Što mi je izmamilo smješak danas?

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Info

Re: Što mi je izmamilo smješak danas?

Post by Info » 02 Jul 2011, 10:19

Ašow wrote: Image

Predivnoća.
Ovo je super, također obožavam takve prazne prostore, a ustvari su na neki način puni

Od kuća, vila se divim ovoj
SpoilerShow
Image
Stephen King :supz:
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

Ašow

Post by Ašow » 02 Jul 2011, 14:38

Bub wrote:
Ašow wrote:Oduvijek mi je želja imati ogromnu praznu prostoriju punu prozora.
Možda ako se odseliš u neku drugu državu ili ako se baciš u politiku, pa će se i tebi pjevat "'ko je jamio je jamio". :zubifale:
mah, ne mora se čovjek nužno baviti politikom. :)
--------
Last.fm

Bub

Post by Bub » 02 Jul 2011, 14:58

Ašow wrote:
Bub wrote:
Ašow wrote:Oduvijek mi je želja imati ogromnu praznu prostoriju punu prozora.
Možda ako se odseliš u neku drugu državu ili ako se baciš u politiku, pa će se i tebi pjevat "'ko je jamio je jamio". :zubifale:
mah, ne mora se čovjek nužno baviti politikom. :)
Za ostalo si osuđen na crkavicu i preživljavanje iz mjeseca u mjesec, doduše jedino ako nećeš biti političar možeš se baviti kriminalom, jer dobro prolazi u našoj državi, ustvari to je isto. :zubifale:

Za tako velike kuće i pogotovo sobu veliku koja ti služi samo za "ništa" je potrebno dobre dvije plaće (muž i žena) da se kupi/napravi tako velika kuća, režije etc. Neovisno kakvu funkciju obavljaš, mislim ako ćeš morati sve sam stvorit, jel...nažalost to je kod nas tako, stan od 50m2 je skup za popizdit i otplaćuješ ga 20, 30 god, a nemoš u njega stavit dasku za peglanje jer ti smeta, jedino ako nasljediš neki dvorac od pra pra pra dede nekog.

Ašow

Post by Ašow » 02 Jul 2011, 15:29

Pa donedavno (dok baka nije prodala kuću) sam imao takvu prostoriju actually :)
Jedino što mi je od te cijele kuće ostalo je onaj ogroman konjak ili vinjak iz 70te.

A i kuću je danas jeftinije dobit/sagraditi nego kupiti stan. Ima milijarda sustava potpore, pa si ljudi masovno grade vikendice i kuće.
A što se tiče dvorca... eo ti slika nečega što je u mojoj obitelj i gdje mi otac radi.

Image
--------
Last.fm

Bub

Post by Bub » 02 Jul 2011, 15:39

Wow oženi me. :zubifale:

Čuj ako imaš nekakav background sve pet, ali evo ti primjer kuća od nekih 150m2 za izgradnju ti dođe 75k € to ti je rata kredita na 30 god nekih 3300kn. Kupnja placa nije uračunata koja je još nekih 30k €, zavisi o lokaciji. U kuću trebaš kupiti namještaj koji ti je dodatnih 100k kn, te plaćaš režije na takvu kuću cca nekih 2000kn +/- ovisi o godišnjem dobu. Ako imaš auto trošiš na gorivo, a ako ga nemaš imaš ili ako ga nisi nasljedio to ti je dodatni kredit plus gorivo. Izračunaj to sve i bude oko nekih 8000 - 10000kn mjesečnog troška. U našoj državi je to jako teško ako uzmemo u obzir prosječnu plaću.

Eto ja sam sad u fazi u kojoj sam odustao od kupnje stana jer je skup, loše se rade svi stanovi u današnje vrijeme, a za iste novce mogu sagraditi veću kuću. Čak sam i našao plac s kućom za rušenje, samo vidjet ćemo još što će sve ispasti iz toga.

Ašow

Post by Ašow » 02 Jul 2011, 15:48

Sve super bub, nije mi strana muška ljubav, al brate mili taj dio obitelji ne volim niti uzimam a kamoli želim išta od njih. :)

Nedavno smo pričali o onim područjima posebne državne skrbi i općinama/gradovima koji ti daju zemljište i subvencioniraju materijal do nekog iznosa, samo da si napraviš kuću.

Slučaj je u Slavoniji (ako ne računamo na desetke sela) u Otoku kod Vinkovaca, dobiješ zemljište i brijem 15.000 eura materijala.
I u selu kod moje bake je isti vrag. Daju ti zemljište i materijal. Al šema ti je što je to selo praktički spojeno sa gradom, tak da isti k :)
Istina je da je život skuplji ako živiš u kući, ali muž/žena sa dvoje djece = taman.
Ili ovi stanovi poticajne stanogradnje. Isto se isplati ubrat stan na kredit, jer prakticki ispada da one kamate sto bi trebao vratiti su u startu vraćene jer dobijes neku potporu na određeni iznos tak da actually samo placas ono sto si kupio, bez ikakve kamate i jos mrvicu jeftinije.
--------
Last.fm

Bub

Post by Bub » 02 Jul 2011, 15:54

E, ali ako gradiš na mjestu posebne državne skrbi ti ide kvadratura po osobama u kućanstvu i imaš neki max limit, za dvije osobe je mislim 50m2, nemoj me hvatati za riječ ovdje. Sad njih boli lijevo jaje koliko ćeš ti ići u visinu, ali ćeš dobiti materijala samo za niskoprizemnicu i opet si u banani.
Ašow wrote:Istina je da je život skuplji ako živiš u kući, ali muž/žena sa dvoje djece = taman. :)
Ma ja sam samo rekao zbog onih soba slika što si stavio, ono mi se čini ogromno, a to bi ti bila soba za pisanje ili kojekakve druge ine stvari.

Ašow

Post by Ašow » 02 Jul 2011, 15:57

Pa e, tak nest bi mi bila želja :)
Kazem, mozda jednog dana. Vidit cemo :)
--------
Last.fm

callac

Post by callac » 02 Jul 2011, 16:02

sestra kaže da mi je uzela iz l'oreala neke profi sprejiće za kosu, na kokos mirišu :mrgreen:
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Ašow

Post by Ašow » 02 Jul 2011, 16:08

gotova košnja, kiša počela padat :lol:
ah :zubifale:
--------
Last.fm

John_Ryder

Post by John_Ryder » 02 Jul 2011, 16:20

Ašow wrote:gotova košnja, kiša počela padat :lol:
ah :zubifale:
uf to će dobro mirisat :D
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Asfodel

Post by Asfodel » 02 Jul 2011, 16:22

callac wrote:sestra kaže da mi je uzela iz l'oreala neke profi sprejiće za kosu, na kokos mirišu :mrgreen:
Koookooooosss :tonqe:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

callac

Post by callac » 02 Jul 2011, 16:26

Asfodel wrote:
callac wrote:sestra kaže da mi je uzela iz l'oreala neke profi sprejiće za kosu, na kokos mirišu :mrgreen:
Koookooooosss :tonqe:
:D i ja sam ljubiteljica svega što ima primjesu kokosa u sebi, naročito ljeti. sad jedva čekam da odem do nje i vidim o čem se radi, al nazirem da bi jedan od proizvoda mogao bit
SpoilerShow
Image
za drugi ne mogu skužiti koji je
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Josef K

Post by Josef K » 03 Jul 2011, 02:04

2 mala ježa koja sam vidio na putu do doma :D

John_Ryder

Post by John_Ryder » 03 Jul 2011, 02:22

vatromet na bundeku
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Post Reply