Što ste zadnje kupili?

Skupljanje figurica, bizarnosti i sve što ne spada pod filmove.
Post Reply
Scarface

Post by Scarface » 23 Jul 2009, 22:34

john_constantine wrote:
DeadDispatcher90 wrote:Constantine, kaj si zainteresiran za pisanje fikcije?
ma već od 13 - te godine pišem. :wink: Ma uzeo sam tu knjigu pošto ima dobrih savjeta kako pisati i sve to...

A koji to molin te postoji savjet za kako pisat? Ja san pisa godinama do nekih godinu i po, kad san napravija pauzu i jedno šta znan je da se pisat ne može naučit, možeš jedino obogatit riječnik čitajući ostale knjige i štiva, al u biti bez nekog talenta, ništa od toga. Druga stvar su informativni novinski tekstovi za koje postoje pravila, al ode govorimo o fikciji. Zato se samo mogu nasmijat na takvu knjigu koja prodaje toplu vodu, po meni, bacija si pare.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Seneschal

Post by Seneschal » 23 Jul 2009, 22:54

Možeš, možeš. Pro pisci se drže nekih smjernica, nije to "piši po volji." Pogotovo jer nije dovoljno samo znati lijepo pisati nego treba pisati značajno, u okvirima radnje koja je suvislo osmišljena i ima neku koheziju. Treba znati u kojem formatu pišeš, kakvu strukturu dati radnji, kojom brzinom se radnja odvija s obzirom na format, kako približiti likove čitatelju i slične cake. Postoji par velikih spisateljskih "no-no" poteza koje možeš lako izbjeći ako pročitaš neki "Writing for Dummies" priručnik.

Ali ne, nije potrebno. Dovoljno je i čitati puno, pretpostavljam. Jedna J.K. Rowling, koja nije u životu izdala knjigu prije Pottera, je ne samo vrsna spisateljica, već zna skladno sklepati fabulu serijala od sedam knjiga i to 15 godina unaprijed. A sumnjam da je išla na tečajeve i čitala priručnike.

Uglavnom, malo off-topic. Kupio sam... tost. (?) :|
[img]http://farm3.static.flickr.com/2659/3754178032_b9b6d6185c_o.jpg[/img]

Scarface

Post by Scarface » 23 Jul 2009, 23:04

Seneschal wrote:Možeš, možeš. Pro pisci se drže nekih smjernica, nije to "piši po volji." Pogotovo jer nije dovoljno samo znati lijepo pisati nego treba pisati značajno, u okvirima radnje koja je suvislo osmišljena i ima neku koheziju. Treba znati u kojem formatu pišeš, kakvu strukturu dati radnji, kojom brzinom se radnja odvija s obzirom na format, kako približiti likove čitatelju i slične cake. Postoji par velikih spisateljskih "no-no" poteza koje možeš lako izbjeći ako pročitaš neki "Writing for Dummies" priručnik.

Ali ne, nije potrebno. Dovoljno je i čitati puno, pretpostavljam. Jedna J.K. Rowling, koja nije u životu izdala knjigu prije Pottera, je ne samo vrsna spisateljica, već zna skladno sklepati fabulu serijala od sedam knjiga i to 15 godina unaprijed. A sumnjam da je išla na tečajeve i čitala priručnike.

Uglavnom, malo off-topic. Kupio sam... tost. (?) :|

Sve to šta si nabroja osoba s urođenim darom za pisanje ima u sebi i osijeća u kojem trenutku skreće s putanje, ne trebaju nikakve upute, istina, postoje cake ka u svemu, al to se nauči s iskustvom. Rowling je ok, ali bliža je piscima šund romana nego ikome, to se ipak vidi. Po meni nijedan moderan pisac nema ono nešto šta su imali Goethe, Schiller, Tolstoj i ostali klasični pisci, kako naši, tako i svjetski. Jednostavno, današnje doba tehnologije guši ljudske emocije, nema više onih "čitaj između redova" pouka, a o poeziji da i ne govorin. Sve je pomalo suho. I da, malo smo otišli daleko pa se ispričavan.

OT: Paket novih stripova mi je danas stiga, od Black Jacka Osame Tezuke do zadnja dva broja Simon Darka- odličan serijal, kratak, al taman kako triba.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Scarface

Post by Scarface » 28 Jul 2009, 19:41

Stiglo danas:

-Harakiri, jaje i amputacije- Velimir Grgić
-Dark elf trilogy- R.A. Salvatore
-Priče iz vremenske omče- David Icke

maddjuro

Post by maddjuro » 29 Jul 2009, 21:27

dyd almanah 6
I may be an idiot, but i am no fool.

Wendigo

Post by Wendigo » 30 Jul 2009, 16:42

zagor specijal - smrtonosna močvara
chiarolla mi je definitivno najbolji crtač poslije ferrija.. prejeben detaljan stil.

john_constantine

Post by john_constantine » 30 Jul 2009, 17:07

Wendigo wrote:zagor specijal - smrtonosna močvara
chiarolla mi je definitivno najbolji crtač poslije ferrija.. prejeben detaljan stil.
baš sam neki dan kupio od Zagora extra, nekako sam razočaran tom epizodom s Ben Stevenom, pomalo dosadno... ali odlična mi je bila njegova treća pojava u Sjene nad darkwoodom. :) Sada mi ta epizoda ima više smisla... I Tex special, Blindirani vlak, odlična epizoda, meni dobar crtež, predvidljivi preokret i simpatični likovi. Ipak od njega mi je ipak najbolji onaj o južnjacima koji su htjeli uzeti juznjačko zlato...

E ta smrtonosna močvara, to je od veselog četvrtka ili se pojavio na našem kiosku?
Michel puši karu.

Wendigo

Post by Wendigo » 30 Jul 2009, 17:37

john_constantine wrote:
Wendigo wrote:zagor specijal - smrtonosna močvara
baš sam neki dan kupio od Zagora extra, nekako sam razočaran tom epizodom s Ben Stevenom, pomalo dosadno... ali odlična mi je bila njegova treća pojava u Sjene nad darkwoodom. :) Sada mi ta epizoda ima više smisla... I Tex special, Blindirani vlak, odlična epizoda, meni dobar crtež, predvidljivi preokret i simpatični likovi. Ipak od njega mi je ipak najbolji onaj o južnjacima koji su htjeli uzeti juznjačko zlato...

E ta smrtonosna močvara, to je od veselog četvrtka ili se pojavio na našem kiosku?
to je neki stariji broj, kupio u MC.

maddjuro

Post by maddjuro » 01 Aug 2009, 23:19

Image

za 20kn u algoritmu

olio

Post by olio » 01 Aug 2009, 23:32

Dylan Dog Gigant 1. i 2.

john_constantine

Post by john_constantine » 01 Aug 2009, 23:34

Dylan Dog "Mefisto" - sjajna epizoda makar nikad nisam volio tog crtača, ali odlično je napravio poneke brutalne scene smrti, he.
I onaj Almanah VI - podsjetilo me na onaj film Dan ludila, dobra ideja, s akcijom, ali Dylan Dog skoro da niti nema nikakvu ulogu, i nekako bezvezni kraj...
Michel puši karu.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 02 Aug 2009, 16:58

maddjuro wrote:Image

za 20kn u algoritmu

Jel ima još za kupiti?

p.s. - a je pisac izabrao temu kanibali i vođe zlih kultova....ne vidim baš neku sponu :lol: :lol: :lol:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

olio

Post by olio » 02 Aug 2009, 17:02

Dylan Dog - Mefisto

maddjuro

Post by maddjuro » 02 Aug 2009, 20:19

dr_gonzo wrote:
maddjuro wrote:Image

za 20kn u algoritmu

Jel ima još za kupiti?

p.s. - a je pisac izabrao temu kanibali i vođe zlih kultova....ne vidim baš neku sponu :lol: :lol: :lol:
koliko sam vidio ima još par ovih knjiga i nekolio s tematikama teorija zavjera, UFO-a isl, koliko se sjećam
a ova knjiga ti je skup priča o raznim zločin cima, psihopatima isl. i o njima je napisano ono najvažnije

DeadDispatcher90

Post by DeadDispatcher90 » 02 Aug 2009, 23:15

Ej, Constantine o čemu pišeš? Kad sam bio klinjo u osnovnjaku i srednjoj stalno sam nešto pisao pod inspiracijom "Fear Streeta", hrpe filmova, stripova i figurica.
Revenge solves everything

Post Reply