Kako se osjecate @ the moment? :o)
- remike2
Re: Kako se osjecate @ the moment? :o)
Ok.
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
- Asfodel
Malo veselije zbog moguće šanse za neki poslić
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Ašow
Došo iz šume sa burazom i starim maloprije.
Taman napadalo pol metra snijega
Osli smo u 3pm u hrastove. Zapalili vatricu, ispekli slaninu, dernuli malo rakijice, pricali o smislu zivota i dosli nazad doma.
Osli smo u 3pm u hrastove. Zapalili vatricu, ispekli slaninu, dernuli malo rakijice, pricali o smislu zivota i dosli nazad doma.
- john_constantine
I koji vam je smisao života?Ašow wrote:Došo iz šume sa burazom i starim maloprije.
Michel puši karu.
- Ašow
Ma, stari priča kak ćemo za ljeto napraviti pušnicu i kučicu u dvorištu, a ja mu pričam kako ću cim dobijem ugovor za stalno dići nenamjenski kredit i krenuti u izdavaštvo. (I ugurati bazen u dvoršite nakon što napravimo tu kućicu) 
Pa mi on priča kak ide za 10ak dana nazad u Njemačku, pa mu ja pričam kak je meni na faksu i kako ću za ljeto izdati novu knjigu, sa cold meatom ploču i kazetu etc.
Žderanje slanine i pijenje rakije, a mali brat divlja okolo.
Chillerski prošlo sve
Znaci, smisao je taj da putujemo obojica i volimo izgrađivati i stvarati.
Pa mi on priča kak ide za 10ak dana nazad u Njemačku, pa mu ja pričam kak je meni na faksu i kako ću za ljeto izdati novu knjigu, sa cold meatom ploču i kazetu etc.
Žderanje slanine i pijenje rakije, a mali brat divlja okolo.
Chillerski prošlo sve
Znaci, smisao je taj da putujemo obojica i volimo izgrađivati i stvarati.
- john_constantine
visokoumno
Ma ja već pet godina štedim za kuću (makar ne znam koliko ima smisla, ako ćemo sigurno u nasljedstvu dobiti kuću, ali tek za 5 - 15 godina, nadam se duže). A ja stalno komentiram kada me podzebavaju. Znaš, ja ću kupiti kuću i imati ću vlastito dvorište. Nabaviti ću jednu pušku i ustrijeliti svakog psa i klinca koji mi se samo usudi taknuti nogom moj prag A roditelji će čistiti njihove mozgove na mojoj travi.
Ma 25 godina živim u stanu i pun mi je kufer svih tih pasa koji se samo šeću okolo i seru po dvorištu koje nije naše, nego od općine, pa moram gledati gdje hodam kada idem baciti kompost...
Ma ja već pet godina štedim za kuću (makar ne znam koliko ima smisla, ako ćemo sigurno u nasljedstvu dobiti kuću, ali tek za 5 - 15 godina, nadam se duže). A ja stalno komentiram kada me podzebavaju. Znaš, ja ću kupiti kuću i imati ću vlastito dvorište. Nabaviti ću jednu pušku i ustrijeliti svakog psa i klinca koji mi se samo usudi taknuti nogom moj prag A roditelji će čistiti njihove mozgove na mojoj travi.
Ma 25 godina živim u stanu i pun mi je kufer svih tih pasa koji se samo šeću okolo i seru po dvorištu koje nije naše, nego od općine, pa moram gledati gdje hodam kada idem baciti kompost...
Michel puši karu.
- Ašow
Pa imas mjesta od posebne državne skrbi.
Kupiš parcelu za 4-5.000 Eura i država ti da 150.000kn materijala za kuću. Daklem, da ti kuću. I dobiješ još nešto stolarije, neke bijele tehnike i priključke free.
Baš smo pričali o tome, jer baka je prodala kuću za malo veću lovu i kupila je lijep stan gotovo u centru grada, pa mi je stari objašnjavao nešta o tim mjestima.
Al eto, ako budes ikad htio, u par dana cemo ti iskopati rupu u dvorištu i napraviti bazen
Kupiš parcelu za 4-5.000 Eura i država ti da 150.000kn materijala za kuću. Daklem, da ti kuću. I dobiješ još nešto stolarije, neke bijele tehnike i priključke free.
Baš smo pričali o tome, jer baka je prodala kuću za malo veću lovu i kupila je lijep stan gotovo u centru grada, pa mi je stari objašnjavao nešta o tim mjestima.
Al eto, ako budes ikad htio, u par dana cemo ti iskopati rupu u dvorištu i napraviti bazen
- Asfodel
Ugradnja tog materijala ti dođe puno skuplje od te poklonjene vrijednosti (tako da si moraš još i jedan lijep kredit ugurati u plan). Računala sam i na to da neće sve raditi pravi majstori, nego i obitelj, prijatelji pomagati kako mogu pri ugradnji.Ašow wrote:Pa imas mjesta od posebne državne skrbi.
- john_constantine
i onda skok s prozora s trećeg kata.Ašow wrote:Pa imas mjesta od posebne državne skrbi.
Hm, nisam čuo za to da ti država daje materijala. Čuo sam tek ovo za pomoć oko stanova, kamate i takve pizdarije, ali nitko nije zainteresiran...
Zato mrzim čitati knjige doma. Moram pročitati što prije tu knjigu, a ne mogu... stalno mi nešto odvlači pažnju i sve ode kvragu.
Michel puši karu.
- Ašow
U vezi stanova država ti daje bespovrata sredstva na osnovicu i u slucaju nezaposlenosti ti godinu dana plaća kredit+ne da da kamata divlja i mozes dobiti odgodu otplate.
Nekako ugrubo ispadne da ti država plati kamatu na kredit.
A sto se tice ovog...
Gle, za 5.000 eura kupis parcelu.
za 150.000 kn dobijes svega + dobijes jos svega od stolarije, bijele tehnike etc.
priključci skopčani.
Osobno, kad bi pravio kuću, izabrao bi takvo mjesto.
Pogotovo sto je ovo 5km od grada.
Al ako zelis, bubnit ću računicu totalnu pa ces vidjeti da ti ne treba neki zestoki kredit, nego ti treba (neki jako mali).
Nekako ugrubo ispadne da ti država plati kamatu na kredit.
A sto se tice ovog...
Gle, za 5.000 eura kupis parcelu.
za 150.000 kn dobijes svega + dobijes jos svega od stolarije, bijele tehnike etc.
priključci skopčani.
Osobno, kad bi pravio kuću, izabrao bi takvo mjesto.
Pogotovo sto je ovo 5km od grada.
Al ako zelis, bubnit ću računicu totalnu pa ces vidjeti da ti ne treba neki zestoki kredit, nego ti treba (neki jako mali).
- john_constantine
Hm, ma još ćemo čekati, prvenstveno radi lokacije posla. Ma već nekoliko godina se govori o premještaju pogona na novu lokaciju, a Novi Marof (za što je i više nego sigurno) mi savršeno odgovara. Pa taman da se zaštedi...
Michel puši karu.
- Asfodel
Ne trebaš, govorim iz iskustva.Ašow wrote: Al ako zelis, bubnit ću računicu totalnu pa ces vidjeti da ti ne treba neki zestoki kredit, nego ti treba (neki jako mali).
Najjeftinije moguće solucije u vezi svega korištene pa je svejedno toliko ispalo.
- Ašow
E, a kad bi trebali oni to sve preseliti?
I sto ce biti sa tim zgradama i dimnjakom i svime? Prenamjena ili rušenje?
Brijem da su neke zgrade spomenici industrijske arhitekture?
@asf, pa gdje ste to gradili?
Znam da u otoku kraj vinkovaca ti daju materijala koliko god trebas, samo gradi.
I ovdi je gotovo taj slučaj, pa ne kontam qe
rađena je kuća na kat sa nekom dvorišnom zgradom pa je tak ispalo ili?
I sto ce biti sa tim zgradama i dimnjakom i svime? Prenamjena ili rušenje?
Brijem da su neke zgrade spomenici industrijske arhitekture?
@asf, pa gdje ste to gradili?
Znam da u otoku kraj vinkovaca ti daju materijala koliko god trebas, samo gradi.
I ovdi je gotovo taj slučaj, pa ne kontam qe
rađena je kuća na kat sa nekom dvorišnom zgradom pa je tak ispalo ili?
- john_constantine
To ne znam. Već je duže vrijeme zatišje, zadnje je bilo u medijima da Novi Marof nudi najbolje i najeftinije uvjete. Ma gle, neće tvrtka propasti, ali s 2500 ljudi će spasti na 250 i to je to. Ionako su se počeli riješavati "niškoristi" što sam tek danas skužio.
A dimnjak će ostati jer je riječ o spomeniku kulture. Sve ostalo bi trebalo biti srušeno, graditi će stanove na tom području. A ono, nadrkavanje. Firma nema novca za iseljenje, a grad hoće kupiti zemljište, a nema novca za zemljište. a ovi se neće iseliti dok ne dobiju novce i tako ti to ide...
Mladi bi htjeli iskoristiti ta napuštena skladišta za svoje projekte i slično, ali sumnjam da će im dozvoliti. Samo se govori da će to biti za gradnju stanova i hrpu pizdarija.
A pogon, jedan dio već ima tamo, dok ga nisu zatvorili, samo će biti proširen na novom zemljištu. Pa prošli tjedan sam prolazio kroz to zemljište, sve je zapušteno, kužiš? Nema niti oranica niti ništa. Bolje da se tamo napravi novi pogon nego da bude neobrađeno... Ionako, u VŽ - u su male šanse s obzirom da vlasnici zemljišta nadrkavaju, pa političari i što sve. A i kada bi se otkrilo gdje će biti zemljište, onda bi se isti čas povećala cijena za 200 %.
A dimnjak će ostati jer je riječ o spomeniku kulture. Sve ostalo bi trebalo biti srušeno, graditi će stanove na tom području. A ono, nadrkavanje. Firma nema novca za iseljenje, a grad hoće kupiti zemljište, a nema novca za zemljište. a ovi se neće iseliti dok ne dobiju novce i tako ti to ide...
Mladi bi htjeli iskoristiti ta napuštena skladišta za svoje projekte i slično, ali sumnjam da će im dozvoliti. Samo se govori da će to biti za gradnju stanova i hrpu pizdarija.
A pogon, jedan dio već ima tamo, dok ga nisu zatvorili, samo će biti proširen na novom zemljištu. Pa prošli tjedan sam prolazio kroz to zemljište, sve je zapušteno, kužiš? Nema niti oranica niti ništa. Bolje da se tamo napravi novi pogon nego da bude neobrađeno... Ionako, u VŽ - u su male šanse s obzirom da vlasnici zemljišta nadrkavaju, pa političari i što sve. A i kada bi se otkrilo gdje će biti zemljište, onda bi se isti čas povećala cijena za 200 %.
Michel puši karu.
- Asfodel
SpoilerShow
Na području od posebne državne skrbi tad. To je bila shema zbog štete iz rata jel, dodijeljena druga kategorija za kuću (znaš to kak ide, procjena itd.) i od par opcija koje je država nudila (od kojih su neke bile i protuustavne i protiv zdravog razuma) odabrali onu najbolju: da nam poklone građevinski materijal i ono sve što si nabrojao uz to da ide (vrijednost 100 i nešto tisuća kuna).Ašow wrote:@asf, pa gdje ste to gradili?
Visoka prizemnica.