Lost

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Post Reply
Josef K

Re: Lost

Post by Josef K » 18 Jul 2010, 14:14

Ja debil sam jednom naletio na ovu seriju na tvu dok su tek počeli puštat treču ili četvrtu sezonu i tad je bila neka epizoda koja je ukratko pokazala sve šta se desilo do tad tak da sam si potpuno upropastio seriju :cry:

callac

Post by callac » 18 Jul 2010, 15:12

Završila sam Lost....
SPOILERS AHEAD
SpoilerShow
Iskreno, još sam pod dojmom i priznajem da je prvo što sam učinila jest otišla na neku od stranica na kojima se raspravlja o samome kraju..izgleda da sam dobro skužila, sudeći po teorijama drugih, i da, to mi je prvo palo na pamet kad sam počela gledat seriju (odgovor ASH-u) Generalno sam zadovoljna iako mogu razumjeti sve one koji su željni još više odgovora. Ne znam jel serija od samog početka planirana da tako završi ili su išli po šemi dok ljudi gledaju, mi ćemo snimati pa šta na kraju ispadne-ispadne. I svima koji su pročitali kraj prije gledanja serije preporučam da će samo biti još zbunjeniji, ja sam išla otvorenog uma, bez predrasuda, navukla se, odgledala u rekordnom roku i bila sam spremna na sve. Ali kad već znaš što te čeka na kraju, ne vidim smisao, ne u stilu ne isplati se gledati već ćeš od samog početka tražiti neke poveznice koje uglavnom neće biti ono što jesu/očekuješ da će biti...zbunjena sam i treba malo vremena da mi se slegne... za sada nemam s kim pričati o ovome pa pišem uzaludno, kad još netko završi bit će mi puno lakše
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Asfodel

Post by Asfodel » 18 Jul 2010, 20:41

Season 5 - 9/10

..s tim da je finale čisto savršenstvo.
SpoilerShow
Od likova su mi se jako svidjeli još Miles i Jacob.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

callac

Post by callac » 20 Jul 2010, 21:08

kae curice i dječaci, gdje je zapelo? :lol: nemojte da vas moram još toliko dugo čekat i svađati se na nekim drugim forumima sa nepoznatim mi ljudima oko kraja, početka i sredine, smisla i besmisla :rolleyes: ajde, ajde, možete vi to, ionako je vani prevruće, najbolje u hladovini zaleći i gleda Lost.... JAO KAKO MI FALI!!!! ali sam u neku ruku i blagoslovljena što sam ga završila jer je u zadnje vrijeme postalo prebolesno to moje opsesivno gledanje i razmišljanje, sanjanje Losta :mrgreen:
If one of them is dead.

Asfodel

Post by Asfodel » 20 Jul 2010, 21:10

Hehe, dajemo sve od sebe :partyman:

Wendigo

Post by Wendigo » 20 Jul 2010, 21:47

jbg, ja nisam gledao već 4-5 dana jer sam bio na moru (i sutra opet idem). sad sam na 9. epizodi 3. sezone.
SpoilerShow
moram priznati da me ovaj asfodelin striček (cijela ta njegova situacija, "sudbina", paradoks...) malo zbunio u 8. epizodi. :lol:

callac

Post by callac » 20 Jul 2010, 21:52

ah, Desmond :heart: :goodman:
If one of them is dead.

Asfodel

Post by Asfodel » 24 Jul 2010, 15:05

Samo da prokomentiram kak bih ubila za Richardove oči/trepavice :shock:

Gledala sam epizodu krupnog plana njegovog iskolačenog oka i mrzim latinose što su rođeni našminkani! :evil:

callac

Post by callac » 24 Jul 2010, 22:09

Asfodel wrote:Samo da prokomentiram kak bih ubila za Richardove oči/trepavice :shock:

Gledala sam epizodu krupnog plana njegovog iskolačenog oka i mrzim latinose što su rođeni našminkani! :evil:
SAWYER: Let me talk to him.

HORACE: Excuse me?

SAWYER: Your buddy out there with the eyeliner – let me talk to him.
:lol: :lol: :lol: :prayer:
If one of them is dead.

Asfodel

Post by Asfodel » 25 Jul 2010, 00:29

callac wrote:
Asfodel wrote:Samo da prokomentiram kak bih ubila za Richardove oči/trepavice :shock:

SAWYER: Let me talk to him.

HORACE: Excuse me?

SAWYER: Your buddy out there with the eyeliner – let me talk to him.
:lol: :lol: :lol: :prayer:
:lol: :lol: carski .... as usual

one and only

Post by one and only » 26 Jul 2010, 14:33

Odgledao prvih 6 epizoda i sto je najvaznije dopada mi se serija,gledljiva je,jedva cekam da pocnu zavrzlame....Sawyer je glavni zajebant i nekako mi se on najvise i dopada,Sayid mi je isto dobar,ostali onako mozda treba da prodje jos vremena da mi neko legne kao lik....

Asfodel

Post by Asfodel » 26 Jul 2010, 15:04

Gotova sa Lostom!! :supz:

..inače, 6. sezona - 8.5/10

A sad spojelrasta impresija
SpoilerShow
Dakle, pregenijalna serija koja je završila mrvicu konfuzno i više orijentirano na likove, nego na misterije i njihova rješenja. To ne mora biti loša stvar, jer tako gledatelj ne mora mirovati ni nakon završetka, a moguće da ni nisu imali u planu dati sve da bude čisto kao planinski potok. Većinom bih ja htjela odgovore, no manjim dijelom mi se sviđa takav pristup, aktivnog sudjelovanja, ne samo vidim-saznam-zaboravim. Pročitala sam samo jednu kritiku kraja, ali je tako dobra i dugačka da mi je to sasvim dovoljno. Ispod nje u komentarima čitatelji su nadopunili sitnice koje autor članka nije znao objasniti pa ih je ostavio otvorenima. Pa su mi i ti komentari pomogli. Kužim point, malo mi je kraj lošiji od cijele serije, ali me zadovoljio s obzirom da sam htjela da svi budu živi i zdravi (tj. super zadovoljavajuće rješenje ako volimo likove više od odgovora).
Pohvaljujem jako glazbu, pogotovo scenu kad se umirućem Jacku pridružuje Vincent da ga isprati u smrt, a on odlazi sa smiješkom na licu, jer je spasio stvar, a avion uspješno odletio. Nisam očekivala da će me to dirnuti (pogotovo zato što ne marim za Jacka nimalo) al eto, uspjeli su to...
To je samo jedna sitnica, ali izdvojila bih ju. Također mi je bilo teško gledati kako mrze i tuku se s Lockom kad je njegovo tijelo zaposjeo Smokey. Onak, znam da to nije Locke, al svejedno mi ga je teško gledat i žao mi je...
Šesta sezona mi ima malo lošiju ocjenu, jer ima možda mrvicu fantastičnih stvari koje nisam baš očekivala
Evo mogla bih još hrpetinu stvari umetnuti u traktat, al se pola toga ne mogu sjetit što sam htjela.

Ukratko, jedna od najboljih serija ikad. Ako volite misterije, akciju, sarkastičan humor, suspense, mindfuck, dramu, analiziranje koje vas čeka u mozgu poslije svake epizode, adrenalin ... go for it

callac

Post by callac » 26 Jul 2010, 22:03

Asfodel wrote:Gotova sa Lostom!! :supz:

..inače, 6. sezona - 8.5/10

A sad spojelrasta impresija
SpoilerShow
Dakle, pregenijalna serija koja je završila mrvicu konfuzno i više orijentirano na likove, nego na misterije i njihova rješenja. To ne mora biti loša stvar, jer tako gledatelj ne mora mirovati ni nakon završetka, a moguće da ni nisu imali u planu dati sve da bude čisto kao planinski potok. Većinom bih ja htjela odgovore, no manjim dijelom mi se sviđa takav pristup, aktivnog sudjelovanja, ne samo vidim-saznam-zaboravim. Pročitala sam samo jednu kritiku kraja, ali je tako dobra i dugačka da mi je to sasvim dovoljno. Ispod nje u komentarima čitatelji su nadopunili sitnice koje autor članka nije znao objasniti pa ih je ostavio otvorenima. Pa su mi i ti komentari pomogli. Kužim point, malo mi je kraj lošiji od cijele serije, ali me zadovoljio s obzirom da sam htjela da svi budu živi i zdravi (tj. super zadovoljavajuće rješenje ako volimo likove više od odgovora).
Pohvaljujem jako glazbu, pogotovo scenu kad se umirućem Jacku pridružuje Vincent da ga isprati u smrt, a on odlazi sa smiješkom na licu, jer je spasio stvar, a avion uspješno odletio. Nisam očekivala da će me to dirnuti (pogotovo zato što ne marim za Jacka nimalo) al eto, uspjeli su to...
To je samo jedna sitnica, ali izdvojila bih ju. Također mi je bilo teško gledati kako mrze i tuku se s Lockom kad je njegovo tijelo zaposjeo Smokey. Onak, znam da to nije Locke, al svejedno mi ga je teško gledat i žao mi je...
Šesta sezona mi ima malo lošiju ocjenu, jer ima možda mrvicu fantastičnih stvari koje nisam baš očekivala
Evo mogla bih još hrpetinu stvari umetnuti u traktat, al se pola toga ne mogu sjetit što sam htjela.

Ukratko, jedna od najboljih serija ikad. Ako volite misterije, akciju, sarkastičan humor, suspense, mindfuck, dramu, analiziranje koje vas čeka u mozgu poslije svake epizode, adrenalin ... go for it
čestitam Lost kolegice!!! :partyman: :rock:
SpoilerShow
jao, ja sam skoro cijelu epizodu onu duplu za kraj brisala suzice, scene kada skuže jedni druge, Desmond i Pam, Charlie i Clare,ma skoro svi osim Jacka i Kate što me nije baš dotaknulo, al slažem se za zadnju scenu, onak, nevjerica da je zapravo gotovo, da neću letiti s posla i odmah manijakalno paliti komp i gledati Lost ...tako sam bila izmješanih emocija, sretno tužna što sam gotova i stravično mi fali serija..
i sama ne znam kada ću opet naći nešto što će me toliko zaokupiti. Ovo nije serija koju ću opet gledati u skorije vrijeme kao što je bio slučaj sa Stargateom koji mogu upaliti svako veče za spavanje. Usporedba je samo u smislu zaluđenosti, ali Lost sa svojom kompleksnosti radnje i likova prednjači nad svim serijama koje sam do sada odgledala!
If one of them is dead.

Asfodel

Post by Asfodel » 26 Jul 2010, 22:48

E da
SpoilerShow
i mene su Charlie i Claire mrvicu rastužili.
Razumijem pomiješane emocije, završavanje gledanja je dvosjekli mač :lol:

I jedan sawyerski citat za kraj :mrgreen:

There's my favorite leaf, how could I forget this place!
:lol: :prayer: :lol:

callac

Post by callac » 26 Jul 2010, 22:50

Asfodel wrote:E da
SpoilerShow
i mene su Charlie i Claire mrvicu rastužili.
Razumijem pomiješane emocije, završavanje gledanja je dvosjekli mač :lol:

I jedan sawyerski citat za kraj :mrgreen:

There's my favorite leaf, how could I forget this place!
:lol: :prayer: :lol:
HAHAHAHAHAHAHA, mogla bih ga citirati do prekosutra :mrgreen:
If one of them is dead.

Post Reply