Koju ste knjigu zadnju čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
cactus

Post by cactus » 25 Jun 2009, 11:58

john_constantine wrote:da, peti nastavak mi je bio bezveze i mračan... A šesti dio još ozbiljniji, ali radi završetka sam išao čitati sedmi nastavak, i smijao sam se tim fanovima kako smišljaju teorije, kako se plaču, kako cmolje i sve ono, urnebes. :) A sedma knjiga će biti sigurno spektakl, a sada, nije da me razočarala, i dobro je napisano s preokretima. Ali jbg, ono što sam volio kod Harry potter knjige je ta dječja razigranost, magija i škola, baš onako zabavno štivo... Ma vrijedi pročitati cijeli serijal, ali teško da ću se opet vraćati tome...

Ovdje je rečeno detaljnije o problemu tih knjiga koje su započele kao dječja književnost a završile premračno. Osobno sam se trudio da o sadržaju i detaljima ne govorim previše jer tko je čitao zna a tko nije,nije u redu da kvarim iznenađenja. Uglavnom se slažem sa Johnom.
Taktika je kad znaš što da radiš kad nešto može da se uradi.
Strategija je kad znaš šta da radiš kad ništa ne može da se uradi.

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Jun 2009, 12:19

cactus wrote:
john_constantine wrote:da, peti nastavak mi je bio bezveze i mračan... A šesti dio još ozbiljniji, ali radi završetka sam išao čitati sedmi nastavak, i smijao sam se tim fanovima kako smišljaju teorije, kako se plaču, kako cmolje i sve ono, urnebes. :) A sedma knjiga će biti sigurno spektakl, a sada, nije da me razočarala, i dobro je napisano s preokretima. Ali jbg, ono što sam volio kod Harry potter knjige je ta dječja razigranost, magija i škola, baš onako zabavno štivo... Ma vrijedi pročitati cijeli serijal, ali teško da ću se opet vraćati tome...

Ovdje je rečeno detaljnije o problemu tih knjiga koje su započele kao dječja književnost a završile premračno. Osobno sam se trudio da o sadržaju i detaljima ne govorim previše jer tko je čitao zna a tko nije,nije u redu da kvarim iznenađenja. Uglavnom se slažem sa Johnom.
ma samo u zadnje dvije knjige je to malčice napuhala da bi bilo zanimljivo i napravila reklamu od toga...
Michel puši karu.

Asfodel

Post by Asfodel » 25 Jun 2009, 12:33

Joj ja sam na kraju zaboravila do kojeg sam dijela došla :lol: Peta knjiga? Šesta? :? Prokletstvo :lol:
Bacam se na nastavke za 3 godine. Reda radi, a i zato što je znakovito da je svaka knjiga bila bolja od prethodne (barem što se tiče za prva 4 nastavka kojih se zorno sjećam)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Scarface

Post by Scarface » 25 Jun 2009, 15:01

Meni je ovo ka serijal odličan, sedma knjiga je čak i prebrzo prošla, al kraj je baš onakav kakav san oduvik i zamišlja. Šesta knjiga ima jednu od boljih ideja (horkruksi) i jedva čekan pogledat film ovo lito. Inače, najbolje su mi 2. i 4. knjiga, zbog brutalnih završnica.

cactus

Post by cactus » 29 Jun 2009, 07:23

Strip: Joe bar team
Crta i piše: Stephane Deteindre
Boja: Anne-Marie D"Authenay
Skoro karikaturni strip o motoristima koji na prvi pogled odbija one koji sa motorima nemaju veze,međutim boljim pogledom uviđa se sva dubina i humor koji vas sa nekom provalom može nasmijati do suza.

Scarface

Post by Scarface » 29 Jun 2009, 13:05

cactus wrote:Strip: Joe bar team
Crta i piše: Stephane Deteindre
Boja: Anne-Marie D"Authenay
Skoro karikaturni strip o motoristima koji na prvi pogled odbija one koji sa motorima nemaju veze,međutim boljim pogledom uviđa se sva dubina i humor koji vas sa nekom provalom može nasmijati do suza.

Stvarno ima odličnih baza tamo, al žešći mi je Pero Grobar. :lol:

Wendigo

Post by Wendigo » 29 Jun 2009, 15:47

h.p. lovecraft - dunwichki užas, boja iz svemira.

john_constantine

Post by john_constantine » 29 Jun 2009, 17:25

Dean Koontz - Lice - hm, nekako prosječan roman čija me ideja podsjetila na Kingovu Tamna stvar. Sada mogu pohvaliti samo odličan ugođaj, bolesne trenutke na kraju knjige, dobre likove, ali ideja mi je jednostavno blesava i sto puta viđena, tako da sam očekivao nešto više od toga. Može se pročitati....
Michel puši karu.

cactus

Post by cactus » 29 Jun 2009, 17:50

john_constantine wrote:Dean Koontz - Lice - hm, nekako prosječan roman čija me ideja podsjetila na Kingovu Tamna stvar. Sada mogu pohvaliti samo odličan ugođaj, bolesne trenutke na kraju knjige, dobre likove, ali ideja mi je jednostavno blesava i sto puta viđena, tako da sam očekivao nešto više od toga. Može se pročitati....
Jel hrvatsko izdanje?

Scarface

Post by Scarface » 29 Jun 2009, 18:08

cactus wrote:
john_constantine wrote:Dean Koontz - Lice - hm, nekako prosječan roman čija me ideja podsjetila na Kingovu Tamna stvar. Sada mogu pohvaliti samo odličan ugođaj, bolesne trenutke na kraju knjige, dobre likove, ali ideja mi je jednostavno blesava i sto puta viđena, tako da sam očekivao nešto više od toga. Može se pročitati....
Jel hrvatsko izdanje?

Je, Jutarnji list je izda njegovih par knjiga.

john_constantine

Post by john_constantine » 29 Jun 2009, 19:25

Ghostface wrote:
cactus wrote:
Jel hrvatsko izdanje?

Je, Jutarnji list je izda njegovih par knjiga.
da, nisam vidio. Na tu knjigu sam slučajno naletio u knjižnici...
Michel puši karu.

cactus

Post by cactus » 29 Jun 2009, 20:30

Na kiosku jedava što i vidiš od prenatrpanosti,moraš ih par obići da bi vidio što ima a uglavnom me nije volja :lol:

Scorpio

Post by Scorpio » 04 Jul 2009, 16:51

R.L.Stine - Varalica

cactus

Post by cactus » 04 Jul 2009, 19:43

Mark br.25-LUDENS
Ovo navodim samo zato što se izdavač ludira i preskače 6 brojeva ili u ovom slučaju 2 ako gledamo originalna izdanja ili čak izdavače Zlatne serije koji su u slučaju ovog junaka bili začudo prilično dosljedni.

cactus

Post by cactus » 05 Jul 2009, 21:06

Will Eisner-Ugovor s bogom 1978 originalno izdanje i hrvatsko 2008
Meni poznat kao autor Spirita,starog stripa koji je znao povremeno izlaziti i kod nas (u vrijema Jugoslavije naravno) a pronalaskom ove knjige saznajem da mu je zapravo ova knjiga donijela pravu popularnost kao i 2 nastavka svojevrsne trilogije Snaga života i Dropsie avenija. Svojevrsne zato što je svaka knjiga za sebe i povezuje ih isti stil pričanja priče zajedno sa crtežom što autor zove grafičkom novelom a sve je odlično objašnjeno u dva predgovora autora iz 1978 i 2004 iz kojih se da naslutiti i pomalo autobiografska crta ovog djela. Ovdje imamo četiri priče ispričane idealnim spojom crteža i teksta koje prikazuju život malih ljudi jedne avenije tridesetih godina i zasebno ih neću opisivati da ne pokvarim ugođaj onome tko to bude želio pročitati. Dovoljno je reći da je autor to odlično napravio i da zaslužuje hvalospjeve koje sam našao na poleđini knjige. Ocjena 10/10

Post Reply