The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Dragonrage

Post by Dragonrage » 01 Aug 2008, 10:09

Komentar sa jedne stranice...hmmm...
In related news, I saw THE MUMMY 3: TOMB OF THE DRAGON EMPEROR today and it was laughably bad. I walked out stupefied and actually hating myself for watching it. Some of you might say "hey that wasn't really related", and you'd be right: it wasn't. But let's say someone was attacking you and just before I punched your assailant out I said 'hey, check out this related news', would you quibble after I did it just because it didn't make sense? I think not, and this is basically the same thing.
:?

Dragonrage

Post by Dragonrage » 01 Aug 2008, 13:27

joblo.com kaže 3/10 :?
It looks like another Mummy is rising to get all CG on Brendan Fraser and company. This time, it is a brand new mummy in the form of Jet Li, and he has a bunch of mummy friends to spread some CG rampage all around. There are all sorts of beasties that are growling and just making scary faces, including a few conveniently helpful Yetis. This movie has it all. In fact, it has way too much going on. There is action sequence after action sequence after action sequence and the problem is, none of it is very exciting. I will say that the visual effects looked better than the first two, but just because you can make anything happen on screen doesn’t mean you should.

http://www.joblo.com/review-the-mummy-3

Dragonrage

Post by Dragonrage » 06 Aug 2008, 12:47

More Mummy movies?
The people involved in THE MUMMY 3: TOMB OF THE DRAGON EMPEROR have been talking about where the next movie will go. As we know, the first two movies in the series were real fun action flicks, and the latest entry has had critics calling it possibly a better all-around experience that sex with a Victoria's Secret Model while your team wins the Superbowl.

Anyway, if you give a shit, there are SPOILERS in the following, but if you like this movie enough to want another, then... aww... just, whatever...

“Rick, because he was treated by the pool of eternal life, Rick is now immortal. I’d love to explore how that plays out for him... Another spoiler, Jonathan [John Hannah] winds up with the artifact in this film and he doesn’t realize, nor do we, what its powers are. In my mind, that artifact still has a lot of prizes in it, the eye of Shangri La, this big diamond.”

Dragonrage

Post by Dragonrage » 11 Aug 2008, 17:06

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor 3/5 - TRAILER

Eh kak su ga popljuvali, očekivao sam mnogo lošiji filma, no ispalo je ok. Naime film je blesav, čak i iznimno glup u nekim momentima, te nema Bog zna kakvu priču, ali je zabavan (ponekad čak i nenamjerno) i nabrijan te kratko traje (110 min). Uglavnom manje više sve se svodi na akciju, akciju i samo akciju koja i nije tako loše režirana (definitivno najbolji Cohenov film još od "Daylighta") + mnoštvo CGI-a. Zaplet je tanašan, pomalo smiješan te već viđen, a i sama priča ima dosta nelogičnosti. Mislim likovi preživljavaju sve i svašta da jednostavno boli glava od toga (tu bih posebice istaknuo generala Yang u izvedbi HK legende Anthony Wonga). No nema veze, i preko toga se da prijeći jer se čovjek barem nasmije u takvim situacijama.
Osim priče na koju se zapravo i ne treba obazirati, najveći problem su neki glumci, likovi i među odnosi. Primjerice glumica Maria Bello jednostavno bode u oko svojom izvedbom. Mislim ok je ona glumica, ali nije dostojna zamjena Rachel Weisz. To se posebice primjećuje u prvih 15-ak min. filma dok još ne počne akcija. U tih 15-ak min. se posebice primjećuje njezino forsiranje engl. naglaska te želja da bude što smješnija i blesavija u ulozi Evelyn. No dok je Rachel gotovo prirodno ponekad djelovala rastreseno, zabavno i blesavo/nespretno, kod Marie to nije slučaj. Također taj odnos roditelji/dijete - otac/sin je malo nategnut. Tj., sam odnos je dosta dobar i zabavan te čak mrvicu bolje odrađen nego u Indiani Jonesu 4 (ima više kemije i humora između oca i sina), no ipak je na momente pomalo smiješno/čudno gledati kako lik koji je tek mrvicu mlađi od Fraisera (nekih 10-ak godina) njemu govori tata, a izgled ako da mu je tek mrvicu mlađi brat. Taj aspekt godina/starosti pojedinih likova su malo zaribali. Ili je lik što glumi njihovog sina malo prestar za tu ulogu, ili su oni malo premladi u odnosu na njega. Bilo kako bilo, malo šminke ili neki mlađi glumac bi riješili problem. Također Jet Li je potpuno neiskorišten kao negativac (uz u 80% filma ga zamjenjuje CGI) te ne djeluje nimalo "prijeteće" i zlokobno ko Arnold Vooslo u prethodnim filmovima.
E sad dobre strane filma. Dobra strana je svakako Brandon Fraiser koji se još jednom dokazao da mu leže takve komično akcijske uloge kakve je odigrao i u prijašnjim Mumijama. Zabavan, ležeran, prirodan...sve u svemu veoma simpatičan akcijski junak. Također za pohvalu je i njegov komični sidekick John Hannah u ulozi njegovog šogora - zabavan kao i u prethodne dvije Mumije. Pohvalno je i to što film ima mnogo humora, dosta gegova od koji su neki čak i malo previše te djeluju kao da su ispali iz crtanog filma ala Tom&Jerry ili Ptica trkačica - no zabavni su (i to najviše i izvlači film od totalne katastrofe). CGI je ok, iako je to daleko od savršenstva, no služi svrsi.

Sve u svemu film je brz, vratoloman, zabavan, doduše glup i slabiji od prethodna dva filma, ali uglavnom, tko je volio prve dvije mumije, voljet će i ovu...isto kao što će ju "voljeti" i ljubitelji neobavezne i lagane zabave te nepretencioznih filmova kao i ljubitelji akcijskih filmova. Moj savjet, samo isključite mozak i zabavit će te se...ja jesam.

A$H

Post by A$H » 11 Aug 2008, 18:06

a ja zaboravio.. :roll: 8) :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Wendigo

Post by Wendigo » 11 Aug 2008, 20:16

Dragonrage wrote:The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor 3/5 - TRAILER

Eh kak su ga popljuvali, očekivao sam mnogo lošiji filma, no ispalo je ok. Naime film je blesav, čak i iznimno glup u nekim momentima, te nema Bog zna kakvu priču, ali je zabavan (ponekad čak i nenamjerno) i nabrijan te kratko traje (110 min). Uglavnom manje više sve se svodi na akciju, akciju i samo akciju koja i nije tako loše režirana (definitivno najbolji Cohenov film još od "Daylighta") + mnoštvo CGI-a. Zaplet je tanašan, pomalo smiješan te već viđen, a i sama priča ima dosta nelogičnosti. Mislim likovi preživljavaju sve i svašta da jednostavno boli glava od toga (tu bih posebice istaknuo generala Yang u izvedbi HK legende Anthony Wonga). No nema veze, i preko toga se da prijeći jer se čovjek barem nasmije u takvim situacijama.
Osim priče na koju se zapravo i ne treba obazirati, najveći problem su neki glumci, likovi i među odnosi. Primjerice glumica Maria Bello jednostavno bode u oko svojom izvedbom. Mislim ok je ona glumica, ali nije dostojna zamjena Rachel Weisz. To se posebice primjećuje u prvih 15-ak min. filma dok još ne počne akcija. U tih 15-ak min. se posebice primjećuje njezino forsiranje engl. naglaska te želja da bude što smješnija i blesavija u ulozi Evelyn. No dok je Rachel gotovo prirodno ponekad djelovala rastreseno, zabavno i blesavo/nespretno, kod Marie to nije slučaj. Također taj odnos roditelji/dijete - otac/sin je malo nategnut. Tj., sam odnos je dosta dobar i zabavan te čak mrvicu bolje odrađen nego u Indiani Jonesu 4 (ima više kemije i humora između oca i sina), no ipak je na momente pomalo smiješno/čudno gledati kako lik koji je tek mrvicu mlađi od Fraisera (nekih 10-ak godina) njemu govori tata, a izgled ako da mu je tek mrvicu mlađi brat. Taj aspekt godina/starosti pojedinih likova su malo zaribali. Ili je lik što glumi njihovog sina malo prestar za tu ulogu, ili su oni malo premladi u odnosu na njega. Bilo kako bilo, malo šminke ili neki mlađi glumac bi riješili problem. Također Jet Li je potpuno neiskorišten kao negativac (uz u 80% filma ga zamjenjuje CGI) te ne djeluje nimalo "prijeteće" i zlokobno ko Arnold Vooslo u prethodnim filmovima.
E sad dobre strane filma. Dobra strana je svakako Brandon Fraiser koji se još jednom dokazao da mu leže takve komično akcijske uloge kakve je odigrao i u prijašnjim Mumijama. Zabavan, ležeran, prirodan...sve u svemu veoma simpatičan akcijski junak. Također za pohvalu je i njegov komični sidekick John Hannah u ulozi njegovog šogora - zabavan kao i u prethodne dvije Mumije. Pohvalno je i to što film ima mnogo humora, dosta gegova od koji su neki čak i malo previše te djeluju kao da su ispali iz crtanog filma ala Tom&Jerry ili Ptica trkačica - no zabavni su (i to najviše i izvlači film od totalne katastrofe). CGI je ok, iako je to daleko od savršenstva, no služi svrsi.

Sve u svemu film je brz, vratoloman, zabavan, doduše glup i slabiji od prethodna dva filma, ali uglavnom, tko je volio prve dvije mumije, voljet će i ovu...isto kao što će ju "voljeti" i ljubitelji neobavezne i lagane zabave te nepretencioznih filmova kao i ljubitelji akcijskih filmova. Moj savjet, samo isključite mozak i zabavit će te se...ja jesam.
hmm.. ajd, vidjet ćemo, makar me ovaj nastavak baš ne privlači, dok mi je jedinica predobra. :D

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 12 Aug 2008, 02:57

Kakav je Jeti u filmu:?:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Dragonrage

Post by Dragonrage » 12 Aug 2008, 10:18

A$H wrote:a ja zaboravio.. :roll: 8) :lol:
A ja ti još poruku slao na mob. Jel ti čitaš te poruke uopće 8) :lol: ?
Wendigo wrote:
hmm.. ajd, vidjet ćemo, makar me ovaj nastavak baš ne privlači, dok mi je jedinica predobra. :D
Pa sad...neki manje, neki više. Film ko film je daleko lošiji od ove ocjene koju sam mu ja dao (ovo u tekst sve stoji,glupa priča, glupi dijalozi, glupi ali urnebesni gegovi), no ja sam se zbilja nasmijao gledjaući ga, pa ono, nisam izašao razočaran...a Boga mi niti oduševljen. Lošiji je od prva dva samo tako...no ako ga ne shvatiš preozbiljno, mogao bi se nasmijati barem ko ja...
dr_gonzo wrote:Kakav je Jeti u filmu:?:
Skoro pa nikakav. ima ga na početku 5 min, i na kraju možda 10, s tim da na kraju ima kratki fajt sa Fraiserom i Michele i to je to...niš posebno. Kao što rekoh, totalno neiskorišten...

A$H

Post by A$H » 12 Aug 2008, 11:45

Dragonrage wrote: A ja ti još poruku slao na mob. Jel ti čitaš te poruke uopće 8) :lol: ?
Skoro pa nikakav. ima ga na početku 5 min, i na kraju možda 10, s tim da na kraju ima kratki fajt sa Fraiserom i Michele i to je to...niš posebno. Kao što rekoh, totalno neiskorišten...
citam ali bio sam u servisu u to vrijeme i nije bilo moguce da stignem..drugi put.. :wink:

a ja mislio da je pitao za zivinu..a ne glumca... :lol:

Dragonrage

Post by Dragonrage » 12 Aug 2008, 11:50

A$H wrote:
Dragonrage wrote: A ja ti još poruku slao na mob. Jel ti čitaš te poruke uopće 8) :lol: ?
citam ali bio sam u servisu u to vrijeme i nije bilo moguce da stignem..drugi put.. :wink:

A dobro...drugi put.

A LOL...ja pročitao Jetli...LOL 8) :lol: :lol: :lol:

Jetiji...hahaha...e oni su me fakat nasmijali. Oni su kao good guys...ono ulete u priču onako, samo iznenada (a isto tak i nestanu)...jedna od junakinja ih pozove u pomoć i evo njih, trojica, onako nabrijani, ko neki ragbijaši i krenu razbacivati vojsku. Ful smiješno se ponašaju...ono jedan opali jednog od vojnika i ovaj preleti preko nekakvih vratiju, alal ona u ragbiju i vidiš njih dvojcu onako skoče ko ragbijaši kad gol zabiju, vesele se. Onda ovaj jedna promatra Fraiserovog šogora dok se glupira, i gleda ga onako zbunjeno (češka se po bradi LOL)...pa im poslije pomažu nositi renjenika i tak. Uglavnom blesavi likovi LOL

Evil Xander

Post by Evil Xander » 16 Aug 2008, 02:40

Film je nezanimljivo smece. Mumija 1 je bila jeftina zabava, 2 je bila reciklaza, ovo je bilo kompletno nepotrebno.

U jednom trenutku sam se zapitao dali je ovo topla obiteljska prica sa subplotom ili ima i neka mumija negdje u prici. Steta, previse se paznje rasulo na nezanimljive obiteljske kadrove, a bome i CGI je dosta jeftin. Ne znam sto bi vise dodao, zao mi je tih dva sata vremena, u biti sam htio gledati Get Smart a ovo je uletilo u terminu prije, pa rekoh kako je kisni i trul dan, da ubijem vrijeme. :)
Chuck Norris puts the 'fun' in the 'funeral'.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 16 Aug 2008, 20:24

Dragonrage wrote:
A$H wrote:

A dobro...drugi put.

A LOL...ja pročitao Jetli...LOL 8) :lol: :lol: :lol:

A jesu li na CGI elementu dobro napravljeni?

Jetiji...hahaha...e oni su me fakat nasmijali. Oni su kao good guys...ono ulete u priču onako, samo iznenada (a isto tak i nestanu)...jedna od junakinja ih pozove u pomoć i evo njih, trojica, onako nabrijani, ko neki ragbijaši i krenu razbacivati vojsku. Ful smiješno se ponašaju...ono jedan opali jednog od vojnika i ovaj preleti preko nekakvih vratiju, alal ona u ragbiju i vidiš njih dvojcu onako skoče ko ragbijaši kad gol zabiju, vesele se. Onda ovaj jedna promatra Fraiserovog šogora dok se glupira, i gleda ga onako zbunjeno (češka se po bradi LOL)...pa im poslije pomažu nositi renjenika i tak. Uglavnom blesavi likovi LOL
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

A$H

Post by A$H » 16 Aug 2008, 20:28

Score - 4/5

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 16 Aug 2008, 20:38

Odlično...iako ih je malo u filmu kako kažete neka ih. Drago mi ih je vidjeti.
Koliko sam vidio u onoj brzoj reklami izgledaju mi jako dobro (kao sabljozubi tigrovi u 10000 BC)...

- Charles Bukowski -

A$H

Post by A$H » 16 Aug 2008, 20:52

dr_gonzo wrote:Odlično...iako ih je malo u filmu kako kažete neka ih. Drago mi ih je vidjeti.
Koliko sam vidio u onoj brzoj reklami izgledaju mi jako dobro (kao sabljozubi tigrovi u 10000 BC)...
malo? ima ih troje..i stvarno su svako malo na platnu.. :lol:

Post Reply