Koju ste knjigu zadnju čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
Wendigo

Post by Wendigo » 26 Sep 2009, 01:21

Ghostface wrote:Evo posebna preporuka za Wendiga, ukoliko već nije čita: mini serijal OLD MAN LOGAN koji je upravo jučer završija, potraži na netu i uživaj u jednom od najboljih i najbrutalnijih stripova o Wolverinu. :wink:
imam, pročitat će se. 8)

john_constantine

Post by john_constantine » 26 Sep 2009, 14:16

posudio trilogiju Nebeski gospodari, izgleda jako zabavno. :D ZA tu knjigu sam već godinama čuo u reklamama i potpuno zaboravio, pa slučajno naletim u knjižnici. Nisam baš ljubitelj sf niti fantasy u području književnosti jer su većinom dosadni. Čitam 15 stranica i ne mogu se odlijepiti od knjige, životinje, mutirane biljke, nebeski gospodari, lezbijke, feminizam... ma odlično izgleda.
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 29 Sep 2009, 22:47

Martina Globočnik: Ljudi iz Televizora

Image

O utjecaju medija na nas, stvaranju pseudookoline pod utjecajem istih do savjeta autorice (inače zaposlene - bar tada - u Fade IN produkciji koja za HRT radi odlične dokumentarce o "malim ljudima") o stvaranju sadržaja koji nije "mainstream".

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Oct 2009, 19:21

Nebeski Gospodari - John Brosman - sjajan postapokalipstični sf roman, feminističko mjesto gdje caruju žene, dok su muškarci eunusi, lezbijski glavni lik, ideja o nastanku apokalipse koja je uništila svijet, čudovišta koja su prekrila svijet, ti povremeni erotski elementi (malo blaže nego u Pleme špiljskog medvjeda), bizarni likovi poput Milo ili Ashley, odličan opis akcijskih scena, napetost, mašta, uzbuđenja... Jednostavno zarazna knjiga od koje se teško odvojiti, koliko je prepuno ludosti i mašte. A tek originalni glavni lik, i odnosi s onom Ceriom. :D

Čitam drugi dio Rat nebeskih gospodara

I završio posljednju knjigu iz serijala Miles Vorkosigan. Naporan na početku, s povremeno dosadnim dijelovima, ali kasnije epizode su me zarazile makar mi nisu ništa posebno. Dobri likovi, planete, stvorenja u prvoj epizodi, saga o Milesu, humor, avantura, i slično. Makar mi se već izlizalo pri zadnjoj knjizi koju sam jedva pročitao do kraja...
Michel puši karu.

Hec

Post by Hec » 01 Oct 2009, 19:30

Praktični vodič geomantijske divinacije - Israel Regardije
"Six strings to cover fear..."

cactus

Post by cactus » 04 Oct 2009, 19:25

Katherine Neville-Eight/osmica Izdanje 1989
Genijalno zamišljen triler u koji su stavljeni New york,Alžir,povijesni likovi,sedamdesete,spletke,potjere,mistika i naravno šah.
A malo sam rekao da ne pokvarim :lol: Ocjena:10/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

john_constantine

Post by john_constantine » 04 Oct 2009, 20:34

Tanki bodež - Philip Pullman - drugi dio je možda mrvicu kraći, ali još više uzbudljiviji, mračan, i maštovit roman koji plijeni pažnju do napetog kraja. Novi likovi kao Will ili znanstvenica, čudovišta poput utvara, novi elementi koji kompliciraju radnju, naglasak na rat koji slijedi, sjajni obrati i odličan završetak. Odličan serijal, sada čitam i treći nastavak Jantarni dalekzoro, odmah me oduševilo što se vraćaju neki stari likovi, a biti će i hrpa novih stvari, vidim... oduševljen sam. :D
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Oct 2009, 17:14

Rat nebeskih gospodara - drugi dio trilogije, puno bolji i maštovitiji za bolesnom kreaturom, novim seksualno izopačenim likovima, sukob kultura, obrata, povratak nekih starih likova, manje akcije, više i boljih opisa seksa, crnog humora, paranoidne Ashley u višestrukom izdanju, i sjajan završetak, s napetim situacijama, nasiljem i uzbuđenjima.
Michel puši karu.

gogoCK

Post by gogoCK » 06 Oct 2009, 19:29

Nisam znal kam da ovu vijest gurnem pa sam se odlučil ovdje,nije knjiga koju sam čital već knjige koje budem čital.Na Algoritmovoj stranici skinite katalog za 2009-2010 i vidjeli budete da izlazi od Kinga Revolveraš(KONAČNO) i Jeff Lindsay ''Dexter:Sumorni Snovi''...ooooo daaaa!

Scarface

Post by Scarface » 06 Oct 2009, 19:35

gogoCK wrote:Nisam znal kam da ovu vijest gurnem pa sam se odlučil ovdje,nije knjiga koju sam čital već knjige koje budem čital.Na Algoritmovoj stranici skinite katalog za 2009-2010 i vidjeli budete da izlazi od Kinga Revolveraš(KONAČNO) i Jeff Lindsay ''Dexter:Sumorni Snovi''...ooooo daaaa!

E ovo san taman nedavno nabavija, tako da neću kupit, Kinga možda, al san i njega čita.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Oct 2009, 19:56

gogoCK wrote:Nisam znal kam da ovu vijest gurnem pa sam se odlučil ovdje,nije knjiga koju sam čital već knjige koje budem čital.Na Algoritmovoj stranici skinite katalog za 2009-2010 i vidjeli budete da izlazi od Kinga Revolveraš(KONAČNO) i Jeff Lindsay ''Dexter:Sumorni Snovi''...ooooo daaaa!
sjajna vijest. :D Jel se zna cijena obadvije knjige?
Michel puši karu.

cactus

Post by cactus » 11 Oct 2009, 09:16

Festival fantastične književnosti 2006-Vampirske priče
Izdanje 2006
Znači,u Pazinu se priređuje natječaj u pisanju a 2006 godine je tema bila vampiri. Najbolje priče su nakon toga objavljene u ovom izdanju. Glavna tema vodilja većine autora je Jure Grando,navodno prvi vampir koji se pojavljuje u legendi i koji je zapravo bio oslonac za priče o drakuli a u što ja ne ulazim iako je sama legenda zanimljiva i možete je naći u zbirci priča od autora Perić/Pletenac čiju sam recenziju već napisao. Same priče su sasvim u redu iako se naravno primjećuje amaterizam kod nekoh autora ali neke od ideja su više nego u redu pri čemu ovom prilikom izdvajam Danijela Bogdanoviča i njegovu pomalo šaljivu pričicu. Znači sasvim ugodno izdanje za pročitati u jednu večer.
Ocjena 8/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Oct 2009, 17:09

Propast nebeskih gospodara - i došli smo do zadnje knjige u trilogiji, očekivano najslabija u trilogiji, ali i dalje ima puno mašte, s puno manje akcije. Dosta preokreta, bizarnih događaja, novih likova, Jan je manje u knjizi nego inače, odličan završetak, marsovci, morska čudovišta i sve moguće... Jedna od najboljih sf trilogija, zabavna od početka do kraja i prepuna mašte. Preporuka.
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 13 Oct 2009, 17:15

john_constantine wrote:Propast nebeskih gospodara - i došli smo do zadnje knjige u trilogiji, očekivano najslabija u trilogiji, ali i dalje ima puno mašte, s puno manje akcije. Dosta preokreta, bizarnih događaja, novih likova, Jan je manje u knjizi nego inače, odličan završetak, marsovci, morska čudovišta i sve moguće... Jedna od najboljih sf trilogija, zabavna od početka do kraja i prepuna mašte. Preporuka.

I nije baš, pročitaj još 10-tak razvikanih serijala pa donesi ovakav sud.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Oct 2009, 17:34

Ghostface wrote:
john_constantine wrote:Propast nebeskih gospodara - i došli smo do zadnje knjige u trilogiji, očekivano najslabija u trilogiji, ali i dalje ima puno mašte, s puno manje akcije. Dosta preokreta, bizarnih događaja, novih likova, Jan je manje u knjizi nego inače, odličan završetak, marsovci, morska čudovišta i sve moguće... Jedna od najboljih sf trilogija, zabavna od početka do kraja i prepuna mašte. Preporuka.

I nije baš, pročitaj još 10-tak razvikanih serijala pa donesi ovakav sud.
imaš kakvu preporuku? da posudim iduće u knjižnici.

A od sf serijala sam čitao Dune i ostale knjige, njih tri - četiri, samo krivim redoslijedom zbog čega sam se izgubio u radnji, Miles Vorkosigan (sve epizode izdane kod nas) i Vodič kroz galaksiju za autostopere. Pa mi onda Nebeski gospodari djeluju kao zabavno štivo u usporedbi s tim serijalom.
Michel puši karu.

Post Reply