Dexter

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Post Reply
Michel

Re: Dexter

Post by Michel » 21 Aug 2025, 03:15

Father Knows Best - OMG kakva epizoda :jawbreaker: ICK, Deb, Rita i Dexter proveli vikend zajedno jer je Dexteru umro pravi otac. Bilo je čak i emocija od Dextera, to nije mogao fejkati vidjelo se da ima neke emocije. Ali kako nije skužio ICK-a, pred nosom mu je i još se creepy ponaša. Doakes i Angel imali isto zanimljivu priču i sad je Angel cinkaroš, ali je po meni samo pošten detektiv. 8.6/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Post by Michel » 21 Aug 2025, 04:15

Seeing Red - ok, nema jebene šanse da Dexter nema emocije. Vi koji ste gledali, vjerujem da ste isto to primijetili. Ne kažem da neke emocije ne fejka, to sigurno ali on je više zatvoren nego što nema kompletno emocije. Ne zna se otvorit s osjećajima što je čest problem onih koji imaju autizam. Možda Dexter ima blagi autizam. Pa i u ovoj epizodi je lupio Paula i rekao "prvo pravilo, nemoj se emocionalno uključiti". Tu se vidjelo da ima emocije i da se emocionalno uključio. Ili njegov napad panike ili zadnja scena gdje je solo u toj sobi i nema smisla fejkat emocije jer nema nikoga i opet na njegovog faci vidiš emocije, tugu, strah, brigu. Uglavnom, Dexter ima sigurno emocije i nije kompletni psihopat bez ikakve trunke emocije. Odlična epizoda, kako se IKC ponaša prema Deb, baš manipulativno pa kasnije dođe s ružama. Dexter ga mora skužiti iduću epizodu jer mu ovaj daje tragove. 9.2/10

John_Ryder

Post by John_Ryder » 21 Aug 2025, 10:59

Ima Dexter emocije, naučit ćeš, još si novak u ovoj seriji.
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Michel

Post by Michel » 21 Aug 2025, 17:27

Truth Be Told - napokon se saznalo tko je ITK ne mi već Dexter i Debra. Bilo je super gledati iz ITK perspektive kako ubija na koji način. Al taj glumac stvarno je fenomenalno odglumio nije samo do scenarija već i do njegove creepy glume. Podsjeća ma na Doug Hatchisona i njegovu ulogu u Dosjeima X, Tooms. Imaju identični creepy vibe. Svidjela mi se i kamera kad je Dexter saznao tko je ITK. Remek djelo epizoda koja će dobiti najvišu ocjenu jer znate da sam jako kritičan i ne dobivaju puno epizoda iz neke serije desetke. Ali isto tako znate da sam kod filmova još kritičniji i da imam jako malo filmova kojima sam dao desetku tako da za filmove sam još kritičniji. I moram spomenuti Mariu i glumicu koja je glumi, kakva mrak mljac njama ženska. Uh što bih joj radio i iskreno shipam nju i Dextera. Pošto sam shipper, mi uvijek onda slažemo i njihova imena tako da Dexter + Maria = Deria/Dexma/Madex/Mater/Dema... 10/10

John_Ryder

Post by John_Ryder » 21 Aug 2025, 17:55

koji kurac je shipper? jel to bolest neka?

Image
Image

Michel

Post by Michel » 21 Aug 2025, 18:17

Bratko, educiraj mi se https://en.wikipedia.org/wiki/Shipping_(fandom)
The usage of the term "ship" in its relationship sense appears to have been originated around 1995 by Internet fans of the TV show The X-Files, who believed that the two main characters, Fox Mulder and Dana Scully, should be engaged in a romantic relationship.[1][2] They called themselves "relationshippers" at first;[1][3][4] then "R'shipper", and finally just "shipper".[4][5][6]

The oldest recorded uses of the noun ship and the noun shipper, according to the Oxford English Dictionary,[7][8][9][10] date back to 1996 postings on the Usenet group alt.tv.x-files;[11] shipping is first attested slightly later, in 1997 and the verb to ship in 1998.[12]
Sve je krenulo otud i onda se za svaku seriju gdje ima likove koji fanovi žele da budu u romantičnom odnosu, oni ih shippaju :heart:

Michel

Post by Michel » 21 Aug 2025, 19:58

Born Free - a što reći neko fantastično finale. Ne mogu jebeno vjerovat omajgad
SpoilerShow
ITK je Dexterov brat :shock: imam dojam da sam to trebao znati i povezati, ali eto nisam nekako. Šokiralo me u najboljem mogućem smislu.
i bila je dosta emocionalna epizoda, Doakes i Dexter kakav tandem haha. Sjajno su napravili temelj za iduću sezonu jer nema šanse da Dexter ne ubije Doakesa u jednom trenutku jer nema mi smisla da je ovom nešto stalno sumnjivo oko Dextera i onda da na kraju ne bude ništa. Sigurno će kao i Hank u BrBa kad je saznao za Waltera, tako i biti ovdje. Možda griješim, ali takav je dojam nakon prve sezone. Pa onda Rita i njezin pronalazak cipele, vidjet ćemo kako će se to riješiti. Jer koliko god bila naivna, isto je toliko paranoična, a njezina paranoja će je dovesti da proispituje Dextera. 10/10

I odlučio sam rangirati serijske ubojice u ovoj seriji nakon svake sezone. Ice Truck Killer je bio fantastičan serijski ubojica pogotovo jer ima nevjerojatnu povijest sa Dexterom. I teško da će ga netko nadmašiti u idućim sezonama. Dajem mu 9/10

Konačna ocjena za prvu sezonu je 9/10

Odlična sezona, devetka je taman da sezona spada u all time great sezone. Malo čitam koje su najbolje sezone i to su uglavnom prve četiri, a druga polovica serija da je razočaranje iako da ima tu dobrih sezona. Budemo vidjeli.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 21 Aug 2025, 21:51

Michel wrote:
21 Aug 2025, 18:17
The usage of the term "ship" in its relationship sense appears to have been originated around 1995 by Internet fans of the TV show The X-Files, who believed that the two main characters, Fox Mulder and Dana Scully, should be engaged in a romantic relationship.[1][2] They called themselves "relationshippers" at first;[1][3][4] then "R'shipper", and finally just "shipper".[4][5][6]

The oldest recorded uses of the noun ship and the noun shipper, according to the Oxford English Dictionary,[7][8][9][10] date back to 1996 postings on the Usenet group alt.tv.x-files;[11] shipping is first attested slightly later, in 1997 and the verb to ship in 1998.[12]
Sve je krenulo otud i onda se za svaku seriju gdje ima likove koji fanovi žele da budu u romantičnom odnosu, oni ih shippaju :heart:

čuj to, vidi se da nemaš život nego živiš život sa malog ekrana u kojeg blejiš

Image
Image

John_Ryder

Post by John_Ryder » 21 Aug 2025, 21:52

Michel wrote:
21 Aug 2025, 19:58
SpoilerShow
ITK je Dexterov brat :shock: imam dojam da sam to trebao znati i povezati, ali eto nisam nekako. Šokiralo me u najboljem mogućem smislu.
i bila je dosta emocionalna epizoda, Doakes i Dexter kakav tandem haha. Sjajno su napravili temelj za iduću sezonu jer nema šanse da Dexter ne ubije Doakesa u jednom trenutku jer nema mi smisla da je ovom nešto stalno sumnjivo oko Dextera i onda da na kraju ne bude ništa. Sigurno će kao i Hank u BrBa kad je saznao za Waltera, tako i biti ovdje. Možda griješim, ali takav je dojam nakon prve sezone. Pa onda Rita i njezin pronalazak cipele, vidjet ćemo kako će se to riješiti. Jer koliko god bila naivna, isto je toliko paranoična, a njezina paranoja će je dovesti da proispituje Dextera. 10/10

I odlučio sam rangirati serijske ubojice u ovoj seriji nakon svake sezone. Ice Truck Killer je bio fantastičan serijski ubojica pogotovo jer ima nevjerojatnu povijest sa Dexterom. I teško da će ga netko nadmašiti u idućim sezonama. Dajem mu 9/10

Odlična sezona, devetka je taman da sezona spada u all time great sezone. Malo čitam koje su najbolje sezone i to su uglavnom prve četiri, a druga polovica serija da je razočaranje iako da ima tu dobrih sezona. Budemo vidjeli.
šta je, sad serija valja ccc

Image
Image

Michel

Post by Michel » 21 Aug 2025, 22:13

John_Ryder wrote:
21 Aug 2025, 21:51
Michel wrote:
21 Aug 2025, 18:17

čuj to, vidi se da nemaš život nego živiš život sa malog ekrana u kojeg blejiš
Samo znaš vrijeđat
John_Ryder wrote:
21 Aug 2025, 21:52
Michel wrote:
21 Aug 2025, 19:58
SpoilerShow

šta je, sad serija valja ccc
Vidjet ćemo te kasnije sezone za koje ljudi govore da su loše.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 21 Aug 2025, 22:26

Ljudi su jazavci.Doslovno meni su zadnja i predzadnja sezona najbolje.

Image
Image

Michel

Post by Michel » 21 Aug 2025, 22:40

Ali tako nije priznato od fanova niti od kritike tako da njima vjerujem. Naravno da ima jazavaca poput tebe kojima će biti drugačije, ali realno konzensus je drugačiji :P

John_Ryder

Post by John_Ryder » 21 Aug 2025, 23:35

Michel wrote:
21 Aug 2025, 22:40
Ali tako nije priznato od fanova niti od kritike tako da njima vjerujem. Naravno da ima jazavaca poput tebe kojima će biti drugačije, ali realno konzensus je drugačiji :P
Nabijem i tebe i kiritiku na krasni kurac :oops: :P

Image
Image

Michel

Post by Michel » 21 Aug 2025, 23:46

Hehehe

It's Alive! - u početku druge sezone Dexter se nalazi na rubu, ne osjeća se živim i sve mu ide na krivo. Ne može ubiti onog slijepca pa mu onaj latino gangster pobjegne dok ga Doakes prati. Taj Doakes isto nije normalan, ali dobro ima dobar osjećaj u vezi Dextera. Rita me živcirala sa Paulom ali na kraju se ono dogodilo pa neće više biti s njim problema. Debra se polagano vratila na posao. Iščekivao sam vidjeti tko će biti novi big bad to jest novi serijski ubojica, ali zasad po samome kraju epizode, lovit će Dextera koji se odjednom osjeća živim. Uh, nemam ništa protiv, vidjet ćemo kako će se snaći. I da, na kraju epizode se dogodilo što smo mi shipperi očekivali. Vrući i senzualni seks ispod tuša između Dextera i Marie. Ajme meni, kako je dobro izgledalo, Maria je bila top top. Znam da je Dexter ne voli, ali kako su dobro izgledali zajedno pod tom tušem. 8.7/10

Michel

Post by Michel » 22 Aug 2025, 00:53

Waiting to Exhale - uh, briljantna epizoda! Al kako je Dexter postao nesiguran i naivan. Pa kako je to išao na tog latino gangstera, još mu oni smjestili klopku ali ajde kasnije ga je uhvatio. Došao je FBI agent koji je poznat po tome što je već ulovio neke serijske ubojice i sad će on loviti Bay Harbor Butchera aka Dextera. Kakav su mu nadimak dali :prayer: Doakes razočaran jer ga FBI agent ne šljivi ni pet posto. Maria i ona nova kapetanica se nekako skompali, a Rita počela pritiskat Dextera. Uozbiljila se i vidi da se Dexter promijenio, ali ona predzadnja scena između nje i Dextera vrh jer nisam očekivao da će Dexter to priznati i onda još ga pita "jel ovisnik", a on kaže da, ali misleći na nešto totalno drugo :zubifale: i iako sam bio pomalo razočaran što nećemo imati nekog drugog serijskog ubojicu nakon prve epizode, sad sam skroz da pokušaju Dextera uloviti nakon ove epizode. Ovo će biti prokleto napeta sezona :supz: 9.4/10

Post Reply