Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
elrania

Post by elrania » 25 Dec 2007, 13:05

zacrtah si wrong turn 2 ili to za danas, tak da vjerujem da me dode na isto koji god da izaberem :lol:
vidjet cu jos, mozda se postedim za bozic i pogledam nesto bolje :D

metallicat

Post by metallicat » 25 Dec 2007, 13:07

elrania wrote:zacrtah si wrong turn 2 ili to za danas, tak da vjerujem da me dode na isto koji god da izaberem :lol:
vidjet cu jos, mozda se postedim za bozic i pogledam nesto bolje :D
u tom slučaju bolje pogledaj WT2 ili nešto deseto :D
Image

carver

Post by carver » 25 Dec 2007, 13:15

Abre los ojos - odličan film, iako nije horror kao što piše. Više je neka SF drama.

http://us.imdb.com/title/tt0125659/

John_Ryder

Post by John_Ryder » 25 Dec 2007, 13:48

Halloween II (1981) - 8/10 ,malo bolji od prvog nastavka,
veliki sam fan Halloween serijala a i John Carpentera kao i većinom svi vi,tako da sam uživao gledat film.

Boogeyman 2 - odličan film,nisam gledao Boogeyman 1,morat ću i to nabavit. Odlične scene,zakon su mi oružja od
Boogeymana,i zakon masku ima,sliči malo na Creepera al nea veze,sve u svemu film me oduševio. I još uz to
Tobin Bell glumi,i odlično je odglumio hladnokrvnog psihijatra. 9/10
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Dec 2007, 14:13

Halloween (1978) - hm, shvaćam rob zombiea zašto je zapravo išao raditi remake, i pokazati zašto klinac zapravo ubija. :wink: Danas je radnja pomalo naivna, mali 6 godišnjak vidi sestru kako se ljubi s dečkom i poludi? A danas ubijaju radi utjecaja društva, roditelja ili stupidnih gluposti vezani za igre, filmove i to. I tu ga cijelo vrijeme prikazuju kao nekakvo čudovište.
No, iako ima hrpu slasher elemenata (klinac kojemu nitko ne vjeruje, djevica koja preživi, ludi starac, glupi policajac, ubojica s maskom i sve to), sama radnja teče sporo i daje uvod u likove tako da ne ispadaju iritatna mladež ili topovsko meso.
Za razliku od friday the 13th ili Nightmare of elm street koji su se bazirali na klanju i što više krvi i mesa, ovdje je naglasak na atmosferi tako da krvi skoro niti nema, nego sve ostaje prepušteno mašti gledatelja. Kao scena za psom koji je rasporen i pojeden, ali ne vidimo truplo, već sami zamišljamo kako to izgleda, da 23 godišnjak pobjegao iz ludnice pojede živog psa kao hranu.
Glazba je još jedan od jačih aduta filma, jezovita i u pravim trenucima. Ubojstva su više nego efikasna, ali nisu prikazana kao nešto zabavno kao friday the 13th koji je mijenjao oružja (harpun u grlo, ubojstvo lukom i strijelom...) i ispadao neozbiljno. A u samom Michaelu Myersu ima onako pravi horor štih i paranoje.
Sam početak filma kada neki stranac vani gleda kroz oči, prvo mislimo da je to neki uobičajeni slasher ubojica i nakon što mu skinu masku, slijedi šok. :wink: Jedina zamjerka ide što se ipak na kraju na par sekundi otkriva lice ubojice, što je bilo potpuno nepotrebno. Ovako je ostavljao jezovit dojam s tom maskom (kao film Duel, gdje se lice vozača kamioneta uopće ne otkriva). I zanimljiva je ta kombinacija, ubojica je prikazan kao realni serijski ubojica koji koristi pravu priliku da ubije žrtvu, kada su same. Ali opet otporan tako da ostavlja dojam jeze, toliko ga je puta probola, a on je i dalje opsjednut da ju ubije.
Hm, jedinu manu vidim samo u naivnoj sceni s krađom auta. Ako je od 6 godine u ludnici, kako je onda naučio voziti auto? :wink:
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 25 Dec 2007, 14:15

Deaths of ian stone(s horrorfesta 2007)- 3,5/5 meni je se ovaj film svidio, iako nije pretjerano nasilan, da vam sad previše ne spoilam, reći ću samo da ima veze s "vampirima"
I may be an idiot, but i am no fool.

Unreal

Post by Unreal » 25 Dec 2007, 14:20

John_Ryder wrote:Halloween II (1981) - 8/10 ,malo bolji od prvog nastavka,
veliki sam fan Halloween serijala a i John Carpentera kao i većinom svi vi,tako da sam uživao gledat film.
Prije je i meni bio bolje nastava,ali danas mi je orginal dosta bolji. Dvojka ima slabo razvijene likove i twist pri kraju makar je iznenađenje je meni bezvezan i nema baš puno smisla :twisted: ,no ok nastavak sa zabavnim ubojstvima i Donald Pleasenceom u najboljem izadnju. Što se tiće daljnih nastavaka preporučio bi ti da preskočiš trojku budući da nema Michaela kaj se mnogima ne sviđa(mene nije bilo briga) i priča je malo blesava(ali meni simpatična). BTW ono što hoću reči je da će te trojka sigurno razočarati budući da nema veze sa serijalom,pa je možda bolje da je preskoćiš. :wink:

John_Ryder

Post by John_Ryder » 25 Dec 2007, 14:41

Unreal wrote:
Prije je i meni bio bolje nastava,ali danas mi je orginal dosta bolji. Dvojka ima slabo razvijene likove i twist pri kraju makar je iznenađenje je meni bezvezan i nema baš puno smisla :twisted: ,no ok nastavak sa zabavnim ubojstvima i Donald Pleasenceom u najboljem izadnju. Što se tiće daljnih nastavaka preporučio bi ti da preskočiš trojku budući da nema Michaela kaj se mnogima ne sviđa(mene nije bilo briga) i priča je malo blesava(ali meni simpatična). BTW ono što hoću reči je da će te trojka sigurno razočarati budući da nema veze sa serijalom,pa je možda bolje da je preskoćiš. :wink:
Nema Michaela u trojci,onda će bit razočarenje ziher,dosta je ljudi razočarala petica i onaj ressurection nastavak. :evil:
ali opet,Michael mi je među TOP 5 villana tako da ću pogledat sve, :D
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

dodo

Post by dodo » 25 Dec 2007, 14:53

Campfire Tales ok slešer iz 1997.
Ako netko hoće neka postavi film meni se neda evo tu je još i trailer.
http://www.videodetective.com/movies/CA ... 007839.htm
[url=http://userbars.org][img]http://img141.imageshack.us/img141/3151/wolfenrb5.gif[/img][/url]

Unreal

Post by Unreal » 25 Dec 2007, 14:56

John_Ryder wrote: Nema Michaela u trojci,onda će bit razočarenje ziher,dosta je ljudi razočarala petica i onaj ressurection nastavak. :evil:
Ma fućkaš druge pogledaj i sam zakljući :wink: . Meni su Halloween nastavci nakon dvojke dosta razočarajuči(osim H20 koj je bio ok),no to je moje mišljenje tvoje bi moglo biti drukćije :wink: . Hmmmm Michaela ja baš ne bi stavio u top 5 najbolji negativaca u filmu ikada,u horrorima možda,ali u gledajuči cjeli filmski svjet :lol:

jigsaw

Post by jigsaw » 25 Dec 2007, 15:35

bakero

Post by bakero » 25 Dec 2007, 16:03

Djuro21 wrote:Deaths of ian stone(s horrorfesta 2007)- 3,5/5 meni je se ovaj film svidio, iako nije pretjerano nasilan, da vam sad previše ne spoilam, reći ću samo da ima veze s "vampirima"
je, vrlo dobar film!
ja sam pogleda sinoć Dark hours pa i nije baš neki film, al može proć!
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.

Boby

Post by Boby » 25 Dec 2007, 18:23

John_Ryder wrote:
Unreal wrote:
Nema Michaela u trojci,onda će bit razočarenje ziher,dosta je ljudi razočarala petica i onaj ressurection nastavak. :evil:
Ma trojka ti je ubitačna ne zato kaj nema Myersa (dao se je i bez njega napraviti odličan Halloween nastavak) već zato što je teško sranje; meni jedan od najgorih filmova uopće

Boby

Post by Boby » 25 Dec 2007, 18:34

john_constantine wrote:Halloween (1978) - hm, shvaćam rob zombiea zašto je zapravo išao raditi remake, i pokazati zašto klinac zapravo ubija. :wink: Danas je radnja pomalo naivna, mali 6 godišnjak vidi sestru kako se ljubi s dečkom i poludi? A danas ubijaju radi utjecaja društva, roditelja ili stupidnih gluposti vezani za igre, filmove i to. I tu ga cijelo vrijeme prikazuju kao nekakvo čudovište.
No, iako ima hrpu slasher elemenata (klinac kojemu nitko ne vjeruje, djevica koja preživi, ludi starac, glupi policajac, ubojica s maskom i sve to), sama radnja teče sporo i daje uvod u likove tako da ne ispadaju iritatna mladež ili topovsko meso.
Za razliku od friday the 13th ili Nightmare of elm street koji su se bazirali na klanju i što više krvi i mesa, ovdje je naglasak na atmosferi tako da krvi skoro niti nema, nego sve ostaje prepušteno mašti gledatelja. Kao scena za psom koji je rasporen i pojeden, ali ne vidimo truplo, već sami zamišljamo kako to izgleda, da 23 godišnjak pobjegao iz ludnice pojede živog psa kao hranu.
Glazba je još jedan od jačih aduta filma, jezovita i u pravim trenucima. Ubojstva su više nego efikasna, ali nisu prikazana kao nešto zabavno kao friday the 13th koji je mijenjao oružja (harpun u grlo, ubojstvo lukom i strijelom...) i ispadao neozbiljno. A u samom Michaelu Myersu ima onako pravi horor štih i paranoje.
Sam početak filma kada neki stranac vani gleda kroz oči, prvo mislimo da je to neki uobičajeni slasher ubojica i nakon što mu skinu masku, slijedi šok. :wink: Jedina zamjerka ide što se ipak na kraju na par sekundi otkriva lice ubojice, što je bilo potpuno nepotrebno. Ovako je ostavljao jezovit dojam s tom maskom (kao film Duel, gdje se lice vozača kamioneta uopće ne otkriva). I zanimljiva je ta kombinacija, ubojica je prikazan kao realni serijski ubojica koji koristi pravu priliku da ubije žrtvu, kada su same. Ali opet otporan tako da ostavlja dojam jeze, toliko ga je puta probola, a on je i dalje opsjednut da ju ubije.
Hm, jedinu manu vidim samo u naivnoj sceni s krađom auta. Ako je od 6 godine u ludnici, kako je onda naučio voziti auto? :wink:
Slažem se gotovo sa svime kaj si napisal jedino kaj se meni ovo s autom svidjelo; ostavlja gledatelju na maštu zašto je to tako; dal mu je netko u umobolnici držao instrukcije (kao što se je Loomis šalio) ili je nadprosječno pametan ili nekaj drugo. A kaj se tiče skidanja maske to je učinjeno na samom kraju filma kada je jeziv dojam već dovoljno ostavljen a ionako bi ga prije ili poslije razotkirili u nekom od nastavaka pa je u biti i dobro da je to Carpenter već učinio u orginalu

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Dec 2007, 20:53

Boby wrote:
john_constantine wrote:Halloween (1978) - hm, shvaćam rob zombiea zašto je zapravo išao raditi remake, i pokazati zašto klinac zapravo ubija. :wink: Danas je radnja pomalo naivna, mali 6 godišnjak vidi sestru kako se ljubi s dečkom i poludi? A danas ubijaju radi utjecaja društva, roditelja ili stupidnih gluposti vezani za igre, filmove i to. I tu ga cijelo vrijeme prikazuju kao nekakvo čudovište.
Slažem se gotovo sa svime kaj si napisal jedino kaj se meni ovo s autom svidjelo; ostavlja gledatelju na maštu zašto je to tako; dal mu je netko u umobolnici držao instrukcije (kao što se je Loomis šalio) ili je nadprosječno pametan ili nekaj drugo. A kaj se tiče skidanja maske to je učinjeno na samom kraju filma kada je jeziv dojam već dovoljno ostavljen a ionako bi ga prije ili poslije razotkirili u nekom od nastavaka pa je u biti i dobro da je to Carpenter već učinio u orginalu
Da, ma to je inače stvar u prvim takvim filmovima kao Friday the 13 th serijal u kojem cijelo vrijeme skrivaju Jasonovo lice iako smo ga svaki put vidjeli... Ali ne znam, najbolje bi bilo da su tako i ostavili jer mi izraz lica nije bio nešto posebno.
Michel puši karu.

Post Reply