paraliza sna

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Hec

Post by Hec » 06 Oct 2009, 15:40

GreenHornet wrote:Frendu se jednom prilikom dok je bio potpuno budan(lezao na krevetu popodne) dogodilo da se cijeli paralizirao,oci su mu bile otvorene i nije ih mogao zatvorit...I imao je osjecaj kao da upada u krevet...Trajalo je oko pola minute... :?
e upravo to ti je paraliza sna...tijelo spava i sanja, a tvoja svijest je budna, sto je jos jedan dokaz za razliku izmedju snova i takvih dogadjaja....
jer naravno nije isto kad sanja tvoj mozak i kad sanja tvoja svijest.

u takvih slucajevima se treba samo opustit i prepustit tome i bez straha, i prodje iste sekunde.

no cudno je kako se desilo sto je budan...mozda ima dara pa je nesvjesnio dozivio AP i prilikom vracanja u fizicko tijelo se preveliki energetski izvor fizickog tijela i svijest je ostala paralizirana....to je rijedak dogadjaj

ja iam frenda koji sa zeljom kad god hoce moze uci u AP i isto vremeno reagirati na 2 dimenzije... tose zove prosirenje svijesti, upravo to cinimo meditacijom
"Six strings to cover fear..."

Hec

Post by Hec » 06 Oct 2009, 16:13

elrania wrote:paa... nije bila u pitanju bas paraliza sna koliko paraliza tijela nakon sna.
dogodilo se 3-4x. jednom ili dva puta sam uspjela pomaknuti tijelo, jednom sam izasla van i prisilila se zgurati unutra, al sve bi zavrsilo jakim omamljivanjem i vracanjem u san.
dosta mi se dugo to nije dogodilo.
osjecaj koji se javljao tokom toga je vise bio fokusiran na moju iziritiranost tom pojavom i ta me energija uspjesno trgnula iz tog stanja fizicke umrtvljenosti.
razgovarala sam s bivsom cimericom o tome i njoj se ista stvar dogadala gotovo u isto vrijeme kad i meni dok smo dijelile prosli stan.

nesto sto bih prije nazvala tom paralizom sna je bila situacija cupanja i vucenja od strane te siluete (doduse, moja nije bila crna, vec siva i imala je izduzeno, siljasto, maglovito lice) koja nije samo bila iznad mene nego me, ko sto napisah, uvlacila za sobom u neko stanje gdje sam se pocela gubiti dok bih svaki put kad sam se trgnula i pocela jace disati i naprezati se vidjela svoju sobu, sebe, zoru koja se nazirala ispod prozora. ne znam koliko je to dugo trajalo, ali kad sam konacno ludacki iskocila iz kreveta, sjela i pogledala oko sebe, vidio se isti prizor ko u tim valovima uvlacenja i izvlacenja.

usudim se rec da mi je malo bed sto se to nije opet dogodilo s tom siluetom jer me zanima kako bih sada reagirala.

anyhow, ta cijela paraliza mi zvuci ko tipicno mrtvilo tijela nakon neke iznenadne prekinute projekcije. crna silueta je mozda cak neki entitet.

jako mi je zanimljivo sto mi je jedna poznanica iz srednje pricala... cura je ovako dosta ok i nije nikada muljala nista ni sa kime, ali je imala stvarno bizarne price. nesto slicno ovom mom, samo staticnije i koliko se sjecam, puno cesce. uglavnom se sve svodilo na humanoidne oblike koji su sjedili kraj nje na krevetu i promatrali je, a jednom je zgodom vidjela ljudski torzo s rukama i glavom na podu kako se oslanja na te ruke jer donjeg dijela tijela nije bilo. :D
kako je rekla, znala je istrcavati iz sobe usred noci i ici sestri spavati.
tocno to.... no ja sam citao da vecina ljudi takodjer vidi viskogo bradatog covjeka sa crnom dugom kosom u koznom crnom kaputu....
nvm kako izgledaju, no istina je da se hrane tvojim strahom....njih se moze otjerati sa ljubavnim mislima ili njihovim ponizavanjem

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Oct 2009, 16:32

Hm, sanjao sam nešto slično... ono, samo sam ležao u krevetu, dignute rolete i sve to, ali jednostavno nisam mogao micati udove, ništa. Samo sam bespomoćno ležao otvorenih očiju, ne znam koliko je ono trajalo, valjda minutu...

A noćne more više niti nemam, to sam imao kao klinac pod utjecajem horor filmova. :lol: A svake noći sanjam, ono, problematiku ili nešto što me muči, u uvrnutom smislu... mislim, bujna mašta, da je cesta iskrivljena, nenormalne situacije, likovi i to. Ako se sjećam sna, onda mogu rješavati problematiku i doznati koji je bio smisao tog sna noćas

A primjeri snova... ono, bio sam na klupi kraj ceste i govorili smo onoj curi da donese pivo iz kuće, i čim je prelazila cestu, udari ju autobus, a mi se smijemo tome. :? Ili kao ono, na izletu s tim frendovima, a visoko nad našim glavama neka vrsta rollecoastera, i naravno, jedan je padao na nas. :)

Ma zadnja noćna mora je bilo ono kada sam povraćao krv, ali onako mlaz krvi i to... Čitam da čovjek rijetko sanja krv, pa me to dosta uznemirilo.

No, najjači san koji pamtim je ono kada sam kliznuo niz provaliju u šumu, mrak i nešto me ugrize za ruku. I probudim se u krevetu, gotov san, miran sam, pogledam ruku i vidim da mi je na njemu odvratna velika rana. :shock:

Samo, kako se događa da neki snovi znaju boljeti? Mislim, jedanput sam sanjao kako me nešto diže s kreveta i onda sam osjećao kao da mi netko gura dugačku iglu kroz leđnu moždinu. Ili kada su me čudovišta dohvatila i grizla, onda je bilo takva nekakva neugodna bol, nalik na neizdrživo škakljanje, i kao da imaš grč za strane...
Michel puši karu.

Hec

Post by Hec » 06 Oct 2009, 17:50

Trebao bi poceti zapisivati svoje snove, vec nakon 10-15 zapisa mozes otkriti sto se krije izmedju i koja te tijeskoba ili problem trenutno u zivotu muci, takodjer mozes nac odgovor na pitanje iz karme...dosta pomogne i stvarno sve mozes izvuci iz toga.

Takodjer za boyka, najjednostavnija tehnika za lucidne snove je upravo zapisivanje svojih snova i neprestano razmisljanje o njima. Prisiljavanje svijesti za kontrolom sna. Ali nakon AP ljudi cesto padnu u lucidan pa nakon sto se probude izmjesaju sve i svasta i pricaju gluposti o AP, tu treba pazit i pazljivo gledat tudja iskustva.

Najjednostavnija knjiga za razumijevanje AP i Lucidnog sananja je : Avanture izvan tijela, mislim ima i boljih ali ova je najlakse dostupna i pojednostavljene su neke stvari, mozda starija znanja ali ima uvjek boljega, al teze je nac :P

Al vidim da je dosta vas dozivjelo paralizu sna ^^

EDIT: kako kazu da je san mjesanje dogadjaja od prije u dogadjaja bliskih snu, nebih se slozio s time, jer nemozemo mi sanjati neki cudan oblik koji postoji od starih tradicija a nikad ga nismo vidjeli i razmisljali o njemu, tu govorim da postoji vise od sna, + klinac koji je sanjao da je pao iz aviona, svim traumatskim snovima je dosao kraj kad je uvidio da je u proslom zivotu bio jedan poznatiji pilot, to je nedavno nova vijest koja dokazuje da reinkarnacija postoji, klinac je znao sve dijelove motora aviona, znao je upravljanje avionom....bilo bi glupo kad bi netko trazio sumnju u to. Karma postoji, ko ju odbacuje, taj ce imat jos veca sranja u zivotu. :)

Decadentor

Post by Decadentor » 06 Oct 2009, 17:58

Ja sam imo lucidnesnove 2 puta :P
Image

Hec

Post by Hec » 06 Oct 2009, 18:10

ae opisi pls :)

boyko

Post by boyko » 06 Oct 2009, 18:10

Hec wrote:Trebao bi poceti zapisivati svoje snove, vec nakon 10-15 zapisa mozes otkriti sto se krije izmedju i koja te tijeskoba ili problem trenutno u zivotu muci, takodjer mozes nac odgovor na pitanje iz karme...dosta pomogne i stvarno sve mozes izvuci iz toga.

Takodjer za boyka, najjednostavnija tehnika za lucidne snove je upravo zapisivanje svojih snova i neprestano razmisljanje o njima. Prisiljavanje svijesti za kontrolom sna. Ali nakon AP ljudi cesto padnu u lucidan pa nakon sto se probude izmjesaju sve i svasta i pricaju gluposti o AP, tu treba pazit i pazljivo gledat tudja iskustva.

Najjednostavnija knjiga za razumijevanje AP i Lucidnog sananja je : Avanture izvan tijela, mislim ima i boljih ali ova je najlakse dostupna i pojednostavljene su neke stvari, mozda starija znanja ali ima uvjek boljega, al teze je nac :P

Al vidim da je dosta vas dozivjelo paralizu sna ^^

EDIT: kako kazu da je san mjesanje dogadjaja od prije u dogadjaja bliskih snu, nebih se slozio s time, jer nemozemo mi sanjati neki cudan oblik koji postoji od starih tradicija a nikad ga nismo vidjeli i razmisljali o njemu, tu govorim da postoji vise od sna, + klinac koji je sanjao da je pao iz aviona, svim traumatskim snovima je dosao kraj kad je uvidio da je u proslom zivotu bio jedan poznatiji pilot, to je nedavno nova vijest koja dokazuje da reinkarnacija postoji, klinac je znao sve dijelove motora aviona, znao je upravljanje avionom....bilo bi glupo kad bi netko trazio sumnju u to. Karma postoji, ko ju odbacuje, taj ce imat jos veca sranja u zivotu. :)
čital sam o tom klincu.tim njegovim traumatskim snovima je došao kraj dok je otišel na mjesto njegovog pada(to je negdje na moru bilo) tam je hitil cvjeće i nakon toga je bilo sve oke...dost zanimljiva priča

EDIT: evo link od cjele te priče http://arhiva.net.hr/planet-x/page/2009 ... 62006.html
Last edited by boyko on 06 Oct 2009, 18:16, edited 1 time in total.
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Decadentor

Post by Decadentor » 06 Oct 2009, 18:11

Hec wrote:ae opisi pls :)
kad dojdem kuc :wink:
Image

Hec

Post by Hec » 06 Oct 2009, 18:31

ma zezam te, al bilo bi fora cut... nisam ni ja pisao svoje pokusaje AP-a ...bar sam bio vrlo blizu

Decadentor

Post by Decadentor » 06 Oct 2009, 18:46

ma nije bed, al sad sam na predavanju :( :lol:
Image

Hec

Post by Hec » 06 Oct 2009, 18:54

Aha!! Znaci tijekom informatike se ide na hhr :P

EDIT: ot, kak je meni glup onaj tamo clanak, kao na tu foru da nakon sto se probudimo jos uvjek vidimo ta bica iz sna....tu je greska: kako mozemo vidjeti bice iz sna ako to bice nismo sanjali? sanjali smo nesto deseto, probudim se i vidim bice.... tu govorim da opet postoji nesto vise i cvrsto cu ga i dalje povezivat sa AP i uvjeren sam odavno, al samo sam htio rec da su mi smijesni ti clanci kad su razmotrili ono o cem blage neznaju :P

a pitanje za elri@ : jesi postigla dosad ikakvu svijesnu projekciju?

bakero

Post by bakero » 06 Oct 2009, 22:15

Nešto slično sam i ja doživio... al najgore mi je kad nešto ružno sanjam i pokušavam trčati al se sve to tako sporo odvija da je to nemoguće i trčim na mjestu ajme ajme... u šoku sam dugo vrimena nakon što se probudim....
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.

sandi

Post by sandi » 06 Oct 2009, 22:20

eee i ja sam imao!!heheh ali samo jednom-s tim da ja nisam imao vizualnu halucinaciju nego slusnu...uglavnom cujem nekog malog covjeculjka kako trci po sobi u krug-znao sam da trci u krug jer je lupanje njegovih creepy nogica kraj mog kreveta bilo jace da bi se polako zvuk udaljavao...ali nisam bio ono uplasen,vec vise znatizeljan(ipak sam ja veci od njega:))...i sad tijekom cijele stvari ja smisljam kako cu samo pruzit šaku kraj kreveta kada cujem da se zvuk njegovih koraka pojacava i frajer ce mi samo uletit u šaku (neznam mozda sam tada ga mislio prodat nekom cirkusu ili nesto...neznam zasto sam imao ideju da cu ga hvatat)...i taman se odlucim pruziti ruku,ali ruka me ne slusa...ono strava ne mogu se pomaknuti-e tad je nastupio strah...i onda se konacno probudim...onako super iskustvo!
nevezano za ovo-siguran sam da se ovo svima dogodilo-da dok sanjate imate osjecaj da beskonacno padate-taj filing mi je tako dooobar-odma neka navala adrenalina...strava...nisam dugo taj osjecaj imao...

i jos jedna stvar nevezano za snove-vidio sam da je netko spominjao neke lucidne tehnike...ugl imam neke frendove koji briju na šamane itd...i sad lik prica kako su otisli u sumu(ima jedna planinarska koliba) i najeli se bunike i da im je cijelu noc bilo-strava!kazu da svasta vidis,cujes misli tude...bas bih volio jednom tu buniku probat kazu da je strasna!-al jos nemam hrabrosti(pogotovo kako je onaj lik umro od bunike-kazu da za buniku trebas pripremiti tijelo i um inace zna bit nezgodno cak i opasno....al ono sve rekla-kazala!:)...kad skupim hrabrosti da probam pisat cu o iskustvu;)
Jebem skoro svaki dan...skoro jučer, skoro prekjučer...

sandi

Post by sandi » 06 Oct 2009, 22:23

bakero wrote:Nešto slično sam i ja doživio... al najgore mi je kad nešto ružno sanjam i pokušavam trčati al se sve to tako sporo odvija da je to nemoguće i trčim na mjestu ajme ajme... u šoku sam dugo vrimena nakon što se probudim....
hahah to se svima dogodi ja mislim...i to je najcesci 'kolektivni' san kojeg su gotovo svi iskusili-to su britanci istrazivali!zasto sporo trcimo u snu dok bjezimo?i znas koji je razlog?(bar su oni tako obrazlozili) zato sto ti se stopala zamrse u deku!!i onda um to projecira u san i ti sporo trcis!!:)
Jebem skoro svaki dan...skoro jučer, skoro prekjučer...

Hec

Post by Hec » 06 Oct 2009, 22:25

ako se vrata percepcije prociste, svijet ce se pokazat kakv i jest, beskonacan... dakle netreba ti ikakvo konzumiranje icega da bi mogao bit u tom transu ili bilo sto slicno, ne ovisis o tome, to sto samani uzimaju takvo bilje, uzimaju iz zdravstvenih razloga i ritualnih potreba poput ayahusce i slicno... ne govorim da je to glupost ali da bi postigao to sto hoces, mozes sa svojom svijescu, nemora te nikakva biljka kontrolirat.

Post Reply