HELPING HELPS
- Inferno
Re: HELPING HELPS
ljudi vole hejtat apple
iako i ja ne posjedujem niti želim posjedovat njihove proizvode.
- HorrorHR
- Site Admin
mac korisnik sam kojih 10+ godina, vrlo vrlo zadovoljan korisnik, a niti blizu Apple fanboy kakvih ima.john_constantine wrote:Može li mi netko objasniti koja je fora s Macom? Vidim da po internetu se stalno sprdaju za korisnicima.
realno, nakon svih OS-ova koje sam prosao, od win 3.11, preko beosa, raznih linuxa, i windowsa negdje zadnji ME, prešao na Mac i ne vraćam se... prošao sam 3-4 imaca, 6-7 laptopa, sve iphone koji su izasli (preskacem one S verzije, znači samo "pune" nove ajfone), 3-4 ipada, apple tv - sta vec ne i kao covjek koji je za posao na netu svaki dan, mogu reći da sam jako zadovoljan. u zadnjih par godina ima tu nekakvih iz mojih picajzlastih gledišta minusa, ali opet ni blizu da bi razmišljao preći na drugi OS..
- maddjuro
ajd ako netko zna sto bi mogao biti priblem, Iz nekog razloga nemogu ni zvati ni slati smsove. ALi mogu primati pozive. Imam dovoljno kuna na računu, u postavkama mi je onaj njihov tele2 broj.
I may be an idiot, but i am no fool.
- john_constantine
Radio sam čistku s stripovima. Potpuna kolekcija zagora. A moram još prekopati druge stripove. Neke sam bacio jer su već oštećeni (od bivšeg prijatelja koji ih je uništavao). Dampyr kolekciju razmišljam dati u knjižnicu jer mi nema smisla. Nedovršeni serijal. Nathan Never mi isto skuplja prašinu. Gordon link i što sve.
Maddjuro: ti čuvaš stripove u najlonskim vrećicama ili nešto?
Razmišljam o tome jer prvi broj zagora Lov na vuka je dosta istrošen. A ne da mi se više skupo plaćati prve brojeve zagora.
Maddjuro: ti čuvaš stripove u najlonskim vrećicama ili nešto?
Razmišljam o tome jer prvi broj zagora Lov na vuka je dosta istrošen. A ne da mi se više skupo plaćati prve brojeve zagora.
Michel puši karu.
- Inferno
Ja držim stare brojeve u vrećicama, i malo su bolje očuvani od onih koji to nisu
ali biti to izbjegavam jer mi je tak ružno gledat ih.
U vezi ovih stripova za knjižnicu, ja sam otvoren za donacije što se Dampyra i možda Nathana tiče! Može PM
U vezi ovih stripova za knjižnicu, ja sam otvoren za donacije što se Dampyra i možda Nathana tiče! Može PM
- maddjuro
ja ih držim u vrećicama za zanrzavanje. Doduše ne u bilokojim; trebaju biti onako finije ne mječne/šuškave. Kupim ih u metrou na veliko (tamo sam jedino našao taj tip vrećice). Nastoj da nebudu na izravnome suncu
ova lijeva je najbolja koju sam ikad koristio, ali nažalost već je godinama nemogu naći, a mislim da ni sam proizivođač ih više ne proizvodi; ove desne sam kupio u metrou, nesijećam se cijene ali napominjem da so one od kapaciteta 1l premale za bonelia, ali su taman za mange i recimo za alan fordove mogu poslužiti, ove od 2l su za bonelli kiosk izdanja
dakako ako hoćeš profesionalne vrećice koje koriste ozbiljni kolekcionari, mogu ti dati mail lika koji ih može naručiti, imače se on bavi naručivanjem svakojakih stranih izdanja, i generalno te izađe isto ili manje nego da sam naručuješ. Doduše te su vrećice zimenzionirane da savršeno pristaju onim US izdanjima, tako da neznam postoje li baš dimenzije za našu verziju talijana
ova lijeva je najbolja koju sam ikad koristio, ali nažalost već je godinama nemogu naći, a mislim da ni sam proizivođač ih više ne proizvodi; ove desne sam kupio u metrou, nesijećam se cijene ali napominjem da so one od kapaciteta 1l premale za bonelia, ali su taman za mange i recimo za alan fordove mogu poslužiti, ove od 2l su za bonelli kiosk izdanja
SpoilerShow

- john_constantine
Hvala, maddjuro. Pogledati ću u dućanu što ima. Bar tek toliko da zaštitim prve brojeve.
Michel puši karu.
- maddjuro
cisto iz znatiželje, koliko točno zagora je u nas izašlo; naravno ako bi se gledalo od broja 1-??? nezanima me dupliranjejohn_constantine wrote:Hvala, maddjuro. Pogledati ću u dućanu što ima. Bar tek toliko da zaštitim prve brojeve.
- john_constantine
Obični 247 brojeva, a extra 260.
A za ove druge edicije ne znam. Almanah više ne izdaju. Gigante skupljam kao i maxi. Ali ne znam sada koliko je toga izašlo kod nas.
A za ove druge edicije ne znam. Almanah više ne izdaju. Gigante skupljam kao i maxi. Ali ne znam sada koliko je toga izašlo kod nas.
Michel puši karu.
- maddjuro
ovo mi rekoše za zagore u nasjohn_constantine wrote:Obični 247 brojeva, a extra 260.
Najjednostavnije je nabaviti 2 SD/Ludens kompleta; redovna serija je trenutno na 248. a extra na 261. broju. Treba još 62 broja (oko 5 godina) da se kronološki extra serija spoji s redovnom, to su stare epizode koje je nekada objavio Dnevnik, ali možda je bolje uzimati Ludens kako bude izlazilo nego ganjati ta stara izdanja gdje su izbacivane stranice i rađene cenzure.
Inače, kod redovne serije je Vč nekih 9-10 brojeva ispred Ludensa
- john_constantine
Pa da... Tko će sad skupljati lunov magnus strip... A veseli četvrtak nije počeo od prvog broja, nego puno kasnije.
A libellusova izdanja su preskupa i to da masno naplaćuju prve rabljene knjige. A upitno je da li će dovršiti. I još novi tempo koji će jako dugo trajati.
A libellusova izdanja su preskupa i to da masno naplaćuju prve rabljene knjige. A upitno je da li će dovršiti. I još novi tempo koji će jako dugo trajati.
Michel puši karu.
- Inferno
maddjuro jel ne skupljaš i Zagora?
- maddjuro
- Inferno
a štovanja?maddjuro wrote:ne, zagor nije nešto vrijedno skupljanja
- maddjuro