Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
john_constantine

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by john_constantine » 10 Aug 2010, 01:17

Tales from the Crypt (1972) - iako započne slabom prvom pričom, ostale su zbilja odlične. Pet različitih priča koje pripovjeda čuvar kripte u koju su glavni likovi zarobljeni. Najveći favorit je ipak četvrta priča čiji je uzor bila strašna priča "Majmunova šapa". Ponešto krvavih scena, jezoviti završetak svake priče i onda još odličan obrat na kraju filma. Izvrstan horor omnibus klasik. 4/5
Michel puši karu.

filmofil

Post by filmofil » 10 Aug 2010, 03:12

man bites dog 7/10

službeno ovo ne spada u horor, ali tako je utjecao na mene i takav dojam ostavio da ga ne mogu staviti u non-horor rubriku...većeg gada od glavnog lika ovdje nisam dugo vidio u nekom filmu...uglavnom radi se o proučavanju serijskog ubojice na dokumentarni način, prate ga svuda, šta radi, kako radi, gdje radi......

mislio sam da me očekuje dosadna pretenciozna studija jednog poremećenog uma, al ovo je sve samo ne dosadno... glavni lik je oličenje besramnosti, okrutnosti i bezosjećajnosti, totalan izostanak empatije naspram drugih ljudi koje ne poznaje, ali zato mu je obitelj svetinja i u nju se nikad ne dira

preporuka svakom, al ne očekujte klasičan serial killer film
This is the Zodiac speaking.

hitman_4

Post by hitman_4 » 10 Aug 2010, 03:26

Night of the Living Dead (1968) -klasik horror žanra,atmosfera,priča,odličan kraj,međusobni odnos i ponašanje glavnih likova su sasvim sigurno najveći plus.
7.9/10
Image

Image

Image

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 10 Aug 2010, 13:03

Hellraiser (1987) - 7/10
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

Boby

Post by Boby » 10 Aug 2010, 14:18

„Haute Tension“ (2003)

Od svojeg početka pa do kraja, film funkcionira na opetovanoj izgradnji suspenzije što ga čini vrlo jednostavnim za gledanje u jednom dahu. I kakav li je to samo dah; tehnički ne znam dal bi se dala uopće zalomiti ikakva greška. Scene u svi interijernim i eksterijernim prizorima snimljene su sa smislom za vizualnost, surovost a opet i neku perverznu emotivnost.
Sam kraj filma možda će neke ostaviti pokradenima ali meni je upravo kraj udvostručio dojam čitavog filma i kada se sve skupa posloži, krajnji rezultat daleko je više zastrašujući i uznemirujući. Redefiniranje već odavno etablirane premise horror žanr u kojoj „potpuni stranac ničim izazvan zalazi u tuđe domove“ nikada nije ovako efektno napravljeno.

8/10

John_Ryder

Post by John_Ryder » 10 Aug 2010, 14:21

boby,studiraš li ti hrv.književnost i gramatiku?
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Boby

Post by Boby » 10 Aug 2010, 14:24

Tragično je to kaj ja još studiram ali nisu navedeni kolegiji :lol:

Asfodel

Post by Asfodel » 10 Aug 2010, 15:17

Boby wrote:„Haute Tension“ (2003)

Od svojeg početka pa do kraja, film funkcionira na opetovanoj izgradnji suspenzije što ga čini vrlo jednostavnim za gledanje u jednom dahu. I kakav li je to samo dah; tehnički ne znam dal bi se dala uopće zalomiti ikakva greška. Scene u svi interijernim i eksterijernim prizorima snimljene su sa smislom za vizualnost, surovost a opet i neku perverznu emotivnost.
Sam kraj filma možda će neke ostaviti pokradenima ali meni je upravo kraj udvostručio dojam čitavog filma i kada se sve skupa posloži, krajnji rezultat daleko je više zastrašujući i uznemirujući. Redefiniranje već odavno etablirane premise horror žanr u kojoj „potpuni stranac ničim izazvan zalazi u tuđe domove“ nikada nije ovako efektno napravljeno.

8/10
Meni najdraži franc. hororac :supz:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Wendigo

Post by Wendigo » 10 Aug 2010, 15:19

Asfodel wrote:

8/10
Meni najdraži franc. hororac :supz:
oh yes.. 8)
čista genijalnost od filma.

hitman_4

Post by hitman_4 » 10 Aug 2010, 15:39

8/10
:prayer: :supz: :rock:
Image

Image

Image

Bub

Post by Bub » 10 Aug 2010, 20:43

SpoilerShow
"Haute Tension"...hmmmm...a ne bih htjeo sad, ali meni se ta kamuflaža nije svidjela, što se tiče ubojstava i debelog sve je pet i odradito je stvarno super i sve u filmu je super, ali on ne postoji...najviše me smeta ona scena, a mislim da sam to već napisao di on navlači onu glavu u kombiju i baci ju van, pa kako kad je on ona :o al dobro meni je to ubilo film, ako te neke rupe zanemarim film je dobar.

EDIT: da se ponovim, odakle njoj taj kombi?
Sorry
Last edited by Bub on 10 Aug 2010, 21:10, edited 1 time in total.

Boby

Post by Boby » 10 Aug 2010, 21:06

@Bub
SpoilerShow
Oznaka za spoiler bi dobrodošla.
Istina, i meni je ovo u prvome trenutku ostavilo sličan dojam; pomislih, nemreju tako obmanjivati gledatelja i onda očekivati da on to cijeni. Ali onda kada si premotaš kompletnu priču u glavi, skužiš koliko je sve to izopačeno. Ugostiti u kući nekoga kome vjeruješ i onda doživiti onakvu sudbinu, ta prikrivena seksualna posesivnost prema prijateljici i opsesija koja ju je u potpunosti lišila ljudskosti na mene je ostavila znatno veći šok nego li neki pomahnitali debeljko sa šiltericom. Neka si svatko zamisli da ima osobu za prijatelja/prijateljicu za koju misli da ju kolko-tolko pozna a nije niti sam svijestan da se čudovišta na skrivaju u ludnicama, ormarima ili čak susjedstvima već među ljudima s kojima smo spremni podjeliti svu našu intimu.
Film je otvoren za analize i postoje neka zanimljiva objašnjenja kojima se nastoje pokrpati rupe ali i bez toga, autori se uvijek mogu jeftino izvući.
Na kraju jedino bitno jest da je taj obrat, barem u mojem slučaju, imao svoj učinak i učinio film mnogo više više uznemirujućim.

Bub

Post by Bub » 10 Aug 2010, 21:24

Boby wrote:@Bub
SpoilerShow
Oznaka za spoiler bi dobrodošla.
Istina, i meni je ovo u prvome trenutku ostavilo sličan dojam; pomislih, nemreju tako obmanjivati gledatelja i onda očekivati da on to cijeni. Ali onda kada si premotaš kompletnu priču u glavi, skužiš koliko je sve to izopačeno. Ugostiti u kući nekoga kome vjeruješ i onda doživiti onakvu sudbinu, ta prikrivena seksualna posesivnost prema prijateljici i opsesija koja ju je u potpunosti lišila ljudskosti na mene je ostavila znatno veći šok nego li neki pomahnitali debeljko sa šiltericom. Neka si svatko zamisli da ima osobu za prijatelja/prijateljicu za koju misli da ju kolko-tolko pozna a nije niti sam svijestan da se čudovišta na skrivaju u ludnicama, ormarima ili čak susjedstvima već među ljudima s kojima smo spremni podjeliti svu našu intimu.
Film je otvoren za analize i postoje neka zanimljiva objašnjenja kojima se nastoje pokrpati rupe ali i bez toga, autori se uvijek mogu jeftino izvući.
Na kraju jedino bitno jest da je taj obrat, barem u mojem slučaju, imao svoj učinak i učinio film mnogo više više uznemirujućim.
SpoilerShow
Sve to stoji što si napisao, ne kažem da je film loš, ali neke stvari me baš bodu...mogli su napraviti puno realnije. Zašto ona nije mogla ubijati i sve to raditi i dočarati ti boldano onako kako je...debeljko mi je baš ono lud s tom facom i svojim ponašanjem, ali je u filmu nepotreban.

Čisto moje mišljenje!!

Kužim što su htjeli dobiti s tom obmanom personalizacije, ali nije mi to nešto posebno, nije potrebno

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Aug 2010, 21:36

SpoilerShow
ma vjerojatno je autor prvo započeo s ubojicom, a onda je dobio odličnu ideju i nekako ju je morao ubaciti u film. Ili pretpostavka da je taj dio "pušenja" jednostavno san (tijekom masturbacije), a kombi, otmica i ubojstva su bila u planu.
Michel puši karu.

Boby

Post by Boby » 10 Aug 2010, 21:55

@Bub
Sve 5, stvar ukusa.

@cons
SpoilerShow
Teško, jer već su na samome početku začete neke stvari s kojima će se povući paralela na kraju.

Post Reply