Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
-
Dragonrage
-
Djuro19 wrote:pa, vhs je istisnuo betamax, dvd vhs, a blueray će istisnut dvd-e
FilmTV wrote:Što se tiče filmova vidim DVD kao kralja još jako dugo vremena, ipak su plejeri toliko jeftini da je blasfemija dati 10x više za neki od ovih novih dok je izbor filmova mali, preskup i teško nabavljiv.
Točno to si i ja mislim (ovo šta kaže FilmTV)...vidio sam usporedbe na jednom drugom forumu običnog DVD-a i HDDVD-a i Blur Ray Disca. Razlika u kvaliteti slike je mizerna, gotovo neprimjetna prostim okom na udaljenosti od nekih 2-3 metra s koje se obično i gledaju filmovi, a cijene se razlikuju, tj. obični DVD je jeftiniji, pa se više isplati kupovati taj medij. Teško da će Blue Ray istisnuti DVD...možda s vremenom i za nekoliko godina...ali uskoro...čisto sumnjam...
-
FilmTV
@Dragonrage - Ipak nije tako, na sreću svih nas

HD-DVD i Blue-Ray svoj trenutak doživljavaju na HDTV-u u velikoj rezoluciji i kvaliteta slike je uistinu mnogo bolja od DVD-a. To je nešto što se mora vidjeti uživo. Nije sve oko ovih formata samo kenjanje, kvaliteta drži vodu ali je fora u tome da ti treba i HDTV-ready plazma ili LCD da bi stekao pravi dojam pa se onda cijena ulaganja u ovu opremu vrtoglavo penje a to je glavni razlog slabog prodora na tržište.
Evo kao primjer
Fellowship of the Ring HD vs DVD - izvorne slike su DVD kvaliteta a mouseover prikazuje HD, klik za veliku verziju iste fore.
-
Dragonrage
-
E pa da...mislim da je upravo ta usporedba i bila u pitanju, jer se radilo o Gospodarima (zajebah se za Blue Ray). Velim, meni je razlika u kvaliteti slike zbilja mizerna, i recimo da su izdanja jednaka, tj. da nude jednake dodatke, rađe ću uzeti obični DVD...jefitniji je, ali slika i nije tak mnogo lošija...
-
HorrorHR
- Site Admin
WOW, nisam ovo još vidio, razlika je i veća nego što sam očekivao...
-
A$H
HorrorHR wrote:
WOW, nisam ovo još vidio, razlika je i veća nego što sam očekivao...
bogme i ja se iznenadih stvarno velika razlika..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
-
Dragonrage
-
Ne znam...meni je razlika zbilja mizerna. To neš primijetiti sigurno sa nekih 2-3 metra...a nitko ne gleda film izbliza
-
Mairosu
- Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena
-
FilmTV wrote:john_constantine wrote:Što se tiče filmova vidim DVD kao kralja još jako dugo vremena, ipak su plejeri toliko jeftini da je blasfemija dati 10x više za neki od ovih novih dok je izbor filmova mali, preskup i teško nabavljiv.
A da ne spominjemo pricu da cak ni ovde u Belgiji jako mali procenat ljudi ima HDMI televizore. Bez HDMI ulaza na TVu, HDDVD i BluRay ce izgledati samo malko cistije nego obican DVD.
-
HorrorHR
- Site Admin
Dragonrage wrote:Ne znam...meni je razlika zbilja mizerna. To neš primijetiti sigurno sa nekih 2-3 metra...a nitko ne gleda film izbliza
Ma primjetiti ćeš sigurno sa dobrom (skupom/novom) HD televizijom

-
Dragonrage
-
HorrorHR wrote:Dragonrage wrote:Ne znam...meni je razlika zbilja mizerna. To neš primijetiti sigurno sa nekih 2-3 metra...a nitko ne gleda film izbliza
Ma primjetiti ćeš sigurno sa dobrom (skupom/novom) HD televizijom

Možda, ali možda i ne, jer si to ne mogu priuštiti, tad da ja sam zadovoljan DVD-om

-
FilmTV
Da ne bude dosadno u ratu formata gdje se mlate HD-DVD i Blue Ray, sada imamo i novog igrača - HD VMD.
Next month, New Medium Enterprises will be selling a 1080p player through Amazon and stores such as Radio Shack and Costco for around $150 — half what the cheapest HD DVD player costs, and a quarter the cost of a low-end Blu-ray. The difference this new HD VMD (Versatile Multilayer Disc) format brings is that the discs are created with the same (cheap) red laser as DVDs.
Bez obzira na cijenu mislim da neće daleko dogurati.
BTW, vidio sam u Plodinama vjerni Vivax DVD/DivX player za smiješnih 169 kn, još malo pa će ga dijeliti s novinama

-
maddjuro
FilmTV wrote:Da ne bude dosadno u ratu formata gdje se mlate HD-DVD i Blue Ray, sada imamo i novog igrača - HD VMD.
Next month, New Medium Enterprises will be selling a 1080p player through Amazon and stores such as Radio Shack and Costco for around $150 — half what the cheapest HD DVD player costs, and a quarter the cost of a low-end Blu-ray. The difference this new HD VMD (Versatile Multilayer Disc) format brings is that the discs are created with the same (cheap) red laser as DVDs.
Bez obzira na cijenu mislim da neće daleko dogurati.
BTW, vidio sam u Plodinama vjerni Vivax DVD/DivX player za smiješnih 169 kn, još malo pa će ga dijeliti s novinama

već su ga djelili ak si uzimo neke dvde prek večernjeg
I may be an idiot, but i am no fool.
-
FilmTV
Djuro20 wrote:već su ga djelili ak si uzimo neke dvde prek večernjeg