imam, pročitat će se.Ghostface wrote:Evo posebna preporuka za Wendiga, ukoliko već nije čita: mini serijal OLD MAN LOGAN koji je upravo jučer završija, potraži na netu i uživaj u jednom od najboljih i najbrutalnijih stripova o Wolverinu.
Koju ste knjigu zadnju čitali?
- Wendigo
- john_constantine
posudio trilogiju Nebeski gospodari, izgleda jako zabavno.
ZA tu knjigu sam već godinama čuo u reklamama i potpuno zaboravio, pa slučajno naletim u knjižnici. Nisam baš ljubitelj sf niti fantasy u području književnosti jer su većinom dosadni. Čitam 15 stranica i ne mogu se odlijepiti od knjige, životinje, mutirane biljke, nebeski gospodari, lezbijke, feminizam... ma odlično izgleda.
Michel puši karu.
- HorrorHR
- Site Admin
- john_constantine
Nebeski Gospodari - John Brosman - sjajan postapokalipstični sf roman, feminističko mjesto gdje caruju žene, dok su muškarci eunusi, lezbijski glavni lik, ideja o nastanku apokalipse koja je uništila svijet, čudovišta koja su prekrila svijet, ti povremeni erotski elementi (malo blaže nego u Pleme špiljskog medvjeda), bizarni likovi poput Milo ili Ashley, odličan opis akcijskih scena, napetost, mašta, uzbuđenja... Jednostavno zarazna knjiga od koje se teško odvojiti, koliko je prepuno ludosti i mašte. A tek originalni glavni lik, i odnosi s onom Ceriom.
Čitam drugi dio Rat nebeskih gospodara
I završio posljednju knjigu iz serijala Miles Vorkosigan. Naporan na početku, s povremeno dosadnim dijelovima, ali kasnije epizode su me zarazile makar mi nisu ništa posebno. Dobri likovi, planete, stvorenja u prvoj epizodi, saga o Milesu, humor, avantura, i slično. Makar mi se već izlizalo pri zadnjoj knjizi koju sam jedva pročitao do kraja...
Čitam drugi dio Rat nebeskih gospodara
I završio posljednju knjigu iz serijala Miles Vorkosigan. Naporan na početku, s povremeno dosadnim dijelovima, ali kasnije epizode su me zarazile makar mi nisu ništa posebno. Dobri likovi, planete, stvorenja u prvoj epizodi, saga o Milesu, humor, avantura, i slično. Makar mi se već izlizalo pri zadnjoj knjizi koju sam jedva pročitao do kraja...
Michel puši karu.
- cactus
Katherine Neville-Eight/osmica Izdanje 1989
Genijalno zamišljen triler u koji su stavljeni New york,Alžir,povijesni likovi,sedamdesete,spletke,potjere,mistika i naravno šah.
A malo sam rekao da ne pokvarim
Ocjena:10/10
Genijalno zamišljen triler u koji su stavljeni New york,Alžir,povijesni likovi,sedamdesete,spletke,potjere,mistika i naravno šah.
A malo sam rekao da ne pokvarim
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
- john_constantine
Tanki bodež - Philip Pullman - drugi dio je možda mrvicu kraći, ali još više uzbudljiviji, mračan, i maštovit roman koji plijeni pažnju do napetog kraja. Novi likovi kao Will ili znanstvenica, čudovišta poput utvara, novi elementi koji kompliciraju radnju, naglasak na rat koji slijedi, sjajni obrati i odličan završetak. Odličan serijal, sada čitam i treći nastavak Jantarni dalekzoro, odmah me oduševilo što se vraćaju neki stari likovi, a biti će i hrpa novih stvari, vidim... oduševljen sam. 
Michel puši karu.
- john_constantine
Rat nebeskih gospodara - drugi dio trilogije, puno bolji i maštovitiji za bolesnom kreaturom, novim seksualno izopačenim likovima, sukob kultura, obrata, povratak nekih starih likova, manje akcije, više i boljih opisa seksa, crnog humora, paranoidne Ashley u višestrukom izdanju, i sjajan završetak, s napetim situacijama, nasiljem i uzbuđenjima.
Michel puši karu.
- gogoCK
- Scarface
gogoCK wrote:Nisam znal kam da ovu vijest gurnem pa sam se odlučil ovdje,nije knjiga koju sam čital već knjige koje budem čital.Na Algoritmovoj stranici skinite katalog za 2009-2010 i vidjeli budete da izlazi od Kinga Revolveraš(KONAČNO) i Jeff Lindsay ''Dexter:Sumorni Snovi''...ooooo daaaa!
E ovo san taman nedavno nabavija, tako da neću kupit, Kinga možda, al san i njega čita.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- john_constantine
sjajna vijest.gogoCK wrote:Nisam znal kam da ovu vijest gurnem pa sam se odlučil ovdje,nije knjiga koju sam čital već knjige koje budem čital.Na Algoritmovoj stranici skinite katalog za 2009-2010 i vidjeli budete da izlazi od Kinga Revolveraš(KONAČNO) i Jeff Lindsay ''Dexter:Sumorni Snovi''...ooooo daaaa!
Michel puši karu.
- cactus
Festival fantastične književnosti 2006-Vampirske priče
Izdanje 2006
Znači,u Pazinu se priređuje natječaj u pisanju a 2006 godine je tema bila vampiri. Najbolje priče su nakon toga objavljene u ovom izdanju. Glavna tema vodilja većine autora je Jure Grando,navodno prvi vampir koji se pojavljuje u legendi i koji je zapravo bio oslonac za priče o drakuli a u što ja ne ulazim iako je sama legenda zanimljiva i možete je naći u zbirci priča od autora Perić/Pletenac čiju sam recenziju već napisao. Same priče su sasvim u redu iako se naravno primjećuje amaterizam kod nekoh autora ali neke od ideja su više nego u redu pri čemu ovom prilikom izdvajam Danijela Bogdanoviča i njegovu pomalo šaljivu pričicu. Znači sasvim ugodno izdanje za pročitati u jednu večer.
Ocjena 8/10
Izdanje 2006
Znači,u Pazinu se priređuje natječaj u pisanju a 2006 godine je tema bila vampiri. Najbolje priče su nakon toga objavljene u ovom izdanju. Glavna tema vodilja većine autora je Jure Grando,navodno prvi vampir koji se pojavljuje u legendi i koji je zapravo bio oslonac za priče o drakuli a u što ja ne ulazim iako je sama legenda zanimljiva i možete je naći u zbirci priča od autora Perić/Pletenac čiju sam recenziju već napisao. Same priče su sasvim u redu iako se naravno primjećuje amaterizam kod nekoh autora ali neke od ideja su više nego u redu pri čemu ovom prilikom izdvajam Danijela Bogdanoviča i njegovu pomalo šaljivu pričicu. Znači sasvim ugodno izdanje za pročitati u jednu večer.
Ocjena 8/10
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
- john_constantine
Propast nebeskih gospodara - i došli smo do zadnje knjige u trilogiji, očekivano najslabija u trilogiji, ali i dalje ima puno mašte, s puno manje akcije. Dosta preokreta, bizarnih događaja, novih likova, Jan je manje u knjizi nego inače, odličan završetak, marsovci, morska čudovišta i sve moguće... Jedna od najboljih sf trilogija, zabavna od početka do kraja i prepuna mašte. Preporuka.
Michel puši karu.
- Scarface
john_constantine wrote:Propast nebeskih gospodara - i došli smo do zadnje knjige u trilogiji, očekivano najslabija u trilogiji, ali i dalje ima puno mašte, s puno manje akcije. Dosta preokreta, bizarnih događaja, novih likova, Jan je manje u knjizi nego inače, odličan završetak, marsovci, morska čudovišta i sve moguće... Jedna od najboljih sf trilogija, zabavna od početka do kraja i prepuna mašte. Preporuka.
I nije baš, pročitaj još 10-tak razvikanih serijala pa donesi ovakav sud.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- john_constantine
imaš kakvu preporuku? da posudim iduće u knjižnici.Ghostface wrote:john_constantine wrote:Propast nebeskih gospodara - i došli smo do zadnje knjige u trilogiji, očekivano najslabija u trilogiji, ali i dalje ima puno mašte, s puno manje akcije. Dosta preokreta, bizarnih događaja, novih likova, Jan je manje u knjizi nego inače, odličan završetak, marsovci, morska čudovišta i sve moguće... Jedna od najboljih sf trilogija, zabavna od početka do kraja i prepuna mašte. Preporuka.
I nije baš, pročitaj još 10-tak razvikanih serijala pa donesi ovakav sud.
A od sf serijala sam čitao Dune i ostale knjige, njih tri - četiri, samo krivim redoslijedom zbog čega sam se izgubio u radnji, Miles Vorkosigan (sve epizode izdane kod nas) i Vodič kroz galaksiju za autostopere. Pa mi onda Nebeski gospodari djeluju kao zabavno štivo u usporedbi s tim serijalom.
Michel puši karu.