Supernatural (2005-)

Žanrovske TV serije, dokumentarci i slično.
Post Reply
Josef K

Re: Supernatural

Post by Josef K » 29 Oct 2012, 18:16

Supernatural R.I.P.

yakkazu

Post by yakkazu » 29 Oct 2012, 18:56

Zadro wrote:Supernatural R.I.P.
Prije ove epizode imao sam neke nade da će se serijal dići nekom narednom epizodom, ali nakon nje definitivno potpisujem to što si napisao. Četvrta epizoda ne da je loša, već je prepreloša. Fuj. Zaista mi je jako žao i krivo istovremeno što je serijal podkleknuo. šteta.
SpoilerShow
Ono troje glumaca bolje da idu u sloveniju na bauštelu i da se ostave snimanja, kao i scenaristi.

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 30 Oct 2012, 16:42

ne znam zasto kasape tu seriju :roll:
:supz: :supz:

Sammy

Post by Sammy » 01 Nov 2012, 11:37

što se tiče 4. epizode..meni nije jasno, kak nitko iz snimačke ekipe nije došo do redatelja i reko: Ej, jel nije ovo malo retardirano?
katastrofa.
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Josef K

Post by Josef K » 01 Nov 2012, 13:29

Krivi su scenaristi i kurva Sera Gamble, ne redatelj. On je taj koji je trebao dat otkaz :D
Ja sam stao na sedmoj sezoni, jel može netko u spoiler stavit što se to točno dogodilo?

yakkazu

Post by yakkazu » 01 Nov 2012, 14:14

Zadro wrote:Krivi su scenaristi i kurva Sera Gamble, ne redatelj. On je taj koji je trebao dat otkaz :D
Ja sam stao na sedmoj sezoni, jel može netko u spoiler stavit što se to točno dogodilo?
SpoilerShow
pa prva epizoda je bila okej, mada opet daleko ispod nivoa supernaturalovog dostignuća, Sam i Dean polako labave svoj odnos, ne zbog priče, nego zbog katastrofalnog scenarija. Druga i treća epizoda se vrti oko njihovog hunting-a, ali ako se osjećaš nostalgično po pitanju njihove osnovne profesije džaba se raduješ, posto su priče i sama realizacija daleko lošije nego što smo na to navikli. E sad, ova zadnja je dno dna što se tiče serijala uopće. Priča je još gora, scenarij još lošiji, a glumci su jad jada. Recimo, vjerovatno je svima zasmetalo u svim found footage filmovima to što glumci snimaju ono što normalan čovjek u tim situacijama sigurno ne bi snimio, e ovdje je to odvedeno na jedan veći nivo gdje glumci nose kamere bukvalno bilo gdje da idu, gdje špioniraju fbi agente, gdje jogiraju, gdje idu da se zezaju po gradu, čak i tokom preobražavanja kamera je tu, u rukama. Još samo da dodam da na kraju djevojka koja je ostala zadnja kaže nemojte me tražiti da me ubijete, ja do sad nisam nikoga ubila ne zaslužujem da umrem, a minut prije toga je naprosto iskidala momka koji ju je preobrazio. O emotivnom dijelu epizode ne treba puno pričati, ljubavni trougao je za izrigat se i onda past u komu. U bukvalno par dana par zavoli jedan drugog, a ovaj mali potrčko potajno zavoli tu djevojku. Jadno.

Josef K

Post by Josef K » 01 Nov 2012, 14:19

Aha znači "found footage" Supernatural, kako originalno :lol:

jeba

Post by jeba » 01 Nov 2012, 14:51

počeo gledati sezonu 8 - naoko izgleda ok, ali zapravo je kamilica

yakkazu

Post by yakkazu » 02 Nov 2012, 22:04

5. epizoda znatno, znatno bolja od prethodne, ali još uvijek scenaristički premlako. Scene mutilacije su odlične, ali nelogičnosti strše iz svakog mogućeg ugla. npr:
SpoilerShow
1. Beni i Andrea su se vidjeli jednom, na brodu, proveli nekoliko sati zajedno, ali ona ga čeka godinu dana i još uvijek ga toliko voli da zarad njihove ljubavi žrtvuje svog makera.
2. Maker ubija svoje potomstvo(Benija) samo zato jer mu nije rekao za brod, na kojem se nalazi potencijalna hrana za vampire (ljudi).
3. Dean na put to Benija kreće uveče i stiže tek po danu, Sam na istu tu rutu kreće uveče, i stiže uveče.
4. Sva bića u Čistilištu su u svojoj true formi, ali anđeo je u svojoj ljudskoj formi, kao i levajatani.
5. Poserem se na kreativnost producenata ako Čistilište nisu mogli bolje da osmisle.
i sl. Ima tu još dosta toga ali ne da mi se nabrajati. Ali ipak gledljiva epizoda za razliku od prošle barem.

yakkazu

Post by yakkazu » 08 Nov 2012, 16:46

6. epizoda dosta solidna.

elrania

Post by elrania » 09 Nov 2012, 00:37

ta 5. i 6. su bile nekak skroz ok. ak nastave tako do kraja, bit će nešto od ove sezone.

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Nov 2012, 20:33

u vezi Castiela
SpoilerShow
Da li je još uvijek debil ili je postao normalan? Nisam ga mogao više smisliti pri kraj sedme sezone...
Michel puši karu.

yakkazu

Post by yakkazu » 14 Nov 2012, 20:52

john_constantine wrote:u vezi Castiela
SpoilerShow
Da li je još uvijek debil ili je postao normalan? Nisam ga mogao više smisliti pri kraj sedme sezone...
SpoilerShow
normalan je, ali nije mogao da izađe iz čistilišta zajedno sa benijem i dinom, a vidi ga se kroz par fleš bekova koji razotkrivaju šta mu se dole desilo.

yakkazu

Post by yakkazu » 19 Nov 2012, 21:22

7. epizoda, uz par bljuvotina je ispala okej.
SpoilerShow
svidio mi se povratak kastiela. A svaka scena sa kevinom i njegovom mamom je nevjerovatno iritantna, jer su oboje takođe nevjerovatno iritantni.

elrania

Post by elrania » 19 Nov 2012, 22:51

baš objašnjavam frendu kako je kevinova mama najgluplji i najlejmerski lik što su izmislili dosad. svaka stvar koju kaže i učini je preloša.

Post Reply