Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
-
Scarface
john_constantine wrote:Ghostface wrote:Upravo san pročita mangu Persona 4, odlična adaptacija igre, napeto štivo.
je, baš sam nabavio tu igru za ps2, ali razmišljam da počnem od prvog nastavka za psx...
Nije presudno za kontinuitet.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
john_constantine
Pročitao Gyo, isto bolesna brutala, ali uzumaki mi je puno bolji makar je ideja doista luda koliko bolesna.

Michel puši karu.
-
Scarface
Sve priče Roberta Howarda koje uključuju Conana i Solomona Kanea, nevjerojatno kolikom san ih brzinom čita, uzbudljivo i dinamično štivo. Prvi i najbolji sword and sorcery!
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
Seneschal
Ghostface wrote:john_constantine wrote:Ghostface wrote:Upravo san pročita mangu Persona 4, odlična adaptacija igre, napeto štivo.
je, baš sam nabavio tu igru za ps2, ali razmišljam da počnem od prvog nastavka za psx...
Nije presudno za kontinuitet.
Postoji manga?
Čuo sam za igre, prijatelj ih hvali sve u 16, a priča se čini zanimljivom. Neka teen srednjoškolska drama gdje klinci u tajnosti tuku monstrume - zapravo ista premisa kao Buffy ili ona druga japanska igrica, The World Ends With You. Gameplay me odbija, though, kaže frend da je neki high-school dating sim, pa imam bolne pomisli da će biti nešto sapuničasto kao Rebelde.
Možeš li mange čitati samostalno, bez igranja? Ne podnosim baš nove JRPG-ove, a ful me zanima priča.
[img]http://farm3.static.flickr.com/2659/3754178032_b9b6d6185c_o.jpg[/img]
-
HorrorHR
- Site Admin
Povjesničar židovskog porijekla o razlikama između holokausta i "nacističkog holokausta", gdje prvu frazu koristi za organizirano bogaćenje židovskih organizacija na patnji ljudi koji su preživjeli pakao nacističke Njemačke.
-
cactus
Stephen King-Insomnia ili hrv. Nesanica. Originalno izdanje 1994,hrvatsko kiosk izdanje 2009
Algoritam iako na mahove uredno štampa Kingove romane za prodaju preko kioska i pruža mi priliku da nadoknadim izdanja koja nisam nabavio ranije. Ovaj put su je objavili u dva dijela sa dodatnim crtežima i naslovnicom od Kordeja koji je svoj posao obavio odlično.
Roman je pisan tečno,sa zanimljivom temom i dobro odrađenim likovima i poslije nekoliko čitanja ne gubi mi na kvaliteti.
Također jedno od Kingovih djela koje nekim slučajem nije ekranizirano,naravno nezasluženo.
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.
-
john_constantine
hm, to sam isto počeo čitati, ali se sjećam da je to jedna od njegovih rijetkih knjiga koje nisam pročitao, odustao sam iako ne znam zašto... Druga su Stegovnici, ali opet, to je pisao pod pseudonimom...
Michel puši karu.
-
cactus
john_constantine wrote:hm, to sam isto počeo čitati, ali se sjećam da je to jedna od njegovih rijetkih knjiga koje nisam pročitao, odustao sam iako ne znam zašto... Druga su Stegovnici, ali opet, to je pisao pod pseudonimom...
Preporuka je da pročitaš obadvije sa time što je Desperation vezan za Stegovnike a pseudonim u niegovom slučaju nema neke veze sa kvalitetom pisanja.
-
Scarface
cactus wrote:john_constantine wrote:hm, to sam isto počeo čitati, ali se sjećam da je to jedna od njegovih rijetkih knjiga koje nisam pročitao, odustao sam iako ne znam zašto... Druga su Stegovnici, ali opet, to je pisao pod pseudonimom...
Preporuka je da pročitaš obadvije sa time što je Desperation vezan za Stegovnike a pseudonim u niegovom slučaju nema neke veze sa kvalitetom pisanja.
Pa naravno da nema, ne znan zašto john to uopće ističe.
-
john_constantine
Ghostface wrote:cactus wrote:john_constantine wrote:hm, to sam isto počeo čitati, ali se sjećam da je to jedna od njegovih rijetkih knjiga koje nisam pročitao, odustao sam iako ne znam zašto... Druga su Stegovnici, ali opet, to je pisao pod pseudonimom...
Pa naravno da nema, ne znan zašto john to uopće ističe.
nema, ali ima veze s radnjom, ti stegovnici mi nisu djelovali tako zanimljivo kao njegove horor ideje i bolesne stvari u drugim knjigama...
Michel puši karu.
-
john_constantine
žuti titl - nisam razočaran, stvarno zabavna knjiga koliko opširna makar isto sadržava podosta spoilera (seven), povremeno dosadne stranice... Ali stvarno nisam uopće skužio tu scenu s djetetom iz cannibal holocaust, morati ću opet pogledati film... A dali su mi dosta filmova koje moram pogledati kao suicide club ili the laughing dead.
Michel puši karu.
-
Hec
Kybalion od Tri Inicijanta po 3. put, jos vece razumijevanje

"Six strings to cover fear..."
-
Scarface
john_constantine wrote:žuti titl - nisam razočaran, stvarno zabavna knjiga koliko opširna makar isto sadržava podosta spoilera (seven), povremeno dosadne stranice... Ali stvarno nisam uopće skužio tu scenu s djetetom iz cannibal holocaust, morati ću opet pogledati film... A dali su mi dosta filmova koje moram pogledati kao suicide club ili the laughing dead.
Pod hitno!

-
Scarface
Grozničavi san- George R. R. Martin- dok je Igra prijestolja na pauzi nisan moga odolit ovom horror uratku o vampirima poznatog fantasy majstora. Nekih 300-tinjak stranica pročita san u hipu, same riči hvale za priču, likove i atmosferu na brodu, koja je dosta jeziva i tjeskobna. Posebne preporuke Aryxu i Wendigu.

-
cactus
100 velikih svjetskih čuda-Autori: Baxter,Burton,Cavendish,Clarkson,Cruwys,Riffenburgh,Williams
Originalno izanje 2004. Hrvatsko 2006
Malo edukacije ne šteti nikada a još manje ako je napravljena zabavno i sa podacima koji su zanimljivi.
U knjizi su obrađena svjetska čuda podjeljena po kontinentima i primjećuje se trud autora da u malo prostora koji se može posvetiti svakom od čuda stave i kvalitetne slike,osnovne podatke i zanimljivosti. Uglavnom su obrađeni čuda prirode,glamurozne građevine kao i čuda za koje se naučnici i danas trude shvatiti čemu su služila. U svakom slučaju na jednom mjestu imate podatke o Himalaji i planini Fuji,partenonu i kipu slobode kao i Uskršnjem otoku,piramidama ili gradovima Maja,Asteka i njihovoj povijesti,naravno koliko je poznato. Za ljetne dane sasvim zabavno štivo