Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
Freddy

Post by Freddy » 24 Jan 2008, 21:00

scream-več po neznam koji put ga gledam...ali uvjek dobar dojam ostavi 7.5-10
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

Boby

Post by Boby » 25 Jan 2008, 01:27

metallicat wrote:evo, halloween. nemam baš puno za reć, al nije mi loš zombijev. sasvim solidan. tu mi je bolje jer odmah pređe na koljažu a u org čeka previše :twisted: malo ih davi pa zareže. ali opet u carpenterovom ima jeze, a to se traži. nemogu ih previše uspoređivat, više ih gledam kao 2 zasebna filma koja nemaju veze jedan s drugim. uglavnom zombijev mi je dobar. pogledat ću ga još jednom.
ovo je bilo za boby-a 8) :wink:
Hvala :D :wink:
Slažem se s tobom da je riječ o dva zasebna filma. Zombie je snimio svoju verziju a nije slijepo slijedio orginal kao većina drugih remakeova te je uspio snimiti svakako najbolji (uz H2O) nastavak ovog serijala

jigsaw

Post by jigsaw » 25 Jan 2008, 01:45

Pogledao sat vremena od filma I Am Legend. Zasad je very good :D , iako su CGI efekti malo slabi.Ostatak ću pogledati sutra, sada više nemam snage SPOILER zadnja scena koju sam pogledao kada mu je pas umro skoro sam zaplakao :( END

elrania

Post by elrania » 25 Jan 2008, 10:01

halloween (2007)

aaah :?
neko generalno misljenje bi bilo da je film ok, s onim "ajd, nek mu bude" prizvukom, no zbilja mi nije bas nesto
istina bog, carpenterovog se vise ni ne sijecam kolko sam ga davno gledala, no ne mislim ih bas usporedivati, ko sto je i metallicat rekla, buduci da su u pitanju djela 2 potpuno razlicina redatelja s drugacijim pristupom
simpaticna mi je bila ona "the devil's rejects" postava :lol:
no da, film... pocetak je bio dosta solidan, a sto se vise priblizavao kraju, to mi je postajao iritantniji... pogotovo onih zadnjih par sekundi pomahnitalog vristanja zbog kojeg sam jedva docekala da ugasim film
iskreno, meni zombie uopce nije los sto se redateljstva tice, ima dosta zgodnih ideja koje se vide u filmu i svida mi se nacin na koji okarakterizira svoje likove i na koji ubacuje sicko scene, no ovdje je to nekako zbrljano i nakon gledanja ostavlja "whatever" osjecaj.
bar u meni

Boby

Post by Boby » 25 Jan 2008, 10:38

Svakako da film nije remek djelo ali nije toliko loš kako ga neki kritičari prikazuju. Na nekim je siteovima film dobio niže ocjene od četvorke i petice što smatram pretjerivanjem. Neki djelovi filma su ispali dobri dok su neki monotoni i to je to. Gluma je dobra dok bi scenarij mogao biti bolji. također, film ima i poruku. Mali je bio sjeban ali je imao potencijala da ispadne dobra osoba budući da je bio u stanju voljeti (tu mislim na mlađu sestru). Sjebano okruženje u obitelji je te potencijale potisnulo a ono najgore pustilo van. Mislim da čak i zadnja scena u filmu gdje ga pokažu sa sestrom u zagrljuju poručuje da roditelji trebaju pridavati dovoljno pažnje dijetetu kako bi mu omogućili što bolji razvoj. Mislim da je to za jedan slasher i više nego dosta. A sada, uvijek će biti onih koje smeta kaj je Myers iskorišten kao lik na takav način budući da je on oduvijek bio "pure evil"

John_Ryder

Post by John_Ryder » 25 Jan 2008, 13:11

Zombiev Halloween ima poštene kilove,u carpenterovom nisam vidio niti jedno pošteno ubojstvo. Michael samo hoda s nožem i to je sve.
Neznam zašto svi vole kritizirat Remake,to mi nejde u glavu,naravno da je Carpenter legenda i car,ali treba malo
snizit kriterije,i pustit da mlađi i neiskusniji poput R.Zombia rade svoj posao koji po meni dobo rade.

Isprike ako je offtopic.
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Unreal

Post by Unreal » 25 Jan 2008, 14:12

Kada bolje razmislim i nije bila loša ideja da se ide razvijati Michaela budući da pokušavaš ići u drugim smjerom od orginala,ali ja i dalje smatram da je film traljavo izveden. Režija je slaba,likovi su stereotipni i dosta iritantni,dijalozi su katastrofa i druga polvica manje-više ubrzani prvi film samo u nasilnijem izdanju.Film mi je još bio predviljiv,dosadan i glup na trenutke. Kaj ću nisam zadovoljan sa onim što sam vidio :lol:

John_Ryder

Post by John_Ryder » 25 Jan 2008, 14:39

Naravno da ti je bio predvidljiv kad si pogledao original prije :D
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Unreal

Post by Unreal » 25 Jan 2008, 14:51

John_Ryder wrote:Naravno da ti je bio predvidljiv kad si pogledao original prije :D
Ma i opčenito ono kaj nije bilo u orginalu je bilo predvidljivo. Recimo baš sam pogodio da će ustati i izvadit svoju sestru iz auta makar ga je ovaj doktor upucao par puta(mislim da je i u glavu nisam siguran). Hmm znam da se neki neće slagat sa mnom,ali u drugoj polovici je redatelj trebao izmisliti nove likove,događanja i ubojstva,a ne uzet dosta stvari iz orginala,ja ipak ne volim da su neke scene uzete iz prijašnjih filmova. :wink:

Knatchbull

Post by Knatchbull » 25 Jan 2008, 15:14

ajde da i ja iskomentiram taj Halloween (2007)
film je ok, ako ga se gleda kao zasebnog i ne uspoređuje s originalom jer onda ima štiha i svoju ajmo to nazvati osobnost, makar su glumci malo kljakavi( :lol: ). Ubojstva su prilično dobro izvedena, pogotovo kad zakolje starog(jebeno brutalno). Karakterizacija likova je u redu makar mislim da je malo pretjerao s mladim Michaelom jer su tu nema šta objašnjavat, on je zlo i točka. Ono čega fali je jeza i napetost. Sva ubojstva su predvidiva pa je dobro da se Rob potrudio da makar budu maštovita 8)
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

Boby

Post by Boby » 25 Jan 2008, 15:37

Unreal wrote:
John_Ryder wrote:Naravno da ti je bio predvidljiv kad si pogledao original prije :D
Ma i opčenito ono kaj nije bilo u orginalu je bilo predvidljivo. Recimo baš sam pogodio da će ustati i izvadit svoju sestru iz auta makar ga je ovaj doktor upucao par puta(mislim da je i u glavu nisam siguran). Hmm znam da se neki neće slagat sa mnom,ali u drugoj polovici je redatelj trebao izmisliti nove likove,događanja i ubojstva,a ne uzet dosta stvari iz orginala,ja ipak ne volim da su neke scene uzete iz prijašnjih filmova. :wink:
U potpunosti se slažem. Da je to Zombie napravio i malo usporio radnju dobio bi se jedan odličan film

Unreal

Post by Unreal » 25 Jan 2008, 15:40

Boby wrote:
Unreal wrote:
U potpunosti se slažem. Da je to Zombie napravio i malo usporio radnju dobio bi se jedan odličan film
Ma po meni bi bilo još problema buduči da mi redateljev stil i pisanje scenarija nije dopadljiv,ali bilo bi poboljšanje.

Boby

Post by Boby » 25 Jan 2008, 15:54

John_Ryder wrote:Zombiev Halloween ima poštene kilove,u carpenterovom nisam vidio niti jedno pošteno ubojstvo. Michael samo hoda s nožem i to je sve.
Neznam zašto svi vole kritizirat Remake,to mi nejde u glavu,naravno da je Carpenter legenda i car,ali treba malo
snizit kriterije,i pustit da mlađi i neiskusniji poput R.Zombia rade svoj posao koji po meni dobo rade.

Isprike ako je offtopic.
Pa ovak, ja taj remake smatram dobrim. A kaj se orginala tiče, on je za mnoge ljude bolji jer su negdje pročitali da je to najbolji slasher pa i najbolji horror svih vremena pa će teško reći da je remake bolji. Za druge ljude je pak bolji jer su ga gledali bezbroj puta, vidjeli svaki detalj filma, gledali sve katastrofe od nastavaka i skužili da je ovaj film interesantan i nakon toliko gledanja. Poanata orginala nisu ubijanja (ima ih samo 5, jedno se čak niti ne pokaže) već suspenzija i atmosfera, karakterizacija likova iznad svih standarda slasher filma, te sporija radnja radi izgradnje kako likova tako i atmosfere. Nekima je to dosadno, meni su likovi sjeli bolje nego kod većine drama. Nadalje, cijela priča je koncipirana kao slučaj iz crne kronike tek s ponekim detaljima koji daju mističnost filmu kao što je kraj gdje boogeyman ostaje živ. Orginalni "Halloween" je iznad mnogih kultnih horrora a kamoli tek Zombieva remakea

GreenHornet

Post by GreenHornet » 25 Jan 2008, 16:11

po meni je najveci manjak remakea odnos michaela i sestre...kao da je dosao ubiti reda radi,dok se u orginalu radi o velikoj mrznji...
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Boby

Post by Boby » 25 Jan 2008, 16:15

GreenHornet wrote:po meni je najveci manjak remakea odnos michaela i sestre...kao da je dosao ubiti reda radi,dok se u orginalu radi o velikoj mrznji...
Ma u remakeu je nije došao ubiti; došao jer je nju oduvijek volio

Post Reply