ja sam malo (puno) zakasnio s ovime, ali u petom sam se mjesecu prošle godine navukao na "Ring" univerzum te sam dosad pogledao sve filmske verzije: japanski Ringu Kanzenban, Ringu, Rasen, Ringu 2, Ringu 0 i Sadako 3D, američki The Ring, Rings i The Ring twO te južnokorejski The Ring Virus. Nisam se zadržao samo na filmovima, pročitao sam i "Ring" serijal Kojija Suzukija, po čijem je prvom romanu prvobitno snimljen nekomercijalni Ringu Kanzenban, a kasnije Ringu i njegovi remakeovi (južnokorejski i američki). Pročitao sam i serijal "Ring" mange i pogledao seriju "Ring: the Final Chapter", a za rođendan (koji mi je vrlo uskoro) ću dobiti igru "The Ring: Terror's Realm". Jedino nisam još pogledao TV seriju "Spiral", ne mogu je nigdje pronaći
da, ne poričem da sam veliki zakašnjeli fanatik Ringa

cijeli taj svijet mi je naprosto genijalan, čak ne toliko strašan (nakon svega što o dotičnome znam, više ni ne mogu cijelu tu stvar doživljavati kao horor) koliko me fascinira kompleksnost priče i mozganje koje ova filmska i književna djela zahtijevaju da bi bila uspješno shvaćena. Postoje neke stvari koje nisu izravno objašnjene i otvaraju prostor fanovima da sami formiraju svoje teorije o tome što se je, kako i zašto dogodilo. Netko tko se stvarno upusti u analizu "Ring" univerzuma osjeća se pobjednikom kada uspješno posloži neku od slagalica koje ove priče donose. Netko tko je samo, primjerice, pogledao američke filmove nema kompletnu viziju "Ring" univerzuma. Koji Suzuki i višestruke filmske ekipe su stvarno genijalni umovi
ima li možda ovdje još tko osim mene tko je u 2013. fan barem nekog od ovih filmova (ili kojim slučajem knjiga)?