Agatha Christie's Marple

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Post Reply
Asfodel

Agatha Christie's Marple

Post by Asfodel » 20 Jun 2010, 15:40

Image

Skupina serija o Miss Marple (da se ne otvara više topica) objedinjene pod tim imenom, iako se jedna ranije zvale "Miss Marple". Dakle, britanske krimi serije sa središnjim likom pronicljive seoske starice koja rješava ubojstva, a živi u fiktivnom St. Mary Mead. Izlazile su epizodu po epizodu (od Miss Marple jedno 12, od Agatha Christies Marple zasad 15, no bit će još). Razlikovale su se po glavnim glumicama. No Marple se kao lik pojavljivala i ranije u zasebnim filmovima/zapravo serijama (Prvi je bio Murder, She Said no ovdje ćemo se koncentrirati na novije stvari)

Cast:
Miss Marple - Helen Hayes/ Joan Hickson/ Geraldine McEwan/ Julia McKenzie

:D Karta St. Mary Mead: http://www.poirot.us/map.html

Image Image
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Scarface

Re: Agatha Christie's Marple

Post by Scarface » 20 Jun 2010, 15:47

Odgledano sve budući san sucker za murder mystery, i iako mi je Poirot daleko draži, i Marple zna zapaprit zločestim ljudima. :lol:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Asfodel

Post by Asfodel » 20 Jun 2010, 16:13

Nije ni meni Marple najomiljenija kao lik, no serija ima izvrsnih adaptacija u ovome... ali jednu od meni najdražih knjiga Sleeping Murder su ovdje uspjeli pretvoriti u nešto vedro, a inače bi trebala biti savršena u svojoj sablasnosti :x

Inače, obožavam tu suptilnost, ni kapi krvi, ubojstva počinjena iglom za šešire ili lijevanjem taksina i cijanida u čaj, ma joooj 8)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 20 Jun 2010, 18:33

nikada gledao, baba me odbila - dovoljno bi bilo Super Bake :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

callac

Post by callac » 20 Jun 2010, 18:38

Ono što se na tv-u prikazivalo je ujedno i jedino što sam gledala iz ovog serijala. Fora za nedjeljno poslijepodnevno izležavanje nakon ručka.
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Post Reply