ašow - ma ja sam im više puta kazao nakon tolikih gluposti koje rade, a imaju 30 godina staža "je, neću ja doživjeti penziju. Već ćete me vi poslati u Vrapče..."
Jane - je, kužim te. Ma danas je baš bila ludnica na poslu. Utovar, a ja moram složiti robu. A jbm mu, malo radnika, onda dobro. Ali ovaj put ne želim raditi unutra u kamionu gdje sam već pet godina i moram slušati hrpu budalaština i što sve. Inače nam treba sat i pol za kamion i prikolicu. Njih dvojica su uspjeli dovršiti posao tek za 3 sata.

Nabijati ću im to na nos kada mi budu govorili da sam ja spor ili nešto. Organiziraniji od drugih, a kada kažem jednom "daj mi ovo", on se silno uvrijedi "pa si sam uzmi, jebote!". A ja već provjeravam da li je dobro ovo, mjerim i slično. a on će stajati tamo kao stari kurc.
15 minuta idem preuzimati robu prije završetka velike pauze i sve pošaljem u skladište, a oni krenuli raditi tek u 11:20, a roba treba danas van. Što bi tek bilo da nisam to napravio...

I poslije, još veća ludnica. Spuštam robu, sortiram robu, vozim robu, preuzimam robu, slažem robu, nadzirem robu i što sve... A ostali se izležavaju, puše, piju gemišta i brbljaju. I kada ja, kao milf hunter, počinjem kod nje - mislim, stvarno mi je super s njom i dobro se slažemo - a izađem van i već mi predbacuju sve.
Jbt te bog, ja ne moram na poslu raditi s kolegom koji će me vrijeđati, ponašati kao seronja i prijetiti. Ja sam to trpio godinu dana i nikad više. Mogu ja birati s kime ću raditi, makar morao dati otkaz. Ili ćeš raditi kako treba ili se izgubi van. Sada ću se više potruditi da pokušam dobiti taj posao oko preuzimanja. I pomažem joj ja, nisam jeo gablec dok ostali samo žderu gablece i što sve. Prekoračio pola pauze i sve to. Ona je to i doznala i zahvalila, ali ja bi to ponovio.
A bar me tješi da nitko ne misli da sam "loš" radnik kako sam čuo kada sam bio tehnološki višak. Ostali, ja pomažem, surađujem i sve to, ali više ne tražim nikoga da mi pomogne, ako ne treba. Ono, tražim pomoć, a on meni "ma ajde...", i spava tijekom posla. WTF? Ili drugi ne bi radio onaj posao, za koji je plaćen, ali je prvi kada prigovara zbog kašnjenja plaće. Najvažnije je da sam stekao poštovanje i da mi se dosta njih obraća ili traži pomoć od mene i što sve. Pet godina... isplati se biti dobar, marljiv i pošten prema drugima.
Ionako se sve vrati... A ja sam zadnjih par tjedna stvarno zadovoljan svojim životom i odlična raspoloženja, tako da mi ga ništa ne može srušiti. Ponosan na sebe.
Michel puši karu.