Koju ste knjigu zadnju čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
DrugsBunny

Re: Koju ste knjigu zadnju čitali?

Post by DrugsBunny » 12 Jan 2010, 08:38

Počinjem čitati Becketta - u isčekivanju Godota
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 13 Jan 2010, 01:37

Knjiga Općeg Neznanja

Image

Pitanja i odgovori vezani za veliki broj zanimljivih stvari ala:

Koja je zemlja bila cilj posljednje Škotske invazije?
Koji je narod izmislio koncentracijske logore?
Koji je broj zvijeri?

i brdo ostalih pitanja za koje bi 99.99% osoba reklo po defaultu krivi odgovor. Pa čak i za broj zvijeri :mrgreen:

Zanimljiv mi je ovaj serijala, izašlo je par knjiga kod nas - uz ovo knjige imena poput Koje životinje jedu ose (čitam na kindleu baš), Zašto muškarci spavaju poslije seksa i nešto sa mravima i bradavicama :lol:

Decadentor

Post by Decadentor » 13 Jan 2010, 01:44

HorrorHR wrote:Knjiga Općeg Neznanja

Image

Koji je broj zvijeri?

i brdo ostalih pitanja za koje bi 99.99% osoba reklo po defaultu krivi odgovor. Pa čak i za broj zvijeri :mrgreen:

Zanimljiv mi je ovaj serijala, izašlo je par knjiga kod nas - uz ovo knjige imena poput Koje životinje jedu ose (čitam na kindleu baš), Zašto muškarci spavaju poslije seksa i nešto sa mravima i bradavicama :lol:
616 ili 619 8)
Image

boyko

Post by boyko » 13 Jan 2010, 01:54

Decadentor wrote:

Image

Koji je broj zvijeri?

616 ili 619 8)
a i ima smisla 6+1+6=13 :shock: :lol:
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 13 Jan 2010, 11:51

616, kažu da je bila greška u prevodu ranije ;)

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Jan 2010, 20:25

Gospodar prstenova: prstenova družina - ah, što volim tu knjigu. Već peti put ju čitam i jednostavno mi nikada ne dosadi. Uvijek se uživim u taj svijet orkova, goblina, hobita, graničara i drugih bića... Naročito sjajni opisi mračnih bića kao Balgor ili bitke u rudnicima Morije. Opis mračnog čuvara jezera. Zanimljivi karakteri likova i njihovi odnosi. Sjajan završetak i uvijek se sve to tako lagano čita s užitkom.

P.S.
Naslovnica od algoritmova izdanja je baš sranje. Starije verzije koje sam prve čitao u knjižnici su imali sjajne crteže te družine, koje su me još bolje očarale.
Michel puši karu.

A$H

Post by A$H » 25 Jan 2010, 02:11

Image
zanimljivo.. 8) :D
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

A$H

Post by A$H » 25 Jan 2010, 02:39

A$H wrote:
Image
zanimljivo.. 8) :D

bas citao malo o knjizi..i kak su zeznuli jedno pitanje..lol..i kupio sam je odmah online.. :mrgreen: 8)

john_constantine

Post by john_constantine » 27 Jan 2010, 19:48

Harakiri, jaje i amputacije - he, sada sam doznao to o Japanu što me najviše interesiralo. Ima dosta zanimljivih stvari makar su neke teme prebolesne čak i za moj ukus... Zadnje poglavlje je za mene nezanimljivo, ali pročitao do kraja. Jedina zamjerka ide prevođenju filmova, kao guinea pig kao zamorac ili suicide club, a ne znam čemu kada ti filmovi nikada nisu izdani kod nas, pa se moglo držati originalnih naslova... u svakom slučaju, odličan način pisanja koji te baš tjera da kasnije pročitaš te mange o kojima priča (možda i budem pokušao koju...). Sada još da nabavim Povratak žutog titla
Michel puši karu.

A$H

Post by A$H » 28 Jan 2010, 16:03

john_constantine wrote:Harakiri, jaje i amputacije - he, sada sam doznao to o Japanu što me najviše interesiralo. Ima dosta zanimljivih stvari makar su neke teme prebolesne čak i za moj ukus... Zadnje poglavlje je za mene nezanimljivo, ali pročitao do kraja. Jedina zamjerka ide prevođenju filmova, kao guinea pig kao zamorac ili suicide club, a ne znam čemu kada ti filmovi nikada nisu izdani kod nas, pa se moglo držati originalnih naslova... u svakom slučaju, odličan način pisanja koji te baš tjera da kasnije pročitaš te mange o kojima priča (možda i budem pokušao koju...). Sada još da nabavim Povratak žutog titla
fora je knjiga..ali ti je skoro cijela veliki kviz..tak da ako nisi pogledao vecinu azijskih bolestina nema prevec smisla.. :lol:
tak da prvo takvi filmovi, a onda knjiga..

Scarface

Post by Scarface » 28 Jan 2010, 16:08

A$H wrote:
john_constantine wrote:Harakiri, jaje i amputacije - he, sada sam doznao to o Japanu što me najviše interesiralo. Ima dosta zanimljivih stvari makar su neke teme prebolesne čak i za moj ukus... Zadnje poglavlje je za mene nezanimljivo, ali pročitao do kraja. Jedina zamjerka ide prevođenju filmova, kao guinea pig kao zamorac ili suicide club, a ne znam čemu kada ti filmovi nikada nisu izdani kod nas, pa se moglo držati originalnih naslova... u svakom slučaju, odličan način pisanja koji te baš tjera da kasnije pročitaš te mange o kojima priča (možda i budem pokušao koju...). Sada još da nabavim Povratak žutog titla
fora je knjiga..ali ti je skoro cijela veliki kviz..tak da ako nisi pogledao vecinu azijskih bolestina nema prevec smisla.. :lol:
tak da prvo takvi filmovi, a onda knjiga..

Istina, al eto, bar dobije dobre preporuke.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Jan 2010, 17:11

Gospodar prstenova: dvije kule: veličanstvena i epska knjiga, prepuna odličnih scena bitaka, odnosa između Lelogasa i Gimlija, povratak Gandalfa, priče o Entovima, razgovor s Sarumanom. Kada krene četvrta knjiga u kojoj se govori o Samu i Frodu, onda se radnja malo uspori, ali kasnije postaje zanimljivo. Golum je bolje izražen i odličan lik, i počne ti ga biti žao radi sudbine koja ga je uništila... Ali meni najdraži dio zbog kojega sam počeo čitati Gospodara prstenova je ipak Shelloba... Glupost je to što su izmijenili taj dio u knjizi jer bi bolje fukcionirao nego ta verzija prikazana na filmu... A i odličan mi je opis određenih likova, događaji, sudbina, prošlost i slično...
Michel puši karu.

Hec

Post by Hec » 28 Jan 2010, 22:58

Tajne Svemira, Crne Rupe
"Six strings to cover fear..."

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 29 Jan 2010, 00:13

Image

Odličan guide, prepun informacija, izašla je i 2010 verzija ali je još nema na Kindleu.

Metalcamp

Post by Metalcamp » 29 Jan 2010, 01:22

Imam doma jos par knjiga od Barkera, ali mi se ne da citati. Kinga mi se isto ne da jer mi je losiji od Barkera tako da mi ostaje Poe... nja
"Good night boils and ghouls."

Post Reply