Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
John_Ryder

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by John_Ryder » 16 Apr 2025, 11:59

Michel wrote:
16 Apr 2025, 05:16
Odličan, obožavam te stare francuske krimiće. Pogledaj i ostatak Melvilleovog opusa, ali i Delonovog.
Budem, danas A Cop sa Delonom.Francuski Noir 60-tih i 70-tih je čudo!
"Im gonna touch you now." :P

Michel

POLIZIOTTESCHI

Post by Michel » 17 Apr 2025, 23:07

The Day of the Owl (1968) - Franco Nero u mlađim danima izgleda kao Fabio Cannavaro, a Claudia Cardinale je jedna od najtop ženski koje su ikad živjele. Kakva žena, te talijanke su za prste polizati. Film počinje sa jednim ubojstvom, a svjedok tog ubojstva nestaje. Prebacujemo se na kapetana policije kojeg glumi Franco Nero i pokušava naći nestalu osobu dok je mafija u grad. Don Mariano je poštivan od strane svih, baš sve to dobro prikazano. Ovo je jedan od najrealističnijih filmova o mafiji bez premca. Tako profinjeno, sve je ono bez žurbe, ali nešto se događa. Svidio mi se, baš dobar početak maratona. 7.4/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

John_Ryder

Post by John_Ryder » 19 Apr 2025, 23:22

Ninja Assassin (2009) - krvavo i kul, Rain je jebeno kul lik. Savršen "subota navečer" pop corn film.Pravi bloodbath ona zadnja borba između Raizo i vođe klana.7/10
"Im gonna touch you now." :P

maddjuro

Post by maddjuro » 21 Apr 2025, 21:06

Once Upon a Time in Hollywood  - u nedostatku inspracije, oducio sam ovo pogledat. Dosadan film sa par dobrih scena.
I may be an idiot, but i am no fool.

Michel

POLIZIOTTESCHI

Post by Michel » 23 Feb 2026, 02:11

Investigation of a Citizen Above Suspicion (1970) - vratio se ovom maratonu da ga završim. Ovako, ovo je prilično slavni europski film gdje visoki policijski službenik ubija svoje ljubavnice. Onda dolazi na mjesto zločina pa istražuje sa svojim kolegama, a u međuvremenu se i divi samome sebi. Film je satira i kritika na cijeli taj policijski korumpirani sustav. Jako je lijepo snimljen, iza režije stoji Elio Petri koji je poznat po nekoliko klasika uključujući ovaj, ali film definitivno nosi Gian Maria Volonté koji je briljantan glumac, a ovo je jedna od najljigavijih uloga koju sam ikada gledao od nekog glumca. Taj izraz lica pun ponosa, divljenja i ega strašno kako je dobro skinuo. Glumica je isto jako dobra, pogotovo Florinda Bolkan koji ima stav i drži se dobro protiv Volontea. Ima tu još slojeva film tipa on zbog svojeg autoriteta privodi neke radikalne ljevičare i muči ih te okrivljuje za ubojstva. Pohvala i za sjajnu glazbu Enniea Morriconea. Mislim da će mi film još bolje sjesti na drugo gledanje, ali i ovako je jako dobar tako da se u potpunosti slažem s ocjenom na Imdb-u. 8/10

Michel

POLIZIOTTESCHI

Post by Michel » 24 Feb 2026, 11:57

Confessions of a Police Captain - drugi film koji gledam od Damiana Daminaia. Ovaj put film prati policajca koji vidi da zakon ne reagira, u ovom slučaju sudstvo pa pokušava riješiti misterij i možda se osvetiti tom čovjeku. Pratimo i odvjetnika kojeg glumi legendarni Franco Nero koji je vrlo dobar u ovoj ulozi. Film koristi prave lokacije, a akcije ima samo na početku filma. Ostalo je više rješavanje tog slučaja. Nije mi se svidio koliko sam mislio da bude. Još je i sinkroniziran na engleski jer nisam našao na talijanskom. Sve u svemu, jedva solidan sa nekim trash momentim i sumnjivim dijalozima. 6/10

Michel

2020. SPECIJAL

Post by Michel » 25 Feb 2026, 14:47

Never Rarely Sometimes Always (2020) - film prati jednu teenegerku koja ostaje trudna, ali nitko ne zna osim njezine rođakinje s kojom odluči otići iz svog grada do New Yorka kako bi pobacila. Film je spor, ima tešku tematiku, cure su jako dobro odglumile, ali nema šanse da je ovo najbolji film te godine kako neka kritika govori. Hvale film na sva usta, kao i glavnu glumicu da je odglumila savršeno. Realno, film ima mana. Kužim zbog tematike pogotovo ako se dobro napravi što stvarno je, ali da je ovo remek djelo to nije. Najbolja i je scena koja nosi ime filma. Tu je glumica stvarno bila uvjerljiva. Kužim zašto nema više dijaloga, ali nekako je ipak trebalo još tu i tamo ugurati. Ovako film je dobar, ali teško ga voljet. 7/10

Michel

2020. SPECIJAL

Post by Michel » 26 Feb 2026, 13:44

Promising Young Woman (2020) - kakav feministički crap od filma ajme meni. Ovo kao da je pisala neka nezrela teenegerica kao neku vrstu fan fictiona. Mulliganica je dobra u ulozi, ali film je prepun scenarističkih rupa i redateljica želi da vjerujemo u sve ovo, i da prihvatimo svaku situaciju. Tema je teška, ali u niti jednom trenutku nije težak. Protagonistici je sve dozvoljeno i ništa joj ne bude. Jednom vidiš što radi i to je to. Razbije onom frajeru auto nasred ceste, a kriva je, frajer otiđe i ne pozove policiju jer je redateljica odlučila da je njezin lik prekul kužiš ne, prekul je i njoj ne mpže nitko ništa. Produkcija filma previše sve uglancano. Muškarci svi zli i karikature. Crnkinja kao frendica, isto totalni stereotip njezin lik. Neke scene su totalno cringe kao ona scena kada plešu u prodavaonici hahaha. Film ne zna di bi kakio. Kako je ovo dobilo takve pohvale mi ne ide u glavu. Ako je ovo vodilja modernog filma, onda gasi sve. 4/10

Post Reply