Promising Young Woman (2020)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Michel

Promising Young Woman (2020)

Post by Michel » 26 Feb 2026, 13:45

Drama, Mystery, Thriller
Image

Imdb
Wiki

Director: Eliza Hittman
Writer: Eliza Hittman
Stars: Sidney Flanigan, Talia Ryder, Théodore Pellerin

Cassie, emocionalno obilježena bivša studentica medicine koja je odustala od studija i gura prema tridesetoj, iz prve ruke zna da neke rane nikad ne zacijele. No vrijeme i život ne čekaju nikoga; obilježena groznim zločinom koji uključuje blisku prijateljicu, nekoć briljantna studentica i dalje jedva održava glavu iznad vode. Ipak, Cassie misli da je pronašla savršen način da se nosi s bolnom prošlošću. Zato noću obilazi lokalne barove kao naizgled ranjiva osvetnica, u lovu na razne noćne grabežljivce i vukove u ovčjoj koži. Uostalom, lovina se ponekad pretvori u lovca. A onda se pojavljuje dobrodušni bivši kolega Ryan; on je prava faca i toga je svjestan. Cassie sada želi izaći iz svega. No svi znaju da je s lošim navikama lakše reći nego učiniti. Može li Ryan biti taj pravi? Je li se sreća napokon nasmiješila toj obećavajućoj divljoj djevojci?

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Re: Promising Young Woman (2020)

Post by Michel » 26 Feb 2026, 13:46

Promising Young Woman (2020) - kakav feministički crap od filma ajme meni. Ovo kao da je pisala neka nezrela teenegerica kao neku vrstu fan fictiona. Mulliganica je dobra u ulozi, ali film je prepun scenarističkih rupa i redateljica želi da vjerujemo u sve ovo, i da prihvatimo svaku situaciju. Tema je teška, ali u niti jednom trenutku nije težak. Protagonistici je sve dozvoljeno i ništa joj ne bude. Jednom vidiš što radi i to je to. Razbije onom frajeru auto nasred ceste, a kriva je, frajer otiđe i ne pozove policiju jer je redateljica odlučila da je njezin lik prekul kužiš ne, prekul je i njoj ne mpže nitko ništa. Produkcija filma previše sve uglancano. Muškarci svi zli i karikature. Crnkinja kao frendica, isto totalni stereotip njezin lik. Neke scene su totalno cringe kao ona scena kada plešu u prodavaonici hahaha. Film ne zna di bi kakio. Kako je ovo dobilo takve pohvale mi ne ide u glavu. Ako je ovo vodilja modernog filma, onda gasi sve. 4/10

John_Ryder

Post by John_Ryder » 26 Feb 2026, 14:33

Kakav dobar film ti popljuješ pa ovog nema nigdje
"Im gonna touch you now." :P

Michel

Post by Michel » 26 Feb 2026, 15:06

Ukusi

Popušio si propagandu :wink:

John_Ryder

Post by John_Ryder » 26 Feb 2026, 15:57

Popušio si ti đoku jovanića

Michel

Post by Michel » 26 Feb 2026, 17:55

Ako ne možeš prihvatiti drugačije mišljenje, potraži pomoć :wink:

John_Ryder

Post by John_Ryder » 26 Feb 2026, 18:19

Michel wrote:
26 Feb 2026, 17:55
Ako ne možeš prihvatiti drugačije mišljenje, potraži pomoć :wink:
Ti si taj koji ne može!!!

Michel

Post by Michel » 26 Feb 2026, 19:32

Mili, govoriš tamo na serijama oko nekog izmišljenog wokeizma, a ovaj film je čisti feministički wokeizam. Shvaćam da žene mogu voljeti ovaj film, ali kako bilo tko sebe smatra muškarcem može gutati ovu propagandu od filma mi nije jasno. Da te citiram "pa ovog nema nigdje" :wink:

John_Ryder

Post by John_Ryder » 26 Feb 2026, 19:39

Michel wrote:
26 Feb 2026, 19:32
Mili, govoriš tamo na serijama oko nekog izmišljenog wokeizma, a ovaj film je čisti feministički wokeizam. Shvaćam da žene mogu voljeti ovaj film, ali kako bilo tko sebe smatra muškarcem može gutati ovu propagandu od filma mi nije jasno. Da te citiram "pa ovog nema nigdje" :wink:
Samo zato što je ženska sposobna i jaka u filmu, tebi je to feminizam.A jesi mizoginist i šovinist :facepalm:

Michel

Post by Michel » 26 Feb 2026, 20:10

Sad se vidi da si muški feminist.

Ne, nije radi toga već lijepo pročitaj moje zamjerke filmu. Zanimljivo kako ti ne smeta što su bi muškarci predstavljeni kao zle karikature. Kako ti ne smeta što razvije auto onom frajeru a sama je kriva i policija bi je strpala u zatvor. To bi se u stvarnosti dogodilo i to je u filmu nerealno. I da, na kraju jako smeta što je ženska od 50 kila svemoguća i nitko joj ništa ne može. Ta ženska u filmu je psihopat. Ide otet dijete onoj dekanici jer eto želi nešto dokazat. Pa što je to bogati nego samo po sebi bolesno. Ona je izgubila prijateljicu i umjesto da redateljica njezin bijes usmjeri prema pravim stvarima, ona propagira potpuno druge nemoralne i neetičke stvari. Svi muškarci se nje useru jer je redateljica tako htjela prikazati jer očito ne razumije kako svijet funkcionira.

I to ništa od toga ne vidiš jer eto, ti si opaki muški feminist koji se zaljubio u ovaj propagandni feministički crap. Razmišljaš nekad malo s glavom. A da ne pričam o svim drugim scenarističkim rupama a produkcija je kao da gledam neki hallmark film.

I da, nego što nego je feminizam kad je sama redateljica otvorena feministica i film je postao simbol metoo pokreta helouuu probudi se :wink:

John_Ryder

Post by John_Ryder » 26 Feb 2026, 20:31

I can fix her.

Michel

Post by Michel » 27 Feb 2026, 00:43

Ako ti misliš da možeš popravljati cure, popravljaj ali samo ćeš si sjebat život i biti u toksičnom odnosu. Cure se ne popravljaju, takve se izbjegavaju. Nađeš normalnu curu sva sreća ima ih, moja žena uvijek meni kaže da sam glava kuće ali ona je vrat, i okreće kako hoće.

Ne valjaju ekstremi ni s jedne ni s druge strane i to treba reći. Ne valjaju ovakvi feministički ekstremi kao ni incel ekstremi i nažalost ti si na tom putu. Samo ti kažem kako je :wink:

A film je jednostavno i scenaristička rupetina i režiran je dosadno. Pa ima mnogo ženskih likova na koje se možemo ugledati od Ripley do Sarah o Conor a ako želiš dobar osvetnički film iste tematike, pogledaj Brave One (2007) tako da ne budi kao te žene koje ne dopuštaju raspravu čim ideš kritizirati feministički film jer eto po njima ti odmah imaš neku agendu lol... Pa evo, upravo sam preporučio Brave One koji je dobar feministički film i bavi se s istom tematikom kao ovaj film ali na puno bolji način

John_Ryder

Post by John_Ryder » 27 Feb 2026, 09:09

Normalne su ružne i neprivlačne, to je problem

Michel

Post by Michel » 27 Feb 2026, 12:02

Iznenadio bi se :wink: jebiga, danas je pole za hodanje za muške užasan. Koliko se meni muških javlja da im dam savjete oko hodanja, oko žena pa vidim iz prve ruke na što se žale. Moj savjet je uvijek isti: prestanite tražiti prečace i krivce izvana. Radite prvo na sebi i na samopouzdanju, komunikaciji, disciplini i realnim očekivanjima. Žene ne duguju nikome pažnju, ali itekako reagiraju na muškarca koji zna tko je, što želi i koji poštuje sebe i druge. Manje kuknjave, više akcije. Manje glume “alfa” ponašanja, više autentičnosti. A ovakvi filmovi definitivno ne pomažu u percepciji. Nažalost, današnji moderni fmeinizam je isključivo usmjeren na uništavanje muškaraca, a najmanje na prava žena. To više nema sa pravim originalnim feminizmom koji je svatko normalan podržavao, ali ovaj današnji apsolutno ne.

Evo malo nade za tebe, imaš dosta žena koje su protiv modernog feminizma. Ovo je samo u UK https://www.facebook.com/profile.php?id=100064570426696 tako da ima dobrih žena, samo ih treba znat naći.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 27 Feb 2026, 12:39

pa danas ženu krivo pogledaš, odmah osude, tako da se mi muški uopće bojimo ikome prići, prije je bilo bolje, cca prije 2017.godine

Post Reply