paraliza sna

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
boyko

Post by boyko » 06 Oct 2009, 00:12

Boby wrote:
elrania wrote:
Boby wrote:Meni se svaki tjedan događa ista stvar; probudim se usred noći i uvijek mi se učini da mi po krevetu gmiže nekakav pauk ili neki drugi oveći insekt.
zamisli slicno budenje i da osjetis na ramenu kako ti nesto hoda/pritisce i spusta se po tijelu. ja se dan danas sjecam tog budenja; ostala sam lezati tako kojih 10ak sekundi zatvorenih ociju u strahu, neznajuci sto se dogada, ali tesko je bilo ne osjetiti to ili s godinama nazvati to djecjom mastom.
kad sam sakupila to malo hrabrosti tada, s namjerom da vidim sto je, nestalo je. :?
Ma je sam ziher da se to naš mozak igra s našim očima; problem je što me baš jedino u tom trenutku halucinacije uhvati sumnja. Drugi put ću se smijati kada se tako zbudim a ono se sjetim ovog foruma.
zato sam dok sam skužil o čem se radi i pokušaval toj silueti pokazat srednjaka :D al prije tog mi nije bilo nimalo do šale
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

boyko

Post by boyko » 06 Oct 2009, 00:33

evo jedan članak o ovome

Paraliza sna: Jezivo stanje koje pogađa polovicu ljudi
Tijekom paralize sna ljudi su budni i svjesni, no ne mogu se pomaknuti ili ispustiti glas. Za to stanje nekoć su okrivljavali vještice...
Prema novijim studijama, oko polovica ljudi u životu iskusi barem jedu epizodu paralize sna,a za 2-5 posto ona je dio svakodnevice. Nažalost, mnogi ta iskustva čuvaju poput sramotne tajne, bojeći se da gube razum, osobito zato što je paraliza sna često popraćena halucinacijama.No ona nije znak mentalnog poremečaja, nego stanje između sna i jave. Tijekom normalog sna, svi su ljudi paralizirani.To je prirodni mehanizam koji ih sprečava da u snu skoće iz kreveta, izađu kroz vrata ili prozore i povrijede. Kod paralize sna, taj mehanizam potraje nekoliko sekundi ili minuta nakon buđenja. Iako neugodna, paraliza sna bezopasna je poput štucavice.No ako se ispravno ne protumaći, može izazvati tjeskobu ili nesanicu jer se ljudi boje zaspati kako se ne bi morali suočiti s bićima iz svojih budnih snova, koja im mogu izgledati poput demona ili otimača iz svemira.
STARA TUMAČENJA: VJEŠTICE I SUKUBUSI
U prošlosti su ljudi pogođeni paralizom sna smatrali da im na prsima sjede čudovišta ili da ih u snu
seksualno zlostavljaju demoni, tzv. inkubusi i sukubusi. Povremeno bi im se u vizijama javila i poneka vještica koja bi ih odvela na vožnju metlom.

Image

OTMICE IZVANZEMALJACA VRLO SU SLIČNE
Priče ljudi koji tvrde da su ih oteli izvanzemaljci vrlo su slične:žrtve se bude paralizirane, vide bljeskajuča svjetla i čuju zujanje. To su simptomi paralize sna. Vizije izvanzemaljaca koje slijede javljaju se samo kod ljudi koji su več gledali filmove ili serije takve tematike.
HIPNOZA POGORŠAVA STVARI
Svoje iskustvo neki ljudi pokušavaju rastumačiti odlaskom na hipnozu koja će im, kako misle, vratiti sjećanje. No sugestibilno stanje hipnoze može potaknuti fantaziranje i stvoriti lažna sjećanja
>>> Pogađa li vas povremeno paraliza sna, pokušajte prepoznati što je pokreče i to izbjegavati. Na primjer, ako se paraliza sna javlja dok spavate na leđima, spavajte na trbuhu ili na boku.
>>> Paraliza sna jednako je česta kod muškaraca i žena. Najčeščaa je kod tinejdžera, možda zato što su oni najčešće neispavani, a nedostatak sna može pridonijeti češćem javljanju paralize sna.
>>> Medicina još nije pronašla učinkoviti lijek protiv paralize sna, a ni što se tada točno događa u mozgu. Najbolji način reagiranja na nju jest ne paničariti, nego se opustiti i čekati da prođe.

Decadentor

Post by Decadentor » 06 Oct 2009, 01:17

Ja se nekad znam trzint i to je to, a ono izmedju sna i jave nekad cim sklopim oci pocnem sanjat, i na taj san utjece okolina (ako zaspim preko danau dnevnoj) , a ja znam da sanjam i ondase namjerno "budim" i prevrcem :lol:
Ali nista onako opasno
Image

Wendigo

Post by Wendigo » 06 Oct 2009, 10:51

meni se nakon svake noće more desi da se probudim, ali ne ubrzano dišući i u znoju poput većine ljudi, već u položaju da sam na leđima, ruke uz tijelo - potpuno ispružen, hladno mi je i nemogu se pomaknuti od straha kojih 5-10 sekundi...

a da vidim humanoidnu siluetu - to bi bogme bilo previše za mene. :?

Hec

Post by Hec » 06 Oct 2009, 12:26

Ja sam to dosta cesto dozivljavao i jos dozivljavam, najcesce je kad su izmoreni dani i desava se otprilike budjenje po noci oko 03-09 sati...sto je isto najbolje vrijeme za izvodjenje astralne projekcije...
no moje iskustvo je bilo:

cuo sam buraza kak hrce s druge strane sobe, osjetio sam da je otvoren prozor, meni je u usima vrlo cudan zvuk, ko da ti neko susti pred usima, i ushice i slicno... zatim sam osjetio kao da sam pero, no unatoc tome sto sam znao da sam budam, tijelo mi je spavalo, nisam mogo otvorit oci, pomaket tijelo, samo sam znao da sam budan, no kasnije sam se opustio i polako sam otvorio oci ali jos 2-3 min nisam mogao pomaket tijelo, tek nakon kad sam se skroz opustio i prepustio tome, onda sam se probudio tijelom....

najlakse objasnjenje je da ste ste VI (vasa svijest) budni, dok vase fizicko/materijalno tijelo spava.....potpunim opustanjem, vasa se svijest vraca u mozak i fizicko/materijalno tijelo je ponovno u funkciji i pod kontrolom vase svijesti....
dosta slicno tome je astralna projekcija, no u tom slucaju svijest napusta fizicko tijelo i seli se u vase astralno tijelo, time vidite, budete i kontrolirate se u astralnoj dimenziji....sto govori da smo mi sada u vise dimenzija, no svijesni smo samo OVE.... meditacijom covjek postize svijesnost i ostalih dimenzija....

primjer: zasto je chris angel uspio poletiti? ljudi su ispod njega prolazili i oko njega... on i dalje leti, razlog je sljedeci: usao je u meditativno stanje svijesti, pao u trans da bi usao u astralnu projekciju, unutar nje je meditirao dalje i zamisljao kako dize svoju srebrnu vrpcu koja je povezana sa fizickim tijelom... tako je njegovo fizicko tijelo poletilo jer je njegova svijest to zeljela.

EVO nacrto sam primjer da se lakse shvati:

Image
"Six strings to cover fear..."

goonies

Post by goonies » 06 Oct 2009, 12:58

Ti želiš reći da je Chris Angel poletio? Sve što je ikada napravio za to ima rješenja i stavljene su snimke na razne portale za sve njegove smiješne pothvate.
„This Is It“

boyko

Post by boyko » 06 Oct 2009, 13:02

Dost me zanima kontrola sna koju je moguće izvest tjekom lucidnih snova(dok u snu znate da sanjate).
Znači u tom trenutku kada shvatiš da sanjaš to stanje ti dopusti da radiš sve sto pozeliš, ali u okruzenju kakvo je vasa podsvjest stvorila. Zakoni fizike i društveni zakoni ne vrijede u snu i jedina ograničenja su okviri vaše mašte.
prejebeno zvuči i baš bi štel to isprobat :)

evo neka tehnika za postizanje lucidnog sna

1. Pođite na spavanje između 22 i 01 sat, te planirajte buđenje nakon približno 6 sati spavanja. Prije spavanja, ležeći na leđima, zatvorite oči, i radite koncentraciju na prostor između obrva (treće oko), kroz zatvorene kapke. Za to vrijeme mentalno i sa osjećajem, ponavljajte autosugestiju poput: "Noćas ću postati svjestan/svjesna da sanjam". Ako um počne lutati, ponovo usmjerite pažnju na treće oko i nastavite sa autosugestijom sve dok ne utonete u san.
2. Nakon otprilike 6 sati spavanja, ustanite iz kreveta i budite budni 1 - 1.5 sat (po mogućnosti čitajte ili razmišljajte o lucidnom sanjanju). Važno je potpuno se razbuditi za to vrijeme.
3. Vratite se u krevet i ponovo radite tehniku koncentracije na treće oko uz autosugestiju. Moguće je da ćete imati problema da ponovno zaspete, što može potrajati i do 1 h, ali nakon što konačno zaspete, počinje zabava. Da ne bi bili iznenađeni rezultatima ove tehnike, ovako je moguće pored lucidnog sna, izazvati i svjesno iskustvo astralne projekcije kao i iskustvo tzv. "lažnog buđenja", kada je osoba uvjerena da je budna i počinje obavljati svoju svakodnevnu jutarnju rutinu a da u stvari još uvijek sanja. U svakom slučaju, možete imati zanimljivo iskustvo.

Frend mi je predložil ovu: da si na papirić nekaj napišem i stavim u džep i da ga tjekom cjelog dana povremeno vadim i pročitam.ta navika bi trebala ostat i u snu pa dok bi u tom trenutku dok bi to u snu izvel trebal skužit da sanjam i onda ga pokušat kontrolirat...
Nisam još to isprobal,al nadam se da budem...

Ghrall

Re: paraliza sna

Post by Ghrall » 06 Oct 2009, 13:35

boyko wrote:moje iskustvo - (pred kojih mjesec dana sam do doživjel)
spal sam,osjetil da me neko potapšal po ramenu,otvoril oči i videl ispred sebe veliku crnu siluetu kak stoji(to je ubiti i najčešča stvar koju vidite u toj paralizi ).prvo me bilo strah(ono wtf,koj kurac).pokušal sam se pomaknut al se nisam mogel,kolko god sam se jebački naprezal nikaj od toga i filing koji u tom trenutku osjećate je tako brutalan da ga jednostavno nemrem opisat(morate do doživjet da bi znali o čem pričam nije ni približno tome dok imate neku nočnu moru ili tak nekaj) ja sam u tom trenutku u snu skužil o čem se radi,jer sam se sjetil kak su mi frendovi o tom pričali.čak sam na kraju u jednom trenutku pokušal toj silueti pokazat srednji prst(sam sebi sam se drugi dan smijal koj sam ja lik :lol: )nakon toga sam se zbudil.
ugl frendovi su mi baš o tom filingu pričali i opisivali ga ko najbrutalnije iskustvno koje su doživjeli tjekom sna čak su se par dana nakon toga bojali ić spat da nebi ponovno to doživjeli(jer nisu znali o čem se radi,kasnije dok su skužili bilo je sve oke).zahvaljujuči njima ja sam znal o čem se dela pa nisam imal tih problema.baš zbog neinformiranosti puno ljudi ima problema s tim jer se boje ić spat pa pate od nesanice ili ne govore nikom o tome i povlače se u sebe jer misle da gube razum itd...
to je ubiti neko stanje između sna i jave.i kolko sam čital ovo tjekom života svako doživo do jedno pet puta,al naravno ima i ljudi koji to svakodnevno doživljavaju...

ak je neko imal iskusta s tim nek tu slobodno napiše. :)
Ovo je potpuno isto kao i kod mene samo bez tapšanja po ramenu. :D
Filing je tolko čudan jer je u neku ruku jebeno stravičan a poslije toga sam se odlično osječao jer mi je jednostavno bilo fora ta silueta i to sve skupa, ne znam objasniti zašto mi je bilo tak super poslije toga.

A$H

Post by A$H » 06 Oct 2009, 13:48

Hec wrote:
primjer: zasto je chris angel uspio poletiti? ljudi su ispod njega prolazili i oko njega... on i dalje leti, razlog je sljedeci: usao je u meditativno stanje svijesti, pao u trans da bi usao u astralnu projekciju, unutar nje je meditirao dalje i zamisljao kako dize svoju srebrnu vrpcu koja je povezana sa fizickim tijelom... tako je njegovo fizicko tijelo poletilo jer je njegova svijest to zeljela.
hahaha..on stvarno leti koliko i copperfield hoda okolo prepiljen na pola..nemoj me zajebavat da fakat mislis da lik leti.. :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Hec

Post by Hec » 06 Oct 2009, 14:56

A$H wrote:
Hec wrote:
hahaha..on stvarno leti koliko i copperfield hoda okolo prepiljen na pola..nemoj me zajebavat da fakat mislis da lik leti.. :lol:
ne dokazujem ga, naveo sam primjer a ne cinjenicu, ali na isti nacin yogi levitira nad vodom... nisam gledo kako kure angela, ali na takav nacin se moze postic levitacija koja upravo izgleda tako

boyko@ vazna stvar u lucidnom snu je da moze bit opasno da se ne probudis, zato moras imat budilicu i alarm....
Last edited by Hec on 06 Oct 2009, 15:02, edited 2 times in total.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 06 Oct 2009, 14:59

Wendigo wrote:
tesko da bi ja ikad vise bio normalan...
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Hec

Post by Hec » 06 Oct 2009, 15:04

GreenHornet wrote:
Wendigo wrote:
tesko da bi ja ikad vise bio normalan...
ljudi vide i gore stvari u AP, i neboje se nicega jer nemaju straha, to je sasvim normalno da postoji medju nama ali u drugim dimenzijama, nemoze bit izmisljeno jer ti nemoze oblik koji nikad nisi vidio doci iz nicega...

Hec

Re: paraliza sna

Post by Hec » 06 Oct 2009, 15:06

Ghrall wrote:
boyko wrote:moje iskustvo - (pred kojih mjesec dana sam do doživjel)
spal sam,osjetil da me neko potapšal po ramenu,otvoril oči i videl ispred sebe veliku crnu siluetu kak stoji(to je ubiti i najčešča stvar koju vidite u toj paralizi ).prvo me bilo strah(ono wtf,koj kurac).pokušal sam se pomaknut al se nisam mogel,kolko god sam se jebački naprezal nikaj od toga i filing koji u tom trenutku osjećate je tako brutalan da ga jednostavno nemrem opisat(morate do doživjet da bi znali o čem pričam nije ni približno tome dok imate neku nočnu moru ili tak nekaj) ja sam u tom trenutku u snu skužil o čem se radi,jer sam se sjetil kak su mi frendovi o tom pričali.čak sam na kraju u jednom trenutku pokušal toj silueti pokazat srednji prst(sam sebi sam se drugi dan smijal koj sam ja lik :lol: )nakon toga sam se zbudil.
ugl frendovi su mi baš o tom filingu pričali i opisivali ga ko najbrutalnije iskustvno koje su doživjeli tjekom sna čak su se par dana nakon toga bojali ić spat da nebi ponovno to doživjeli(jer nisu znali o čem se radi,kasnije dok su skužili bilo je sve oke).zahvaljujuči njima ja sam znal o čem se dela pa nisam imal tih problema.baš zbog neinformiranosti puno ljudi ima problema s tim jer se boje ić spat pa pate od nesanice ili ne govore nikom o tome i povlače se u sebe jer misle da gube razum itd...
to je ubiti neko stanje između sna i jave.i kolko sam čital ovo tjekom života svako doživo do jedno pet puta,al naravno ima i ljudi koji to svakodnevno doživljavaju...

ak je neko imal iskusta s tim nek tu slobodno napiše. :)
Ovo je potpuno isto kao i kod mene samo bez tapšanja po ramenu. :D
Filing je tolko čudan jer je u neku ruku jebeno stravičan a poslije toga sam se odlično osječao jer mi je jednostavno bilo fora ta silueta i to sve skupa, ne znam objasniti zašto mi je bilo tak super poslije toga.
u paralizi sna nemozes vidjeti entitete, vi ste vidjeli astralne entitete i bili ste zarobljeni izmedju paralize sna i astralne projekcije... a vas strah je razlog zasto ste ih vidjeli, covjek putuje cijelim svijetom u astralnoj dimenziji bez straha i nevidi nikoga... to se sve moze postic svijesno, da bi to napravio, prvo moras maket strah upravo radi takvih slucajeva.> mozes vidjeti puno ljepse stvari.... sva bica navedena za evokaciju i prizivanje upravo zive u takvim dimenzijama

boyko

Post by boyko » 06 Oct 2009, 15:25

Hec wrote:
A$H wrote:
Hec wrote:
ne dokazujem ga, naveo sam primjer a ne cinjenicu, ali na isti nacin yogi levitira nad vodom... nisam gledo kako kure angela, ali na takav nacin se moze postic levitacija koja upravo izgleda tako

boyko@ vazna stvar u lucidnom snu je da moze bit opasno da se ne probudis, zato moras imat budilicu i alarm....
da znam.nekaj tipa da ti se to može tolko svidit da se više ne želiš probudit(nekaj u tom smislu)

GreenHornet

Post by GreenHornet » 06 Oct 2009, 15:29

Frendu se jednom prilikom dok je bio potpuno budan(lezao na krevetu popodne) dogodilo da se cijeli paralizirao,oci su mu bile otvorene i nije ih mogao zatvorit...I imao je osjecaj kao da upada u krevet...Trajalo je oko pola minute... :?
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Post Reply