A ostalo, razgovori s prijateljima, govorenje ljudima onoga što ti je na umu da to izbaciš kroz riječi, a ne crvenilo face.
Sorry ako zvuči preglupo i prelaički, al ne mogu bolje..
Čuj ne mogu ti dati neki dobar savjer, ali ti mogu reći kako bih ja. Pošto uvijek sebe stavim u situaciju o kojoj se priča, vidio bih ako mi to stvari problem i ne mogu funkcionirati u društvu, potražio bih stručnu pomoć. Ako je to samo neki hir izazvan stresom ili trenutnim nekim stanjem i nije stalan, onda bih to riješio nekako sam, bar bih probao i sam znaš koliko sportovi pomažu psihi, prema tome.Scarface wrote:Jesmo, i odna znaš koja je ura kad ja odskačen od tog standarda.Bub wrote:Hmm, pa jel niste vi dalmatinci po naravi temperamentni, to je kod vas normalno. Imao sam jednog kolegu s jednog davnog posla koji je išao na neke razgovore u grupama i kaže da mu je to pomoglo doduše on je bio živčan i temperamentan non-stop.Scarface wrote:Iman velikih problema s kontrolom bijesa, kako mi drugi kažu, pa bi molija za pomoć, ako imate volje.
Ma, smanjit ću malo izlaske, povuć se na neko vrime i bit će to ok.
nema ti tu nikakvog quick helpa, to je dio tvoje naravi...iako ne znam je li izvor te mržnje i bijesa leži u nekom događaju tvog života ili si jednostavno takav, ali to su preprivatne stvari...puno ovisi i o tomeScarface wrote:Iman velikih problema s kontrolom bijesa, kako mi drugi kažu, pa bi molija za pomoć, ako imate volje.
e, ovo zbilja ne možeš rećcallac wrote:ako te tješi ja sam još gora.
u redu, lapsus u razumijevanju, ali može se još nešto dodati i na to.callac wrote:wtf, pa nisam rekla da je meni gore od njega nego da na još gori način pokazujem istu emociju, barem kako ja na to gledam, bilo bi mi draže da se zacrvenim od bjesa nego rasplačem i još uz to bjesnim.. pa u skladu s time, ako mu je lakše, super, ako nije, opet nikom ništa i ne vidim razlog da me se proziva da nisam fer u smislu da sam svojom pričom njemu naštetila.
i ko što je asf prije tebe natuknula. dakle, slažemo se svi oko toga.i zapravo je poanta mog odgovora nemu bila da se nekome izjada jer će se na taj način najbrže ohladiti (sve ono što si ti sad napisala)
da, moji famozni napadi panike koji su prerasli u panični poremećaj... tablete nikada nisam trošila i iskreno mi je drago da nisam pošla tim putem iako ih uvijek imam (za svaki slučaj, kao krajnja solucija)elrania wrote:ja brži način nisam nikada uspjela pronaći.vučem razne gluposti sa sobom i po nekoliko godina dok se bar malo ne smire doživljaji. no, ni tada nije sve ok, jer umjesto bijesa nastane mrtvilo osjećaja koje isto loše podnosim.
al ajd, barem ne nastaje žešće stanje panike koje je nezaobilazno u početku.
pisala si nešto o tome već, sjećam se, tako da vjerujem da znaš više nego dobro o čemu pričam.
zapravo, brži način jedino vidim u nekim tabletama za smirenje.

može biti povezano s konkretnom situacijom, u gorim slučajevima i očekivanja neke situacije koju se predviđa ko katastrofalnu. to je to kod mene (i to je onaj dio koji se razvlači godinama; sad je već negdje 5 u pitanjucallac wrote: al to je nešto što se javlja iz čista mira i nije nikada povezano sa osjećajima bjesa, tuge
Ne misle.. Vjerujem da svi znaju barem nešto o tome tako da...callac wrote:i zavidim svima koji to nikada nisu iskusili i čitaju ovo misleći jebote koja luđakinja...
nisam nikada uspjela povezati sa konkretnom situacijom ili događajem, najčešće se javljalo u bezazlenim situacijama tipa pijem kavu s frendicama ili idem spavati(to mi je najgore, po noći, al sad sama rješavam, zatvorim se u kupaonu, tuširam hladnom vodom i gledam u ogledalo dok se šamaram..prije bi svi ukućani bili budni pa je znalo doć do lančane reakcijeelrania wrote:može biti povezano s konkretnom situacijom, u gorim slučajevima i očekivanja neke situacije koju se predviđa ko katastrofalnu. to je to kod mene.callac wrote: al to je nešto što se javlja iz čista mira i nije nikada povezano sa osjećajima bjesa, tuge
rado bih da mi se u tim trenucima može dat šamar il da me se samo nokautira.
i drago mi je da ti nije nikada trebalo tableta za to. doživljavam njihovo uzimanje ko prepoznavanje sebe ko bespomoćnog i dosta mi je morbidna bilo kakva terapija psihičkih poremećaja.