako sam čitao opise gdje duša doživljava konstantno mučenje i kad mu skroz facu uništi, to lice se oporavlja i nastavlja se mučenje. No, nedovoljno da bude baš doba pa je ovako iznadprosječan. 5.5/10

Michel

HORROR HR 2024.

Post by Michel » 11 Feb 2025, 04:39

Oddity (2024) - redatelj Damian Mc Carthy ima mota, to ću reći. Irski horor film pametno režiran i osmišljen o ženi koja bude ubijena pa njezina slijepa sestra koja je vidovnjakinja dolazi kod bivšeg sestrinog muža malo pomrstiti račune. Kinematografija u filmu je jako lijepa, gluma dobra i lijepo režiran sa nekoliko dobrih cimalica - cimalica koje su već viđene u drugim sličnim hororima, ali opet je redatelj to dobro ukampirao i napravio bolje nego drugi. Nije mi se svidjelo ono čovjek - drvo na kraju, ali sve ostalo je dobro. Ima atmosferu, dobru priču i zgodan kraj s onim zvoncem. Od tog redatelja "Caveat" nisam gledao, ali vidim da čovjek i piše svoje filmove. Jako lijepo. 6.7/10

Michel

HORROR HR 2024.

Post by Michel » 12 Feb 2025, 03:38

The First Omen (2024) - evo i prednastavka svima nama dragog "Pretkazanja" sa ikonom Damienom. Ovo nema Damienu, ali film prati njegovu majku koja dolazi u Rim 1971. godine, ali ubrzo uviđa da stvari nisu kako je mislila da jesu. Počinju se događati čudne stvari koji joj mijenjaju percepciju o cijeloj toj zajednici u kojoj se našla. Gluma je dobra, atmosfera isto. Prva polovica filma dobra, druga malo kaska iako ima jaku završnicu. Neke scene su nam doslovno nacrtali iako nepotrebno. Kraj kada otac Brennan njoj kaže kako su joj dijete nazvali. DAMIEN! Za naježit se. Samo ne znam što će joj biti sa drugim djetetom. Isto su pogriješili u nekim stvarima jer u originalnu njegova majka je šakal i još kad iskopaju grob, vidi se da je to neka životinja, a ovdje je žena. Sad kad malo razmišljam film ima grešaka, ali ajde više nego solidno je napravljen. 6.4/10

Michel

HORROR HR 2023. I LISTA NAJBOLJIH

Post by Michel » 12 Feb 2025, 18:28

Image

Nosferatu (2024) - i evo ga zadnji horor u ovom maratonu i još jedan koji je upao na listu najboljih tako da imam tri Nosferatua na toj listi. Robert Eggers se primio velikog poslao kako je rekao ovo mu je bila najveća želja jer obožava original. Stvorio je impresivno okruženje. Stvarno je scenografija, produkcija, kostimografija i atmosfera na visokom nivou. Neke scene su čista umjetnost kao ona kada dolazi kočija kao neka prekrasna slika a tek dolazak u dvorac. Znam da su svi popljuvali Nicholasa Houlta kao najslabiju kariku, iako je najslabija karika ne bih rekao da je odglumio loše već čisto korektno. Lily-Rose Depp kako je film odmicao bila je sve bolja i bolja, i na kraju me oduševila sa nekim scenama. U početku mi je malo štekala, ali sve do kraja top. Willem Dafoe odličan kao uvijek a ovdje glumi alkemičara okultista. Onaj glumac koji je glumio Knocka, možda i najbolja verzija Reinfelda ikad. Bill Skarsgård ima moj naklon. Čitao sam komentare lako biti tako neprepoznatljiv zbog maske i da je svatko morao glumiti. Ti ljudi pričaju gluposti. Maska je samo jedan dio, a ostalo je dao Bill, a to je način hodanja, držanja, mimike/izrazi lica, tonalitet glasa i na koji način će izgovarati te rečenice. Zato ne može svatko. Ovo je definitivno najbrutalniji Nosferatu zasad i jedan od najbrutalnijih vampira u povijesti filma. Sva tri glumca, Max Schreck, Klaus Kinski i sad Bill su odlično odglumili svatko na svoj način. Jako mi se svidio film i uz bok Pamyu je za najbolji horor film prošle godine. 7.6/10

UTJECAJ/ZNAČAJ - moramo mu dati solidan utjecaj jer je zaradio jako puno, zadovoljio kritiku/publiku i ostat će film jako zapamćen. Ipak, ne mogu mu dati prevelik utjecaj, ali kako će s vremenom rasti siguran sam kasnije mu onda mogu dati. Zasad A+, A, B+, B, C+, C

Michel

LISTA NAJBOLJIH

Post by Michel » 26 Feb 2025, 08:04

Image

Trick 'r Treat (2007) - omnibus od četiri kratke priče koje se isprepliču pa tako jedna priča o čovjeku koji truje djecu, jedna o duhovima, jedna o vukodlacima i jedna o Samu. Sam? Da, maleni slatki Sam. Ovo mi je treće gledanje ako se ne varam ovog bombončića od filma. Obožavam omnibuse, i na ovoj listi najboljih mislim da imam samo Kwaidan, Creepshow, Black Sabbath i ovaj tu. Film divne atmosfere, dječje zaigranosti, i vrlo dobrih priča koje se tako lijepo upotpunjuju. Sjećam se kad sam prvi put gledao priču o vukodlačicama i kako sam se iznenadio. Lijepi praktični efekti. Priča o duhovima jako lijepo odrađena. I na kraju Sam koji je postao instant ikona horor filma. Bundeva kao glava, a želi samo slatkiš i pustit ćete na miru. I dalje vrlo drag horor. 7.7/10

UTJECAJ/ZNAČAJ - i evo sad skoro 20 godina nakon film ima jako dobar utjecaj. Uz Carpenterov Halloween, ovo je film postao najgledaniji na Halloween i postao je dio kulture gledanja na taj dan. Sam je postao horor ikona i sami film je jako voljen među horor fanovima. Solidno je zaradio, i film ima i stripove koji šire taj svijet. A+, A, B+, B, C+, C

John_Ryder

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by John_Ryder » 26 Feb 2025, 08:07

Pa to se za halloween gleda pobogu :vempajer:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Michel

Post by Michel » 26 Feb 2025, 08:10

Izvukao sam ga jučer tako da sam ga sad pogledao. Koji izvučem taj gledam.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 27 Feb 2025, 22:26

Hold Your Breath - lezbejka sarah paulson se bori sa vlastitim demonima i trči po magli, i stvara traume svojoj djeci jer je ludara, 5.5/10
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Mar 2025, 22:22

Odgledo Terrifier 1 i 2; osobno su mi filmovi "teška; balega", ali efekti i nasilje su jako ljepo odrađeni. Stvarno ne kužim zasto je tolko film popularan i zasto tolko zaradi na blagajnama.
I may be an idiot, but i am no fool.

Michel

Post by Michel » 10 Mar 2025, 17:55

Mislim da Art igra tu veliku ulogu. Horor fanovi žele novu horor ikonu, a to je Art već postao plus ta grafička ubojstva. Filmovi su izašli u idealno vrijeme kad je svijet na rubu kolapsa pa ljudi žele pravi bijeg od te stvarnosti i onda takav film postaje popularan.

maddjuro

Post by maddjuro » 10 Mar 2025, 19:46

Art mi nikako nije sjeo; previše mi je vukao na ove likove

Image

Michel

Post by Michel » 11 Mar 2025, 00:06

Vidiš, nisam se uopće sjetio njih. Ima sličnosti.

maddjuro

Post by maddjuro » 16 Mar 2025, 00:26

Hidden (2015 film) - Palo mi na pamet ovo pogledati, imam ga odavno na listi. FIlm je gledljiv, twist je predvidljiv. Jedino mi kraj nije najbolje sjeo

Post Reply