Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
GreenHornet

Post by GreenHornet » 19 Mar 2008, 13:43

"Vikend kod Bernija"
Kad sam bio djete ovo mi je bila omiljena komedija,sad je samo solidna,ali sa nekim veselim ljetnim ugođajem.
7/10
:P :P
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

dr mladjo

Post by dr mladjo » 19 Mar 2008, 13:54

Cloverfield (2008)-po meni odličan film.jedan od boljih koji će obilježit ovu godinu.stvano me iznenadilo što je uz onoliko malan(za blockbuster filmvor) buđet ispao odlčno..9/10

Live Free or Die Hard (2007)-sad sam nabavio dvd rip pa sam još više uživao..doabr povratak bruce u akcijske uloge 8/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Dragonrage

Post by Dragonrage » 19 Mar 2008, 15:02

The Invisible 1,5/5 - ma loš film totalno...pun debilnih gluposti. Ono s početka još dobro počne, ima zanimljiv zaplet te čak neku pozadinu radnju, o odnosu između majke i sina, tj. od hladnoći tog odnosa, ali kako film ide, sve više i više gluposti počne iskakati na površinu. Mislim djevojka koja kak ti ubije gl. junaka jer ju je kak ti cinkao muriji se postepeno kak traje istraga o njegovom nestanku zainteresira za njegov život i na kraju zaljubi u njega te žrtvuje kako bi ga spasila jer on ipak nije umor već se samo nalazi u svijetu između života i smrti i cijelo vrijem ju prati..bez veze!

Eastern Promises 3,5/5 - jako dobar film, ali ne i savršen. režija izvrsna, glumci također...posebice fenomenalni Viggo Mortensen. Kako je samo dobro odigrao ovu ulogu, savršeno. Imidž mu je opak, ali način na koji on priča, karakter tog lika, uvijek smiren, cool...Uz to film je i pristojno nasilan, krvav...ima i golotinje...ali...
Najveća mana filma je priča, priča koja je puna klišeja te je stoga i predvidljiva. A tu je i sam kraj filma koji je dosta slab i nezanimljiv. U biti film nema neki snažni rasplet, neku veliku kulminaciju. Stvari se postepeno kompliciraju, tenzije rastu i očekujete neki žešći kraj, bilo da je riječ o nekom velikom uhićenju ili nekom obračunu, kad tamo film samo iznenada završi bez neke posebne najave. Sad, možda je to dobra stvar za nekoga, možda nije...no meni to nije sijelo.

A$H

Post by A$H » 19 Mar 2008, 16:55

Dog Bite Dog - 4.5/5 totalno brutalan, neobican, lud te snazan film...

Fatal Instinct - 4/5 moja omiljena komedija..Armand Assante totalno opicen..
[to his wife, who has just met Lola Cain]
Ned Ravine: I have never seen this woman in my life. I never followed her home. I never had sex with her in her refrigerator. This is a sick fantasy, and I deny everything.
Ned Ravine: [to Lola] And WHEN will women like YOU learn you CAN'T tear apart a perfectly good marriage with your vicious lies?

:lol: :lol: :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

john_constantine

Post by john_constantine » 19 Mar 2008, 16:55

[quote="Dragonrage"]
Eastern Promises 3,5/5 - jako dobar film, ali ne i savršen. režija izvrsna, glumci također...posebice fenomenalni Viggo Mortensen. Kako je samo dobro odigrao ovu ulogu, savršeno. Imidž mu je opak, ali način na koji on priča, karakter tog lika, uvijek smiren, cool...Uz to film je i pristojno nasilan, krvav...ima i golotinje...ali...
Najveća mana filma je priča, priča koja je puna klišeja te je stoga i predvidljiva. A tu je i sam kraj filma koji je dosta slab i nezanimljiv. U biti film nema neki snažni rasplet, neku veliku kulminaciju. Stvari se postepeno kompliciraju, tenzije rastu i očekujete neki žešći kraj, bilo da je riječ o nekom velikom uhićenju ili nekom obračunu, kad tamo film samo iznenada završi bez neke posebne najave. Sad, možda je to dobra stvar za nekoga, možda nije...no meni to nije sijelo.[/quote]

Radi toga sam i ja razočaran. :( Očekivao brutalni film o ruskoj mafiji, inicijacije, ubojstva, radnju i sve to, a film o nekoj homo erotici, bezveznoj ženski s bebom, i loše dramatike... Smiješno, mafija mi čak nije niti ispala negativna, a kamoli uopće mafija, ako se to računa tih par staraca....
Michel puši karu.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 19 Mar 2008, 18:35

Rambo (2008)-opet rambo..još uvijek držim jednim od najnasilnijim filmom ikad.. 9/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

bakero

Post by bakero » 19 Mar 2008, 20:44

Neustrašiva - solidan film, Jodie Foster je legenda!

jigsaw

Post by jigsaw » 20 Mar 2008, 11:50

10,000 B.C. (2008) - 4/5, volim ovakve filmove, volim prahistorijsku radnju, film rastura na nekim vizualnim dijelovima, no radnja se u nekim dijelovima malo vuče, klasičan sretan završetak, Camilla Belle mi je baš slatka, glumci su dobri, plemena solidna, radnja čisto OK, makar u nekoliko scena ima malo pretjerivanja. Uglavnom, film mi je pružio sat i 45 minuta zabave. Btw, neočekivano sam ga išao gledati, pitala me stara oko pola 9 hoću li ići s njom gledati film (ona inače obožava takve), počinje u 9, pa može...i hvala joj na dobro provedenom vremenu. Ne shvaćam zašto je na IMDB-u dobio takvu slabu ocjenu, zavređuje barem sedmicu.

Unreal

Post by Unreal » 20 Mar 2008, 12:26

Heavy Metal 2000-solidan nastavak. Problem je da ovaj anim za razliku osd orginala samo ima jednu priču ,a ne više podjeljenih pa malo postaje dosadan na trenutke. Još mi malo smeta bezvezan mješanje CGI efekta i animacije i soundtrack na nekim mjestima mi nije pasao.No unatoč tim problemima zabavan film sa punu krvi,crnog humora i sisa. Prejak negativac kojem glas daje Michael Ironside 8) .
Ocjena 4/5

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Mar 2008, 13:41

10,000 B.C. - 3/5 bla, bla, bla...tako to zvuči kad ljudi pričaju gluposti. Nije da sam baš nestrpljivo očekivao ovaj film (nisam ga uopće očekivao), nije da sam očekivao išta od ovog filma, ali nakon bezbroj loših komentara i "kritika" zbilja sam bio pripremljen na govno od filma. No na kraju je film ispao sasvim korektan, čak mjestimično i zabavan. Sat i pol koliko do prilike traje mi je proletjelo poprilično brzo i jednostavno. Doduše ima tu hrpu blesavih stvari, tipa ono sa tigrom, ali opet to se može objasniti proročanstvom. A tu je i taj nepotrebno kompliciranje na kraju..."oživljavanje". Ili nisu uopće trebali ići na tu foru da netko strada ili su trebali ostaviti tako kako je...ovako je bilo jadno i patetično. Također onaj mali crnac mi je skroz nepotreban i loš lik. On je trebao biti kak ti komičan lik, no njegovo ponašanje, grimase i gegovi uopće ne pašu u film a kamo li u to razdoblje...uz to nikako se ne uklapa s ostatkom ekipe...izgledao mi je premoderno među njima, kao da je došao iz Bronxa ili Jamajke...dredovi su mu pristajali preprirodno u odnosu na druge likove. No sve to nije dovoljno da bih film proglasio najvećim smećem ikada...gledao sam i daleko gore i lošije visokobudžetne filmove od ovoga...recimo "Batman & Robin", "Showgirls", "Elektra", "Alexander", "Dungeons & Dragons", "Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000", "Alone in the Dark", "The Adventures Of Pluto Nash" itd., itd...popis je beskonačan.
Pričica istina nije niš posebno, već viđena bezbroj puta, ali jednostavna i lako probavljiva bez ikakvih kompliciranja. Spektakl sa nekim epskim elementima o velikim sudbinama, prijateljstvu, ljubavi i tako tome...ništa već neviđeno, ali korektno odrađeno.
U nekim segmentima me film podsjećao na prequel "Stargatea", ali i na mix "Troye", "Apocalypta" i "Mumije"...velike piramide, pijesak, sukob raznih civilizacija...
Mislio sam da će mi smetati to što likovi pričaju engleski - nije...mislio sam da će mi smetati to što svi izgledaju tako savršeno, nipošto ko dlakavi praljudi kakvi bi trebali biti - nije...mislio sam da će mi smetati glupi i plitki likovi - nije....jer sve je to jedna zabava za široku publiku...ništa više i nisam to uzimao k srcu niti za ozbiljno. CGI je također korektan...mamuti izgledaju dosta dobro, pa čak i odlično u nekim kadrovima. Tigar je nešto lošiji, ali opet daleko uvjerljiviji nego "zombiji" u "I am legend" te neke živine iz novijeg "Star Wars" serijala. U cjelini vizualno film i nije neš posebno, te se stječe dojam da je mogao biti i jeftiniji od 105 mil $., no opet ima nekih vizualno atraktivnih kadrova...a i animacija 150 u jednom kadru mamuta je skupa.
Bilo kako bilo Emmerich se nije ovim filmom "posrao" kako neki tvrde...film nije ništa posebno, ali definitivno nije snimio najveće smeće ikada, nije snimio čak ni svoj najlošiji film...dobro slabiji je od većine drugih, ali ipak nije baš tako loš. Kad se uz to još pogledaju brojke - 61.6 mil zarade samo na američkom tržištu, a ta cifra će zasigurno i narasti, barem do 80, 90...pa čak možda i 100, iako je to malo manje vjerojatno, + tu je još i svjetska zarada od nekih 138 mil.$ koja će također sigurno narasti...Emmeric a i producenti mogu biti zadovoljni bez obzira na kritike, koje i onako nikada nisu bile pozitivne kada je Emmerich u pitanju. Emmerich će dobiti svoj veliki projekt, zapravo, on ne dobiva velike projekte...on sam stvara svoje projekte a prvi u nizu je još jedna spektakl "2012" najavljen već za narednu godinu.

A$H

Post by A$H » 20 Mar 2008, 13:48

Hard Boild - 5/5 odlicno.. :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

filmofil

Post by filmofil » 20 Mar 2008, 16:05

pan's labirynth - dobar film...kraj me iznenadio jer sam cijelo vrijeme nešto drugo očekivao...možda bi film bio bolji da sam ja odlučio kakav će biti kraj al sad ne smijem spojlati :D ocjena 3.5/5
This is the Zodiac speaking.

Boby

Post by Boby » 20 Mar 2008, 20:16

filmophil wrote:pan's labirynth - dobar film...kraj me iznenadio jer sam cijelo vrijeme nešto drugo očekivao...možda bi film bio bolji da sam ja odlučio kakav će biti kraj al sad ne smijem spojlati :D ocjena 3.5/5
Je, pogledal sam to prije nekih tjedan dana. Svidio mi se je taj miks bajke s Drugim svjetskim ratom (iako mi je draži ratni dio) a za kraj držim da upravo treba takav biti jer šalje snažnu poruku gledatelju; antiratnu poruku o nevinoj krvi i ratu viđenog očima dijeteta

filmofil

Post by filmofil » 20 Mar 2008, 20:47

Boby wrote:
filmophil wrote:pan's labirynth - dobar film...kraj me iznenadio jer sam cijelo vrijeme nešto drugo očekivao...možda bi film bio bolji da sam ja odlučio kakav će biti kraj al sad ne smijem spojlati :D ocjena 3.5/5
Je, pogledal sam to prije nekih tjedan dana. Svidio mi se je taj miks bajke s Drugim svjetskim ratom (iako mi je draži ratni dio) a za kraj držim da upravo treba takav biti jer šalje snažnu poruku gledatelju; antiratnu poruku o nevinoj krvi i ratu viđenog očima dijeteta
pa kraj je zaslužan što je film kod mene dobio ocjenu veću od 3...inače mi je film bio dosadan a kako su ljudi pričali o njemu očekivao sam brda i doline...
This is the Zodiac speaking.

Scarface

Post by Scarface » 20 Mar 2008, 22:11

Jumper- 2.5/5- odlična ideja, jako slaba realizacija, likovi se ponašaju neprirodno, a gotovo nikakava objašnjenja nisu dana, te uopće nema nekog spektakla a kamoli rata između skakača i lovaca u epskom smislu, očito je da su ostavili prostora za nastavak.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Post Reply